197 χρόνια από την Μάχη της Κλείσοβας / Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η Επιμνημόσυνη Δέηση

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ο Λιάρος» τίμησαν το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, την επική «Μάχη» της Κλείσοβας, την κορυφαία ηρωική πράξη των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», που προηγήθηκε της μεγαλειώδους και συνταρακτικής «Εξόδου» της 10ης Απριλίου 1826 με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων.

Ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος συνεχάρη για την διοργάνωση τον Όμιλο Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ο Λιάρος» καθώς και όλους τους συμμετέχοντες και σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Τιμούμε σήμερα τη μάχη της Κλείσοβας, το σημαντικότερο γεγονός στην ατελεύτητη σειρά των περίλαμπρων μαχών και «στρατηγημάτων», που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της τελευταίας πολιορκίας του Μεσολογγίου. Τους αποδίδουμε σήμερα τιμές ως ένδειξη ελάχιστης ευγνωμοσύνης, μια τιμή προς τους ήρωες μας που θα είναι πάντα μέσα στην ζωή μας και στην ψυχή μας. Ας αφουγκραστούμε τα μεγάλα διδάγματα τους, αυτή είναι η πολύτιμη κληρονομιά μας.

Καλώ τους συμπολίτες μου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις εορτασμού της 197ης Επετείου της «Εξόδου» της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων που ξεκινούν από σήμερα για να τιμήσουμε τους ήρωες και να διατηρήσουμε άσβεστη την ιστορική τους μνήμη».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθεριας κ. Κωνσταντίνος Καρκανιάς ενώ συμμετείχε και ο Σύλλογος Πανηγυριστών «Ο ΑΗ ΣΥΜΙΟΣ».

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr