92 Χρόνια από την Ίδρυση της Ιστορικής ΑΕ Μεσολογγίου

 92 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Τέτοιες μέρες, τον Μάρτιο του 1931, ιδρύεται στο Μεσολόγγι η θρυλική ΑΕΜ. Η ακριβής ημερομηνία της ίδρυσης δεν έχει βρεθεί, λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε παλιά στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου και κατέστρεψε τα σχετικά αρχεία. Φέτος συμπληρώνονται 92 ολόκληρα χρόνια από τη δημιουργία του ιστορικότερου αθλητικού σωματείου της πόλης μας, που τόσες δόξες γνώρισε στο παρελθόν, γεμίζοντας με υπερηφάνεια τους Μεσολογγίτες.

Το ποδόσφαιρο στο Μεσολόγγι εμφανίζεται ήδη από το 1930, με την δημιουργία διάφορων αθλητικών σωματείων. Τα κυριότερα από αυτά που είχαν ποδοσφαιρικές ομάδες, ήταν ο Παναιτωλικός και ο Ολυμπιακός. Στην αρχή έγινε μία προσπάθεια συνένωσης αυτών των δύο συλλόγων με σκοπό τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας, η οποία όμως δεν καρποφόρησε. Ακολούθησε μία περίοδος κατά την οποία επικράτησε ένα χάος στα ποδοσφαιρικά πράγματα της πόλης, καθώς όσοι νέοι είχαν πάθος με το άθλημα, δημιουργούσαν διάφορες μικρές ανεπίσημες ομάδες (Κεραυνός, Νίκη, ΑΟ Μεσολογγίου, Δάφνη, Ατρόμητος, Αστέρας κλπ.), που έδιναν αγώνες είτε μεταξύ τους, είτε με ομάδες γειτονικών κωμοπόλεων και χωριών, κάτω από εντελώς ερασιτεχνικές συνθήκες.

Ευτυχώς αυτή η άσχημη κατάσταση δεν συνεχίστηκε για πολύ, καθώς μετά από παραίνεση του τότε Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας ακολούθησε σύσκεψη των αθλητικών παραγόντων της πόλης, κατά την οποία επήλθε η οριστική συμφωνία της συνένωσης όλων των δυνάμεων και της ίδρυσης μιας νέας ομάδας κοινής αποδοχής, που πήρε την ονομασία «Αθλητική Ένωσις Μεσολογγίου». Ήταν μία ιστορική απόφαση, που έμελλε να αλλάξει ριζικά το ποδοσφαιρικό μέλλον του Μεσολογγίου.

Χρόνια πολλά ΑΓΑΠΗ μας γλυκιά!!

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr