Ολγα Δασκαλη | Συνάντηση ενημέρωσης για το έργο του δρόμου της Τουρλίδας

Αγαπητοί συμπολίτες,

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του συνδυασμού μας “Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών” στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, κ. Θανάση Μαυρομμάτη, παρουσία υπηρεσιακών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του εργολάβου του έργου του δρόμου της Τουρλίδας (κ. Τσέλιου).

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συνδυασμού μας και μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τον εργολάβο, μας ενημέρωσαν για την πορεία των εργασιών, τα χρονοδιαγράμματα καθώς και συγκεκριμένες τεχνικές λεπτομέρειες του έργου.

Το έργο του δρόμου της Τουρλίδας, αφορά το ανώτερο επίπεδο του δρόμου (οδόστρωμα, ποδηλατόδρομος, πεζόδρομος) συνδυάζοντας ταυτόχρονα άλλα δύο έργα που είναι η κατασκευή γεφυρών 3ης και 7ης καμάρας και υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ.

Όσον αφορά την μη αφαίρεση του παλαιού οδοστρώματος: υπήρξε ως τεχνική επιλογή η ανύψωση του δρόμου ώστε να μπορεί να γίνει η υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το τοιχίο που δημιουργείται στις δύο πλευρές να μπορεί να εγκιβωτίσει το οδόστρωμα και να διασφαλίζει την σταθερότητα του, χωρίς να απαιτείται πρότερη αφαίρεση του παλιού. Η τεχνική αυτή λύση εγκρίθηκε από την διαχειριστική αρχή του έργου.

Τα παρατηρητήρια επιλέχθηκε να τοποθετηθούν σε τμήμα του πεζόδρομου και όχι εντός της λιμνοθάλασσας εξαιτίας αδειοδοτήσεων που αφορούν εργασίες στο βυθό οι οποίες έθεταν την ολοκλήρωση του έργου εκτός χρονοδιαγράμματος.

Το ανατολικό πεζοδρόμιο θα έχει πλάτος 1,5 μέτρο και το οδόστρωμα θα έχει πλάτος 6,5 μέτρα. Το όριο ταχύτητας σε αυτό τον δρόμο ήταν και θα παραμείνει χαμηλό. Με βάση την μελέτη φωτισμού του έργου θα τοποθετηθούν φωτιστικά σε όλο το μήκος.

Παρεμβάσεις και αλλαγές σε κάθε δημόσιο έργο μπορούν να γίνουν στο στάδιο του σχεδιασμού του έργου. Όταν το έργο περνά στο στάδιο της υλοποίησης οι όποιες αλλαγές μπορούν να γίνουν με βάση τις εγκρίσεις από την διαχειριστική αρχή και με βάση το χρονοδιάγραμμα. Μέλημα της κάθε δημοτικής αρχής οφείλει να είναι, κάθε φορά που σχεδιάζεται ένα έργο στην περιοχή της να έχει λόγο στον σχεδιασμό και να συμμετέχει στην συνέχεια σε κάθε στάδιο παρακολουθώντας την εξέλιξη του.

Υπήρξαν διαβεβαιώσεις για την αρτιότητα της κατασκευής και των υλικών καθώς και ενημέρωση ότι ο εργολάβος έχει συμβατική υποχρέωση εγγύησης του έργου 1,5 έτος μετά την τελική παράδοση του. Το συνολικό έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη της άνοιξης του 2024.

Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και ενημερωθήκαμε πλήρως. Ευχαριστούμε τους προϊσταμένους των υπηρεσιών, τον εργολάβο και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη.

Ο δρόμος της Τουρλίδας αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή μας και επιδίωξη όλων μας είναι το έργο αυτό να αποτελέσει ορόσημο λειτουργικότητας, προσβασιμότητας και αισθητικής.

Εκ του συνδυασμού "Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών"

επικεφαλής συνδυασμού Όλγα Δασκαλή

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr