Πριν από 68 χρόνια ΑΕΚ Πύργου - ΑΕ Μεσολογγίου 2-2 (Μαϊος 1952)

ΑΕΚ ΠΥΡΓΟΥ - ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 2-2 (ΜΑΪΟΣ 1952)

Πριν από 68 χρόνια η ιστορική ΑΕΜ ταξιδεύει για πρώτη φορά στον Πύργο, για να δώσει φιλικό αγώνα με την ΑΕΚ Πύργου. Ένα πολύ μακρινό και δύσκολο ταξίδι, με τις συγκοινωνιακές συνθήκες της εποχής.

Μια εποχή που το ποδόσφαιρο του Πύργου είναι διαιρεμένο, με την ύπαρξη τριών ομάδων (ΑΕΚ, Εθνικός και Ηρακλής). Αργότερα, το 1958, μετά από συγχώνευση των ομάδων δημιουργήθηκε ο Πανηλειακός. Η τοπική εφημερίδα του Πύργου "Πατρίς" έγραψε σχετικά: "Την Κυριακή κατέρχεται στην πόλη μας η ισχυρή ομάδα της ΑΕ Μεσολογγίου, διά να συναντηθεί σε φιλικό αγώνα με την ΑΕΚ. Ο αγώνας αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον εκ μέρους των φιλάθλων μας, διότι η ομάδα του Μεσολογγίου είναι εκ των καλυτέρων της Αιτωλ/νίας, διακρινόμενη διά την δυναμικότητά της και το τεχνικό της παιγνίδι".

Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο του Ηρακλή Πύργου παρουσία χιλίων περίπου φιλάθλων και ήταν αμφίρροπος. Στο πρώτο ημίχρονο την υπεροχή είχαν οι γηπεδούχοι και παρ΄ ότι η ΑΕΜ αιφνιδίασε και προηγήθηκε στο σκορ στο 7΄ με κεφαλιά, κατάφεραν όχι μόνο να ισοφαρίσουν, αλλά και να προηγηθούν με 2-1 και στη συνέχεια να κερδίσουν και πέναλτυ. Όμως ο θαυμάσιος Θεοφιλάτος απέκρουσε και κράτησε την ομάδα όρθια. Στην επανάληψη η ΑΕΜ θα πάρει τα ηνία του αγώνα και θα έχει συνεχώς την υπεροχή. Με συνεχή πίεση της αντίπαλης εστίας θα φθάσει στη ισοφάριση (2-2) στο 65'. Στη συνέχεια όμως παρά τις προσπάθειες το σκορ δεν άλλαξε και ο αγώνας έληξε ισόπαλος.

Να σημειωθεί ότι δύο βδομάδες αργότερα, έγινε η ρεβάνς των δύο ομάδων στο Μεσολόγγι, όπου η ΑΕΜ εμφανώς ανώτερη επικράτησε εύκολα της ΑΕΚ Πύργου με σκορ 4-1.

Στη φωτογραφία η ομάδα της ΑΕΜ στο γήπεδο του Πύργου, πριν από τον συγκεκριμένο αγώνα. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Θεοφιλάτος, Φαράντος, Μονοκρούσος, Ραυτόπουλος, Χασιώτης, Καλλιανέζος, Σταθέλος, Συνοδινός, Τσουμπελής και καθιστοί οι Κόμης, Σακελλαρίου, έχοντας στη μέση τον νεαρό τότε αναπληρωματικό τερματοφύλακα Κομματά.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr