Οδηγίες από την ΕΠΟ προς διαιτητές για θέματα βίας


Προς τους

Διαιτητές των Επαγγελματικών και

Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων

Κύριοι ,

Όπως γνωρίζετε, στους εν ισχύ Κανόνες Παιχνιδιού 2014/2015 της FIFA , ορίζονται οι αρχές και ο τρόπος διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου. Ειδικότερα στον Κανόνα 5 αυτών, όπου περιγράφονται η εξουσία , οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του διαιτητή αγώνα, προβλέπεται, μεταξύ των άλλων, ότι ο διαιτητής «σταματά τοναγώνα , τον διακόπτει προσωρινά ή οριστικά, κατά την διακριτική του ευχέρεια, για οποιαδήποτε παράβαση των Κανόνων ή εξ αιτίας εξωτερικής επέμβασης οποιασδήποτε μορφής».

Σε εφαρμογή της ανωτέρω διατάξεως και για την άμεση αντιμετώπιση των φαινομένων βίας που παρατηρούνται εσχάτως στα γήπεδα, ζητείται από τους διαιτητές που θα διευθύνουν στο εξής αγώνες επαγγελματικού και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου:

Ι.Να διακόπτουν οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση ή προσωρινή διακοπή :

α/. Όταν εκσφενδονίζονται στον αγωνιστικό χώρο, έστω και μία, φωτοβολίδες ευθείας βολής, ή ρίπτονται αντικείμενα που δύναται να προκαλέσουν σωματική βλάβη σ όλους τους νόμιμα ευρισκόμενους εντός του αγωνιστικού χώρου (ποδοσφαιριστές, διαιτητές, προπονητές κλπ) και

β/. Όταν σημειωθεί εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, πριν ή κατά τη διάρκεια του αγώνα .

ΙΙ.Να προβαίνουν σε προσωρινή διακοπή του αγώνα και προειδοποίηση, όταν εκσφενδονίζονται στον αγωνιστικό χώρο, έστω και μία, φωτοβολίδες καμπύλης τροχιάς και σε οριστική διακοπή του αγώναεάν το παράπτωμα επαναληφθεί .

Στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΜΕΛΙΔΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔ/ΕΠΟ

 

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr