Αφιέρωμα από την εφημερίδα ''ΦΩΣ'' στην φετινή εκπληκτική πορεία του Νέου Αμφίλοχου

Η ομάδα έκπληξη στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας τη φετινή σεζόν 2017-18 ήταν ο Νέος Αμφίλοχος Αμφιλοχίας. 

Μια δυνατή ομάδα που απείλησε τον πρωτοπόρο Τηλυκράτη για να του πάρει τη μπουκιά από το στόμα, κάνοντας την υπέρβαση για την πρώτη θέση. Μάλιστα στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια, ο Αμφίλοχος σημείωσε δύο νίκες, με σκορ 3-0 μέσα στη Λευκάδα και με σκορ 1-0 στην Αμφιλοχία.

Τελικά ο Αμφίλοχος τερμάτισε στη 2η θέση με 47 βαθμούς, έχοντας 15 νίκες, 2 ισοπαλίες,  7 ήττες και συντελεστή τερμάτων 45-20. Στα εντός έδρας παιχνίδια σημείωσε 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες, με συντελεστή τερμάτων 22-9. Εκτός έδρας επίσης ήταν δυνατή ομάδα, έχοντας 7 νίκες, 1 ισοπαλία, 4 ήττες και 23-11 τέρματα. 

Ο Αμφίλοχος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με χαμηλούς τόνους, έχοντας στόχο να παραμείνει βασικά στην κατηγορία. Μετά από πάρα πολλά χρόνια, ομάδα από την Αμφιλοχία και την ευρύτερη περιοχή της, όπως και από την Αιτωλοακαρνανία, συμμετείχε σε αυτό το πρωτάθλημα. 

Ο αρχικός σχεδιασμός που έγινε το καλοκαίρι από τον πρόεδρο Μάρκο Φουρλάνη και τον προπονητή Θεόδωρο Παπαχρήστο, ήταν να στηριχτεί η ομάδα από παιδιά της περιοχής, με λίγες μεταγραφές και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο στη νέα κατηγορία. Βασικά να δώσει μια άλλη οντότητα στο ποδόσφαιρο της επαρχίας Βάλτου, να ανοίξει νέους ορίζοντες στα παιδιά της περιοχής και να γίνει μια ομάδα γενικής αποδοχής που θα εκφράζει τον Δήμο Αμφιλοχίας.

Γι’ αυτό και το περασμένο καλοκαίρι, ο Παναμβρακικός Μπούκας, που ως πρωταθλητής της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας ανέβηκε στη Γ’ Εθνική, συγχωνεύτηκε με τον ιστορικό Αμφίλοχο Αμφιλοχίας με το νέο όνομα «Νέος Αμφίλοχος» για να έχει μεγαλύτερη αποδοχή. Οραματιστής αυτής της προσπάθειας ήταν ο Μάρκος Φουρλάνης, που ως πρόεδρος οδήγησε τον Παναμβρακικό Μπούκας από τη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία στη Γ’ Εθνική.

Η Μπούκα είναι ένα γραφικό ψαροχώρι,  βόρεια της Αμφιλοχίας, που από μόνη της δεν μπορούσε να σηκώσει ομάδα στη Γ’ Εθνική. Γι’ αυτό και ο κ. Φουρλάνης με τους συνεργάτες του, ήθελαν κάτι το καλύτερο, μια ομάδα που να εκφράζει την επαρχία Βάλτου και όχι μόνο τη Μπούκα. Έτσι ο Παναμβρακικός απορροφήθηκε από τον Νέο Αμφίλοχο Αμφιλοχίας και οι όποιες αντιδράσεις υπήρξαν (πάντα υπάρχουν αυτά στις μικρές κοινωνίες), ξεπεράστηκαν με τον διάλογο και με καλή διάθεση. Το δε ρόστερ του Αμφίλοχου, χτίστηκε με παίκτες που είχε πέρσι στο δυναμικό του ο Παναμβρακικός Μπούκας που έκανε το άλμα στη Γ’ Εθνική. 

Η πορεία στην 3η κατηγορία ήταν πετυχημένη. Λίγο έλειψε η ομάδα να πάρει την πρωτιά του 3ουομίλου, και αντί  του Τηλυκράτη, να διεκδικήσει αυτή την άνοδο στη Β’ Εθνική, στους αγώνες πλέι οφ που θα ακολουθήσουν με τους πρωταθλητές των άλλων ομίλων. Αλλά και η 2η θέση από και νεοφώτιστη ομάδα, είναι επιτυχία.

Ο Αμφίλοχος κατέκτησε και το Κύπελλο της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Στόχος είναι η ομάδα να προχωρήσει και σε αυτόν τον θεσμό, για να ακολουθήσει μετά ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν. Εκτιμάται ότι όσο η ομάδα θα πηγαίνει καλά και θα έχει επιτυχίες, τόσο θα αγκαλιαστεί περισσότερο και από τους φιλάθλους της Αμφιλοχίας. Ο κόσμος βοήθησε, αλλά θα μπορούσε να είναι και περισσότερος στο γήπεδο. 
Ας δούμε ενδιαφέροντα στοιχεία αλλά και τους πρωταγωνιστές της δημοφιλούς ομάδας που αποτελεί και το καμάρι της Αμφιλοχίας.

ΕΔΡΑ: Ο Αμφίλοχος αγωνίζεται στο δημοτικό στάδιο Αμφιλοχίας, που έχει χορτοτάπητα και είναι στην έξοδο της πόλης, δίπλα από την παλιά εθνικό οδό προς Αγρίνιο και Αθήνα. Η Αμφιλοχία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στον όρμο του Αμβρακικού κόλπου και με την τελευταία απογραφή είχε πληθυσμό 3.827 κατοίκους. Στη θέση της Αμφιλοχίας, βρισκόταν η αρχαία Ακαρνανική πόλη Λιμναία, ερείπια της οποίας σώζονται σήμερα. Η όμορφη αυτή πόλη του Αμβρακικού, παλιότερα ονομάζονταν και «Καραβάνσαραϊ» γιατί είναι πέρασμα και εκεί διέμεναν τα καραβάνια των ταξιδιωτών. 

ΙΣΤΟΡΙΑ: Το 1926 ιδρύθηκε στην Αμφιλοχία ο Ολυμπιακός που το 1955 μετονομάστηκε σε «Γυμναστικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Αμφιλοχίας – Ο Αμφίλοχος». Στο σήμα της ομάδας απεικονίζεται ο μυθικός βασιλιάς Αμφίλοχος που έφυγε από το Άργος Αργολίδας και ίδρυσε το Αμφιλοχικό Άργος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ένας νέος άνθρωπος και πετυχημένος επιχειρηματίας της περιοχής, ο Μάρκος Φουρλάνης, είναι πρόεδρος της ομάδας και εγγύηση για την καλή λειτουργία της.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας είναι ο Θεόδωρος Παπαχρήστος, που παρουσίασε αξιόλογο έργο, το οποίο φαίνεται από την καλή πορεία της ομάδας. Παλιότερα κάθισε στον πάγκο του Άρη Αιτωλικού στη Γ’ Εθνική και στον πάγκο πολλών ομάδων της Αιτωλοακαρνανίας. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο και ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε 4 χρόνια στη Β’ Εθνική με τον Παναιτωλικό. Επίσης αγωνίστηκε σε Ατρόμητο Αθηνών, Εθνικό Αστέρα, Φωστήρα, Χαϊδάρι, Τερψιθέα. 

ΣΚΟΡΕΡ: Πρώτος σκόρερ της ομάδας με 15 γκολ σε 21 αγώνες που αγωνίσθηκε είναι ο επιθετικός Απόστολος Τσιούνης. Είναι και ο πρώτος σκόρερ του 3ου ομίλου. Γεννήθηκε στις 22/2/1990 στην Αμφιλοχία, αγωνίστηκε σε επαγγελματικά επίπεδα στο Μεσολόγγι και στην Πύδνα Κίτρους. Πέρσι συνέβαλε τα μέγιστα στην άνοδο του Παναμβρακικού και φέτος ήταν στο πρωτάθλημα το βαρύ πυροβολικό της ομάδας. Οι υπόλοιποι σκόρερ με τα αντίστοιχα γκολ που σημείωσαν, είναι: Τόσκα Κλάϊντι 6 γκολ, Χαράλαμπος Νάκος 4, Βαγγέλης Κοκκώνης 3, Γιώργος Κοντογιάννης 3, Δημήτριος Δράκος 2, Αντώνης Χριστογιάννης 2, Μανώλης Κούσης 2, Τζουλιάνο Ζοτάϊ 1, Νίκος Καλοκαίρης 1, Απόστολος Κορομηλάς 1, Αλέξανδρος Μαλής 1, Παναγιώτης Μακρής 1. 

ΡΟΣΤΕΡ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Σπύρος Μπεκατώρος 23 συμμετοχές, Τόσκα Κλάϊντι 23, Κώστας Μανιάτης 22, Νίκος Καλοκαίρης 22, Βαγγέλης Κοκκώνης 22, Αλέξανδρος Μαλής 21, Απόστολος Τσιούνης 21, Γεώργιος Κοντογιάννης 20, Ζοτάϊ Τζουλιάνο 17, Χαράλαμπος Νάκος 17, Μανώλης Κούσης 17, Απόστολος Κορομηλάς 15, Γιάννης Κολοβάκης 14, Παναγιώτης Μακρής 14, Στράτος Παγώνης 11, Παναγιώτης Τσιούνης 10, Δημήτριος Δράκος 10, Νίκος Νικολογιάννης 9, Αντώνης Χριστογιάννης 9, Λάζαρος Κωστακιώτης 8, Θανάσης Ρεπετσάς 8, Θεοφάνης Λαγοπάτης 5, Ανδρέας Ρόκκος 2, Σπύρος Κοκκώνης 1, Φρανκ Λίλας 1.

Πηγή: Εφημερίδα ΦΩΣ – Βαγγέλης Γυφτόπουλος

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr