Παπανικολάου: «Θετική κίνηση η επανεκκίνηση, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί»

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚΆγγελος Παπανικολάου, σχολίασε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει το πράσινο φως για την πάταξη του «λουκέτου» και την επιστροφή στην αγωνιστική δράση σε κάποιες εθνικές μπασκετικές κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών, και τόνισε τις δικές του προτάσεις αναφορικά με την αναβάθμιση της εν λόγω κίνησης.

Αναλυτικά οι προτάσεις του Άγγελου Παπανικολάου για το επόμενο μετά την επανέναρξη βήμα που πρέπει να ακολουθηθεί:

Η απόφαση της Πολιτείας για την επανεκκίνηση των αθλημάτων και δη του Μπάσκετ, βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση. Κρίνεται ως απόλυτα θετικό βήμα η επανέναρξη προπονήσεων και πρωταθλημάτων, εν τούτοις, είναι σημαντικό να συνδυαστεί με δύο βασικές προϋποθέσεις:

1.Την οικονομική ενίσχυση των συλλόγων, που βρίσκονται σε «ασφυξία» λόγω της πολύμηνης διακοπής των πρωταθλημάτων. Η ΓΓΑ οφείλει να εγκύψει άμεσα στο ζήτημα, προχωρώντας με γοργά βήματα στην επιχορήγηση αυτών, όπως άλλωστε συνέβη με όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι αθλητές, προπονητές, διαιτητές, άλλωστε, συμπεριλήφθηκαν στις κοινωνικές ομάδες που δεν έλαβαν ούτε ευρώ κατά τη διάρκεια αναστολής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Ως εκ τούτου, οι διοικήσεις των συλλόγων δεν δύναται να επωμιστούν ένα τόσο μεγάλο οικονομικό βάρος.

2.Τη δημιουργία και λειτουργία της αθλητικής πλατφόρμας «Sport.testing», πρόταση την οποία έχω καταθέσει εξ αρχής. Η εν λόγω πλατφόρμα δύναται να αποτελέσει ένα σπουδαίο εργαλείο στα χέρια αφενός, της Πολιτείας και των Ομοσπονδιών/Ενώσεων και αφετέρου, των συλλόγων, αθλητών, προπονητών και των υπολοίπων εμπλεκόμενων. Υπενθυμίζω ότι μέσα από την αθλητική πλατφόρμα οι αθλητές, προπονητές, διαιτητές θα κληθούν να υποβληθούν, δίχως οικονομική επιβάρυνση, στο απαραίτητο τεστ Covid 19. Αμέσως μετά θα παραλαμβάνουν το αποδεικτικό έγγραφο και θα το επισυνάπτουν τάχιστα, μέσω μιας φωτογραφίας από το κινητό τους, στην πλατφόρμα όπου θα περιλαμβάνεται το κάθε αθλητικό σωματείο.

Θεωρώ, εν κατακλείδι, ότι η απόφαση της Πολιτείας είναι χρήσιμη μόνο αν συνδυαστεί με τις δύο βασικές προϋποθέσεις, σε διαφορετική περίπτωση δυστυχώς "το πουκάμισο θα είναι αδειανό"…»

Πηγή: basketblog.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr