Δήλωση Βάνας Πατρινού, υποψήφιας δημάρχου στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου με το ψ/δ της Λαικής Συσπείρωσης για τα 197 χρόνια από την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου

Τιμούμε τα 197 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου της 10ης Απρίλη του 1826

Λαμπρή σελίδα δόξας, που στέλνει πολλαπλά μηνύματα στο σήμερα.

Η επανάσταση του 1821 και η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου στις 10 Απρίλη του 1826 δείχνουν ότι το ποτάμι δεν μπορεί να γυρίσει πίσω, ότι ο τροχός της ιστορίας προχωράει μπροστά.

Η  Ελληνική αστική εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821, γνήσιο «τέκνο» της εποχής της, προέκυψε ως συνέπεια των κοινωνικοοικονομικών αντιθέσεων που οξύνθηκαν την περίοδο μετάβασης από τη φεουδαρχία στον καπιταλισμό.

Φάνηκε περίτρανα η δύναμη που έχει ο λαός όταν αποφασίσει να πάρει τις τύχες στα χέρια του, γράφοντας ένδοξες σελίδες αγώνα και αυταπάρνησης όπως στο Ζάλογγο, στα Ψαρά, στην Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, ενάντια στη φτώχεια, την καταπίεση και την εκμετάλλευση.

Τον δικό τους αγώνα τιμάμε σήμερα.

Τα ερωτήματα που θέτονται είναι απλά: μπορείς να ζεις την ζωή σου με την λογική του «κοίτα να μην αντιδράς για να μην στιγματιστείς»; Μπορείς να νιώθεις την αδικία να κυριαρχεί παντού και να μένεις άπραγος; Μπορείς να δεχτείς άλλοι να ζούνε από τον κόπο σου;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Δεν μας πρέπει να ζούμε μέσα στο άδικο. Αγωνιζόμαστε για το σήμερα και το αύριο, για την βελτίωση της ζωής του λαού μας, για την απελευθέρωσή του από τα δεινά που βιώνει. Για μια πραγματικά ελεύθερη και ειρηνική κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για μια πόλη όμορφη, χωρίς φτώχεια και ανεργία, χωρίς παιδιά στην εξάρτηση, χωρίς περιβαλλοντική καταστροφή.

Το «παλιό» και το «ξεπερασμένο» ανατρέπεται από την πάλη των λαών!

Διδασκόμαστε από την ιστορία και αγωνιζόμαστε για τα δίκαια του λαού μας.

Τιμάμε τους Ηρωικούς Εξοδίτες στην πράξη.

Βάνα Πατρινού

υποψήφια δήμαρχος της Ι.Π Μεσολογγίου

με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης

 

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr