Εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών από τη λύση της Α’ πολιορκίας του Μεσολογγίου στα σχολεία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

 

Τιμώντας την επέτειο των 200 ετών (1822 – 2022) από τη λύση της Πρώτης Πολιορκίας του Μεσολογγίου από τους Τούρκους του Ομέρ Βρυώνη κι έπειτα από πρωτοβουλία της ομάδας του σωματείου «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» και με τη συνεργασία εννέα τοπικών συλλόγων του Μεσολογγίου, διοργανώθηκαν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που απευθύνονταν στα σχολεία του Δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Έτσι, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, περισσότεροι από 450 συνολικά μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Μεσολογγίου, του Γενικού Λυκείου Ευηνοχωρίου και του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου, παρακολούθησαν την πολύ ενδιαφέρουσα και βιωματική δράση στο αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας του νομού Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι.

Η δράση υλοποιήθηκε από τον πρόεδρο της Αδελφότητας Απογόνων των Ελευθέρων Πολιορκημένων κ. Ιωάννη Δ. Μακρή, ο οποίος μίλησε για «Το χρονικό της Α’ Πολιορκίας του Μεσολογγίου» και τον πρόεδρο του Ομίλου Παραδοσιακής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος» κ. Νικόλαο Βλαχόπουλο, ο οποίος ανάπτυξε το θέμα με τίτλο «Γιάννης Γούναρης: ο κυνηγός, ο Άγιος». Στη συνέχεια, ο κ. Βλαχόπουλος παρουσίασε στους μαθητές όπλα της περιόδου της Επανάστασης του 1821 όπως το καριοφίλι, η κουμπούρα, το γιαταγάνι, οι σπάθες, κλπ εξηγώντας στους μαθητές και τον τρόπο χρήσης τους.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον και σε άλλα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.

Αδελφότητα των Απογόνων των Ελευθέρων Πολιορκημένων

Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας

Σύλλογος Φίλων του Ραδιοφωνικού Σταθμού

Σύλλογος Πανηγυριστών «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ»

Σύλλογος Παραδοσιακής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο ΛΙΑΡΟΣ»

Σύλλογος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΑΖΗΚΟΤΣΙΚΑΣ»

Σύλλογος «ΕΝ ΕΞΟΔΩ 1826»

Λαογραφικός Όμιλος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

«Ενωμένη Ρωμηοσύνη» Ομάδα Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr