Ανοιχτή επιστολή Γιάννη Δ. Μακρή

Ανοιχτή επιστολή

Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι στις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν του Αθανασίου Ραζηκότσικα και μέσα στον Κήπο των Ηρώων της Ιερής μας Πόλης, η φιλαρμονική "Διονύσιος Σολωμός" προτίθεται να παρουσιάσει μουσική σύνθεση που αποδίδεται στο γνωστό μέλος της Βαυαρικής αντιβασιλείας  Armansperg. Για την ανθελληνική δράση του συγκεκριμένου δε νομίζω ότι χρειάζεται να παραθέσω το παραμικρό, απλά να υπενθυμίσω ότι η παρουσία του στη χώρα μας υπήρξε άθλια σε τέτοιο βαθμό που στο τέλος υποχρεώθηκαν οι ίδιοι οι Βαυαροί να τον αποπέμψουν. Θεωρώ ότι οι φίλοι του συγκεκριμένου Συλλόγου έκαναν την απαράδεκτη αυτή επιλογή με μάλλον καλλιτεχνικά και ουδόλως ιστορικά κριτήρια.

Ως μέλος της Επιτροπής του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας για την οργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων της Εξόδου γνωρίζω ότι η εν λόγω Επιτροπή ουδέποτε ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αλλά και βάσιμα μπορώ να υποθέσω ότι ούτε ο ιδρυτής της συνδιοργανώτριας "ΔΙΕΞΟΔΟΥ" ρωτήθηκε εγκαίρως. Για λόγους που θεωρώ αυτονόητους καλώ το συγκεκριμένο Σύλλογο να σεβαστεί: 

1.τη μνήμη των Ελεύθερων Πολιορκημένων την οποία τιμούμε με τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις,

2.τη μνήμη του μεγάλου Μεσολογγίτη Ήρωα (και προγόνου μου) Θανάση Ραζηκότσικα, στην οποία είναι αφιερωμένη η συγκεκριμένη εκδήλωση,

3.τον Διονύσιο Σολωμό του οποίου το όνομα φέρει ο εν λόγω Σύλλογος, διότι ο συγκεκριμένος Βαυαρός με λύσσα πολέμησε ότι ο Εθνικός μας ποιητής ύμνησε,

4.την ίδια τη δική τους προσφορά στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης (Ιερός Λόχος κλπ)

και τους παρακαλώ να ματαιώσουν την άστοχη επιλογή τους, επιδεικνύοντας το προσήκον θάρρος που απαιτεί η ιδιότητά μας των Απογόνων των Ελευθέρων Πολιορκημένων. 

Στην Ιερή Πόλη Μεσολόγγι 4-4-2023

Με τιμή

Γιάννης Δ. Μακρής

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr