
Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ΙΠ Μεσολογγίου στο θέμα Νο 23 του ΔΣ στις 22/9/26 που αφορούσε τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Μεσολογγίου
Η απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί ο πίνακας των χειμερινών δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ είναι αν αυτά εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων. Τις εξυπηρετούν: ΟΧΙ
Τελευταίο βραδινό δρομολόγιο τις καθημερινές από Μεσολόγγι μέχρι Λεσίνι από την μια μεριά και μέχρι Γαλατά από την άλλη στις 21.00. Οριακό κατά την γνώμη μας αν αναλογιστεί κανείς τα παιδιά που έρχονται για φροντιστήρια στο κέντρο, τους εργαζόμενους που απασχολούνται απόγευμα κλπ.
Αλλά παράλληλα, οι κάτοικοι σε Γουριά, Πεντάλοφο, Μάστρου έχουν ωράριο αποχώρησης μόλις στις 19.20, ενώ τελευταίο δρομολόγιο για το Πανεπιστήμιο και το «ανακαινισμένο» campus μόλις στις 19.45.
Να μην συζητήσουμε ότι αν ζεις έξω από το κέντρο του Δήμου είναι απαγορευτικό να πας το πρωί με το ΚΤΕΛ για δουλειά γιατί απλά …δεν μπορείς να πας στην ώρα σου. Εκτός και αν βέβαια, πρέπει ο καθένας, έχει δεν έχει, να διαθέτει ιδιωτικό μεταφορικό μέσον με την ίδια λογική, ότι τα γεφύρια του Αιτωλικού δεν πρέπει να τα διασχίζουν μητέρες με παιδιά, που μας είπε ο κ.Δήμαρχος σε προηγούμενη συνεδρίαση.
Δρομολόγια το Σάββατο μετά τις 14.00-14.15 δεν υπάρχουν. Αναρωτιέμαι: σταματά τότε η ανάγκη για μετακινήσεις των κατοίκων και ποιος το αποφασίζει αυτό;;;
Όσο για την Κυριακή: εξαφανίστηκε σαν ημέρα.
Από την μια μεριά το Αστικό ΚΤΕΛ ζητά επιδότηση και από την άλλη διατηρεί το δικαίωμα να αυξήσει ή να μειώσει (να καταργήσει;;;) τα δρομολόγια σε οποιαδήποτε γραμμή του. Μην ξεχνάμε ότι μετά την δραματική μείωση των δρομολογίων την περίοδο του κορονοϊού, αυτά δεν επανήλθαν ποτέ, έστω στην προηγούμενη κατάσταση.
Σαν Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε σταθερά στο πλευρό των πολιτών, στην διεκδίκηση σύγχρονης, ασφαλούς, συχνής, δημόσιας και δωρεάν αστικής συγκοινωνίας και ως εκ τούτου ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.




















