575 90  nPapahristos 57590

Αποκλεισμός και αδιαφάνεια για χιλιάδες αγρότες στα νέα Σχέδια Βελτίω-σης

Παρέμβαση στη Βουλή του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μιλτιάδη Ζαμπάρα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή τα νέα Σχέδια Βελτίωσης.

Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, τα νέα Σχέδια Βελτίωσης, ενώ θα έπρεπε να αποτελούν εργαλείο στήριξης, ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού του αγροτικού κόσμου, καταλήγουν να δημιουργούν σοβαρές ανισότητες και παλινωδίες.

Το σύστημα μοριοδότησης γεννά σοβαρά ερωτήματα ως προς την αξιοπιστία του, αφού δίνει υψηλή μοριοδότηση σε συγκεκριμένες κατηγορίες και επενδύσεις, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την παραγωγική αναγκαιότητα, τη βιωσιμότητα και το αναπτυξιακό αποτύπωμα.

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ότι κινδυνεύουν να μείνουν ξανά εκτός χρηματοδότησης αγρότες που έχουν επενδύσει σε βιώσιμες εκμεταλλεύσεις και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος.

Θα περίμενε κανείς ότι η κυβέρνηση, μετά τα σκάνδαλα που ταλάνισαν τον αγροτικό κόσμο, θα προχωρούσε σε έναν σχεδιασμό ουσιαστικής στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων, και όχι σε μία ακόμη προσπάθεια αδιαφανούς χρηματοδότησης.

Ο Μίλτος Ζαμπάρας καλεί τον αρμόδιο Υπουργό και την κυβέρνηση να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις:

  • Πώς θα διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση των ενεργών αγροτών στη μοριοδότηση των Σχεδίων Βελτίωσης;
  • Πόσες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις κινδυνεύουν με αποκλεισμό με τη νέα μοριοδότηση;
  • Με ποια επιστημονική τεκμηρίωση επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος μοριοδότησης;

Χρειάζεται άμεση διόρθωση του τρόπου μοριοδότησης στα Σχέδια Βελτίωσης και ουσιαστική, διαφανής στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου.

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr