Λαϊκή Συσπείρωση ΙΠ Μεσολογγίου: Επισημάνσεις και συμπεράσματα από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

“Επισημάνσεις και συμπεράσματα από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου”

Μπορεί στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο να δέσποζε σαν θέμα η ψήφιση του Οικονομικού Προϋπολογισμού (την τοποθέτησή μας επ΄αυτού την έχουμε ήδη δημοσιεύσει), περιελάμβανε όμως και άλλα σημαντικά θέματα.

- Την ψήφιση του Κανονισμού Λειτουργίας της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου. Μνημονιακός νόμος (4795/2021). Στόχος της είναι «η συμμόρφωση με τους νόμους, τους κανονισμούς και τις πολιτικές που διέπουν τη λειτουργία του φορέα (Δήμος)». Μονάδα που εποπτεύεται άμεσα από τον Δήμαρχο και που η λειτουργία της ανατέθηκε σε ΙΔΙΩΤΗ!!!

- Την έγκριση εκμίσθωσης του Δημοτικού Ιχθυοτροφείου της κυρίας Κλείσοβας, αλλά με όρους που δεν είναι γνωστοί αλλά ΘΑ καθοριστούν με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής.

-Τον ετήσιο Προγραμματισμό Δράσης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής. Μια έκθεση ιδεών για το πώς θα γίνει ο Δήμος καλύτερος πλασιέ των ομορφιών του στους ιδιώτες και στο κεφάλαιο, και αντί να τις χαίρονται οι δημότες, οι εργαζόμενοι και τα παιδιά να παραδοθούν βορά στην κερδοφορία των ιδιωτών.

-Για την προπαρασκευαστική Επιτροπή για τα 200 χρόνια της Εξόδου τί να σχολιαστεί;

Ότι η εισήγηση ήρθε στα μέλη του ΔΣ την προηγούμενη, χωρίς να αναφέρει τον αριθμό των μελών της, χωρίς γνωστή την ταυτότητα και την ιδιότητα των μελών της (επαγγελματική και γνωσιακή), χωρίς γνωστή την πρόθεση οικονομικής αποζημίωσης των μελών ή όχι;

Ότι η σύνθεσή της ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της Συνεδρίασης, ως απόφαση του Δημάρχου;

Και φυσικά χωρίς καμία ουσιαστική δικαιολόγηση των επιλογών, εκτός ίσως από την “εξωστρέφεια” συγκεκριμένου μέλους…

- Το πιο τρανταχτό όμως παράδειγμα για το πώς αντιμετωπίζεται η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου αφ’ενός και του πώς αντιμετωπίζεται η διαχείριση της Δημοτικής περιουσίας αφ’ετέρου, είναι το εξωφρενικό γεγονός να κοινοποιείται 10 λεπτά προ της έναρξης της Συνεδρίασης η ψήφιση του Ιδιωτικού Συμφωνητικού για την ανάθεση Λειτουργίας και Εκμετάλλευσης της Αλυκής Τουρλίδας Μεσολογγίου.

Από το ιδιωτικό συμφωνητικό σταχυολογούμε:

“ο πρώτος συμβαλλόμενος Δήμος θα μεριμνήσει για την απομάκρυνση των ποσοτήτων της θαλάσσιας άμμου, που ευρίσκονται στα πέριξ και πλησίον του χώρου της αλυκής, καθώς και των ποσοτήτων που

διαχύθηκαν εντός του χώρου της Αλυκής”

“Η Εταιρεία δεν υπέχει υποχρέωση να αποκαταστήσει οποιαδήποτε τυχόν

φθορά στους χώρους ή στον υφιστάμενο εξοπλισμό της αλυκής”

Και όπως αναφέρθηκε, δεν έχει γίνει καμία διαπραγμάτευση για το αντίτιμο… είναι θέμα που “θα” εξετασθεί στο μέλλον γι’αυτό και παραμένει “μια από τα ίδια”…

Το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή διαθέτει την πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να συναινέσουμε στην λογική “Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει”!!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να αναδεικνύει την πραγματική ουσία των πολιτικών επιλογών της και να αγωνίζεται για την κάλυψη των πραγματικών λαϊκών αναγκών.

Βάνα Πατρινού

Δημοτική Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr