Στο Γύθειο σε συνάντηση για την ελιά καλαμών ο Θανάσης Μαυρομμάτης

Σε συζήτηση με θέμα την ελιά «Ελιά Καλαμών/Kalamata olives: και τώρα τι κάνουμε; Θωρακίζουμε το προϊόν» που πραγματοποιήθηκε στο Γύθειο παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Ιουνίου συνδιοργανώθηκε από τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Φθιώτιδας και το βασικό ζήτημα που τέθηκε ήταν η συνεργασία όλων όσοι ασχολούνται με την ελιά καλαμών για την επόμενη μέρα του προϊόντος μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που δικαίωσε τους ελαιοπαραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με την χρήση του ονόματος «ελιά καλαμών».

«Η ελιά καλαμών αποτελεί ένα εθνικό προϊόν. Η Αιτωλοακαρνανία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία παράγει τουλάχιστον το 45% της ελιάς αυτής και δεν θα μπορούσαμε σαν Περιφερειακή Αρχή να μην είμαστε παρόντες σε τέτοιες δράσεις. Να θυμίσω με πρωτοβουλία του Νεκτάριου Φαρμάκη λάβαμε απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι και στη δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας ήμασταν παρόντες και κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και πραγματοποιήσαμε και παρέμβαση υπέρ των παραγωγών μας -με δύο νομικούς συμβούλους- και τελικά δικαιωθήκαμε», δήλωσε ο Θανάσης Μαυρομμάτης που επισήμανε ότι «βρισκόμαστε σήμερα εδώ μαζί με τον συνάδελφο Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέα Φίλια γιατί γνωρίζουμε την αξία της ελιάς για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Κι εγώ προσωπικά, όπως και χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες μας ασχολούμαστε με την παραγωγή, την τυποποίηση και την εμπορία της ελιάς εργαζόμαστε από κοινού για την προστασία του προϊόντος μας και την ακόμα μεγαλύτερη προώθηση και ανάδειξή του».

Όλοι όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση μίλησαν για την ανάγκη πανελλαδικής συνεργασίας για την θωράκιση και την προστασία της ελιάς -έναντι τρίτων χωρών- με κοινούς στόχους, κοινές δράσεις καθώς η ελιά καλαμών είναι ένα «εθνικό προϊόν». Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα σταθεί αρωγός σ’ αυτό τον εθνικό στόχο.

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr