Το Μεσολόγγι γίνεται ανοιχτή γκαλερί. Σήμερα η έναρξη της έκθεσης «Από το Αρχείο στη Σύγχρονη Αφήγηση»

Aνοίγει σήμερα, Τρίτη 5 Αυγούστου 2025, 21:00, στο Μέγαρο Χρυσόγελου, η εικαστική έκθεση «Από το Αρχείο στη Σύγχρονη Αφήγηση», στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ των Ντόπιων – Messolonghi by Locals Festival.

Η πόλη του Μεσολογγίου μεταμορφώνεται σε μια ανοιχτή γκαλερί, με έργα σύγχρονης τέχνης που συνομιλούν με τη μνήμη, την ιστορία και την ταυτότητα του τόπου. Η έκθεση φιλοξενεί έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για την περίσταση, μετά από επιτόπια έρευνα και παραμονή των καλλιτεχνών στο Μεσολόγγι.

Τα έργα θα παρουσιαστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου και η έκθεση θα κορυφωθεί το τριήμερο 29–31 Αυγούστου, παράλληλα με τις βιωματικές δράσεις του φεστιβάλ.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε εμβληματικούς και απρόσμενους χώρους της πόλης, όπως:

– Το Μέγαρο Χρυσόγελου

– Ο χώρος του Ομίλου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού ο «Λιάρος»

– Η ιστορική ποτοποιία Τρικενέ

– Και παλιά, κλειστά καταστήματα στον πεζόδρομο, που ανοίγουν ξανά για να φιλοξενήσουν σύγχρονη τέχνη.

Η έκθεση επιχειρεί να αναδείξει τη δυναμική σχέση του σύγχρονου δημιουργού με την ιστορία και το παλίμψηστο του τόπου, μέσα από έναν πολυφωνικό καλλιτεχνικό διάλογο που φέρνει το παρελθόν στο παρόν.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Νίκος Παπαδημητρίου, Αλίκη Παππά, Βασίλης Γεροδήμος, Δημήτρης Μεράντζας, Ελένη Πανουκλιά, Κώστας Τσώλης, Μανώλης Μεραμπελιώτης, Νατάσα Πουλαντζά, Νίκος Σεπετζόγλου

Συλλέκτης: Νίκος Λύρος

Τεχνίτης-Συντηρητής Οπλικών Κειμηλίων: Νίκος Βλαχόπουλος

Η έκθεση εντάσσεται στις επίσημες δράσεις του φεστιβάλ και υλοποιείται υπό την Αιγίδα και με Επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού.

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr