Ο αποκριάτικος χορός της ΑΕΜ πριν από 65 ολόκληρα χρόνια

Πριν από 65 ολόκληρα χρόνια, αρχές Μαρτίου του 1956, δόθηκε ο αποκριάτικος χορός της ΑΕΜ, στο νεόκτιστο τότε Κινηματοθέατρο "Ζαβέρδα", που από το 1956 ξεκίνησε την λειτουργία του.

Ο χορός γνώρισε τεράστια επιτυχία, καθώς το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί, με την συμμετοχή της ορχήστρας του Ραδιοφωνικού Σταθμού Πατρών και του θιάσου του κ. Ξύδη, ενώ ο καλλιτέχνης Άγγελος Κασόλας είχε επιμεληθεί την εσωτερική διακόσμηση του θεάτρου.

Πολλοί και εκλεκτοί οι προσκεκλημένοι και οι συμμετέχοντες στον χορό, όπως ο Δήμαρχος Ι. Λυκούδης, ο δικηγόρος Β. Παπαθέου, ο φαρμακοποιός Σ. Μηλιώνης, ο γιατρός Αν. Αλεξανδρόπουλος κλπ., καθώς και οι αναγραφόμενοι στην πρόσκληση Ιωάννης Παπαθεοδώρου (οδοντίατρος), που ήταν ο τότε πρόεδρος του συλλόγου, όπως και ο γενικός γραμματέας Θωμάς Σχίζας.

Η συγκεκριμένη πρόσκληση, που υπάρχει στα αρχεία των Γ.Α.Κ. στο Μεσολόγγι, απευθύνεται στον τότε Επιθεωρητή Σωματικής Αγωγής του νομού μας, κ. Κωνσταντίνο Κασβίκη.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr