Ο Εθνικός Μεσολογγίου τον Δεκέμβριο του 1946

Μετά το τέλος του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, το 1946 αρχίζουν ξανά στο Μεσολόγγι οι ποδοσφαιρικές δραστηριότητες. Η ιστορική ΑΕΜ είχε αδρανοποιηθεί από το τέλος της δεκαετίας του ΄30 και τώρα ιδρύονται στην πόλη μας νέα σωματεία, η Νίκη και ο Εθνικός. Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε μέσα στη δίνη του εμφυλίου και αυτά χαρακτηρίζονται από τις αντίπαλες πολιτικές τους πεποιθήσεις (αριστεροί και δεξιοί αντίστοιχα).

Τελικά τον Δεκέμβριο του 1946 θα επικρατήσει η λογική και η ομόνοια. Θα γίνουν δύο φιλικοί αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων και λίγες μέρες αργότερα οι διοικήσεις των σωματείων, κάτω και από την πίεση των φιλάθλων, θα αποφασίσουν την συγχώνευση, που είχε σαν αποτέλεσμα την επανίδρυση της θρυλικής ΑΕΜ.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί βλέπουμε την ενδεκάδα του Εθνικού Μεσολογγίου εκείνης της εποχής. Όρθιοι από αριστερά: Παπαναστασίου Χαρίλαος, Νεζερίτης Άγγελος, Μπαρμπαρίτσας Δημοσθένης, Γεωργακόπουλος Πέτρος (τ), Τερζόπουλος Διαμαντής, Τριανταφύλλου Ζαχαρίας, Καρυοφύλλης Νικόλαος, Ρήγας Κωνσταντίνος, καθιστοί από αριστερά: Ρήγας Λεωνίδας, Καραβίας Νικόλαος, Τασσόπουλος Π..

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr