Επιτυχία πανελλήνιας, πανευρωπαϊκής και παγκόσμιας εμβέλειας για την Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Επιτυχία πανελλήνιας, πανευρωπαϊκής και παγκόσμιας εμβέλειας για την Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Κώστας Λύρος: «Συγχαρητήρια στα μέλη της Χορωδίας και το Μαέστρο του Πνευματικού μας Κέντρου για αυτήν την καταξίωση που μας γεμίζει υπερηφάνεια και ικανοποίηση, διακρίσεις σαν αυτές τοποθετούν τον τόπο μας ψηλά στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πολιτιστικό γίγνεσθαι»

Η χορωδία του Πνευματικού -Κοινωνικού - Αθλητικού κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Σπύρου Χολέβα στο διεθνές φεστιβάλ χορωδιών στο Ρόβινι της Κροατίας, διακρίθηκε, καθώς έλαβε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία, άνευ προηγουμένου, καθώς η χορωδία δεν εκπροσωπούσε με την παρουσία της στην ευρωπαϊκή χώρα των Βαλκανίων, μόνο την πόλη και το Δήμο του Μεσολογγίου αλλά, έμμεσα, ολόκληρη την Ελλάδα!! Επιτυχία, λοιπόν, πανελλήνιας, πανευρωπαϊκής και παγκόσμιας εμβέλειας, αφού στο φεστιβάλ συμμετείχαν τριάντα χορωδίες από διάφορες χώρες, όπως η Ρουμανία, η Πολωνία, η γειτονική Ιταλία, το Βέλγιο κ.ά.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης του Ρόβινι. Την προηγούμενη ημέρα, 26 Αυγούστου, έλαβε χώρα παρέλαση όλων των χορωδιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, στην πόλη του Ρόβινι και, στη συνέχεια, στον καθεδρικό καθολικό ναό της πόλης έγινε σύντομη τελετή γνωριμίας μεταξύ τους, με παρουσίαση, επιλεκτικά, τριών τραγουδιών από καθεμιά. Νωρίτερα, στην είσοδο του Ιερού Ναού, κατά παράταξη, οι χορωδίες ερμήνευσαν τον Εθνικό ύμνο της χώρας τους. Στο κομμάτι της διαγωνιστικής διαδικασίας, την 27η Αυγούστου, κάθε χορωδία ερμήνευσε έξι τραγούδια.

Τα δρώμενα του φεστιβάλ παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ντόπιων και εκδρομέων, οι οποίοι επευφημούσαν, με ενθουσιασμό, καταχειροκροτώντσς, τις προσπάθειες όλων των διαγωνιζομένων. Η κριτική επιτροπή, με κριτήρια την τονικότητα, την τήρηση του χρόνου και την πιστή ερμηνευτική προσέγγιση του μουσικού κειμένου, ανέδειξε τους καλύτερους, δίνοντας τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στη χορωδία του Πνευματικού μας Κέντρου. Η απονομή συνοδεύτηκε από άκρως επαινετικά σχόλια της Επιτροπής για τη διευθυντική ικανότητα του Μαέστρου μας και για την επιλογή των παραδοσιακών τραγουδιών, τα οποία ερμήνευσε άρτια η χορωδία.

Τέλος, στο περιθώριο της διαγωνιστικής διαδικασίας πραγματοποιήθηκε, από την διοργανώτρια αρχή του φεστιβάλ, σεμινάριο διδασκαλίας στην τετράφωνη ερμηνεία του θρησκευτικού άσματος: «O Sacrum Convivium». 

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr