Ι.Π Μεσολογγίου: Διεθνές βραβείο ακτιβισμού στο Μουσείο Άλατος

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την επιλογή του Μουσείου Άλατος ως υποψηφίου για το Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2024 και ένα καινούργιο βραβείο ήλθε να προστεθεί από το εξωτερικό.

Αυτή τη φορά προέρχεται από το Κέντρο Έρευνας για Μουσεία και Πινακοθήκες (RCMG) του Τμήματος Μελετών Μουσείων του Πανεπιστημίου του Leicester του Ηνωμένου Βασιλείου το οποίο απένειμε τρία διεθνή βραβεία Activist Museum Award 2024 συνοδευόμενα από χρηματικό έπαθλο 1.000 λιρών το κάθε ένα.

Συγκεκριμένα απένειμε βραβεία Ακτιβιστικών Μουσείων στο

Μουσείο Χ της Μεγάλης Βρετανίας, στο Lusophone Museum Σεξουαλικής Διαφορετικότητας και στο Μουσείο Άλατος διότι, σύμφωνα με την εισήγηση της κριτικής επιτροπής, «δεν διατηρεί μόνο την τοπική κληρονομιά αλλά υπερβαίνει τον ρόλο του απλού αποθετηρίου ιστορίας όντας ενεργός παράγοντας και παθιασμένος υποστηρικτής τόσο του περιβάλλοντος όσο και της κοινότητας μέσω της εκπαίδευσης, της ευαισθητοποίησης και της προώθησης της βιώσιμης συγκομιδής του αλατιού αφήνοντας ανεξίτηλο σημάδι στους επισκέπτες και στην τοπική κοινότητα».

Η επίσημη τελετή της απονομής των βραβείων θα γίνει στο Λονδίνο τον προσεχή Νοέμβριο ενώ στο μεταξύ διάστημα οι διευθυντές των τριών βραβευθέντων Μουσείων θα πραγματοποιούν με πανεπιστημιακούς καθηγητές και εκπροσώπους Διεθνών Μουσειακών και Πολιτιστικών φορέων τηλεδιασκέψεις για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειρογνωμοσύνης και καινοτόμων ιδεών που συμβάλουν στην προώθηση των Μουσειακών σκοπών.

https://le.ac.uk/rcmg/research-archive/activist-museum-award

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr