Ξεκινά πρόγραμμα κομποστοποίησης βιοαποβλήτων ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα με τίτλο «Διαλογή Οργανικών Αποβλήτων (Καφέ Κάδοι)» που διοργάνωσε στο Δημαρχείο ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με τη συμμετοχή καθηγητών πανεπιστημίων χθες Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, και την οποία παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Λίνος Μπλέτσας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, δημότες και επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, συλλόγων και οργανισμών.

Σκοπός της ημερίδας, η οποία αναμεταδίδονταν ζωντανά και μέσω διαδικτύου (διαθέσιμο στο σύνδεσμο: www.youtube.com/watch?v=QmcgutXXgTU), ήταν η ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη από τη διαλογή των βιοαποβλήτων, ενόψει της τοποθέτησης εντός των επομένων ημερών των ειδικών καφέ κάδων στους οποίους θα γίνεται η εναπόθεση βιοαποβλήτων, όπως υπολείμματα φαγητού, φρούτα και λαχανικά, τυρί, γιαούρτι, κελύφη αυγών, φύλλα, κλαδιά και στάχτες σε μικρές ποσότητες, κ.α.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα της χρήσης του δικτύου καφέ κάδων που δημιουργείται, παραθέτοντας μια σειρά τόσο από περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά οφέλη που συνεπάγεται η ορθή χρήση τους.

Στη συνέχεια, οι εισηγητές Δρ. Ιωάννα Ντάικου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Dr Costas Velis, BSc MSc DIC PhD MInstP MCIWM, Lecturer in Resource Efficiency Systems στο University of Leeds και Δρ. Κάτια Λαζαρίδη, Καθηγήτρια Διαχείρισης & Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του Τμήματος Γεωγραφίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, προχώρησαν σε αναλυτική επεξήγηση της διαδικασίας συλλογής, μεταφοράς και κομποστοποίηση των βιοαποβλήτων στην ημερίδα που συντόνιζε ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Μαλαβέτας.

Κοινό συμπέρασμα και των τριών ομιλητών ήταν ότι την μεγαλύτερη σημασία στην αποδοτικότητα της διαδικασίας διαδραματίζει ο καθένας από εμάς, με τον σωστό διαχωρισμό των βιοαποβλήτων από τα υπόλοιπα απορρίμματα, ώστε να μπορεί να παραχθεί κομπόστ, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να αξιοποιηθεί ως εδαφοβελτιωτικό λίπασμα.

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, με τα καφέ απορριμματοφόρα και το δίκτυο των καφέ κάδων που αναπτύσσει, δημιουργεί την υποδομή για την ορθή διαχείριση των οργανικών βιοαποβλήτων. Για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε κι εσείς να συμβάλετε στην επιτυχία του προγράμματος ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στη Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου, στον τηλεφωνικό αριθμό: 26310-23264.

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr