Αχέρων Καναλακίου: Επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική, μετά από 20 χρόνια (video)

Την άνοδο του στη Γ΄ Εθνική μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση των μπαράζ, πανηγυρίζει ο ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου έπειτα από την εκτός έδρας νίκη με 2-0 απέναντι στον Σκουφά Κομποτίου.

Ομάδα Γ΄ Εθνικής είναι από σήμερα ο ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου που επικράτησε στο Κομπότι του Σκουφά με 2-0 για την 5η αγωνιστική των μπαράζ ανάμεσα στους πρωταθλητές των Ενώσεων, και  ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την φετινή σεζόν.

Η ομάδα του Νίκου Βέκιου μετά την ήττα του Μεσολογγίου στο Ευπάλιο αποσπάστηκε 5 βαθμούς από την δεύτερη ΑΕΜ και η αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με την ομάδα του Βασίλη Ξανθόπουλου εντός έδρας αποκτά καθαρά τυπικό χαρακτήρα.

Με την άνοδο αυτή επιβραβεύεται η φετινή προσπάθεια που κατέβαλαν τόσο η διοίκηση της ομάδας, όσο και το τεχνικό τιμ με τους παίκτες της ομάδας. Παράλληλα και οι φίλοι της ομάδας που για μια ακόμα φορά ακολούθησαν και εκτός στην δύσκολη αποστολή, είδαν τους αθλητές της ομάδας να πετυχαίνουν το δύσκολο στόχο που είχαν θέσει από την αρχή της περιόδου.

Η νέα σεζόν θα βρει το Πρεβεζάνικο ποδόσφαιρο να έχει δύο ομάδες σε Εθνικές κατηγορίες. Από τη μια ο Εθνικός Φιλιππιάδας που παρέμεινε στην κατηγορία και από την άλλη σήμερα ο ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου που εξασφάλισε την επιστροφή του στη Γ΄Εθνική μετά από 20 σεζόν. Με σωστή δουλειά, επιμονή και προσπάθεια το Πρεβεζάνικο ποδόσφαιρο φαίνεται να βρίσκει το δρόμο του.

 

Το φιλμ του αγώνα:

Οι πρωταθλητές του 8ου ομίλου μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και στο 4΄ είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους στον αγώνα, όταν ο Τζίμας εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

 Στο 13΄ η ομάδα του Καναλακίου έφτασε στο 0-1, με τον Νταή να εκτελεί κόρνερ και τον έμπειρο Μήτση με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Παπαχρήστου. Ο Σκουφάς μετά το γκολ που δέχτηκε προσπάθησε να αντιδράσει και στο 19΄ είχε μεγάλη χαμένηευκαιρία, αφού το σουτ του Γ. Νταλάκα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Καραπιπέρη.

Στη συνέχεια τοπαιχνίδι ήταν ισορροπημένο και οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή. Στο 30΄ το σουτ του Λουκούμη των φιλοξενούμενων πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Κυριάκη δύο λεπτά αργότερα. Στο 34΄ η ομάδα του Νίκου Βέκιο κέρδισε πέναλτι, όταν ο Βασιλείου ανατράπηκε από τον Καψάλη.

Ο Νταής ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ήταν εύστοχος, για να διπλασιάσει τα τέρματα του Αχέροντα. Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος στο 38΄, όταν ο Μπάκας έβγαλε ωραία την σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Σιώρου πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τον Σκουφά Κομποτίου να έχει μια ελαφρά υπεροχή και κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο 57΄ ο Γ. Νταλάκας με ωραία κάθετη πάσα έβγαλε τον Μήτσιο σε θέση τετ α τετ, αυτός πλάσαρε, αλλά ο Καραπιπέρης είπε όχι, κρατώντας ανέπαφη την εστία τους στους αγώνες μπαράζ.

Από εκείνο το λεπτό και μετά δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν το μυαλό τους στο Ευπάλιο. Στο 85΄ ο Καπέλος έκανε το σουτ, αλλά ο Καραπιπέρης μπλόκαρε την μπάλα, κρατώντας το τελικό 0-2.

Λίγα λεπτά αργότερα ο αγώνας έληγε και παράλληλα το τεχνικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές του Αχέροντα μάθαιναν το γκολ στο Ευπάλιο, ξεσπώντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

Διαιτητής: Μπλούνας Ιωάννης (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Δοσκόρης Χρήστος-Καραγιάννης Στυλιανός (Φθιώτιδας)

Σκουφάς Κομποτίου (Γιώργος Γιάννος): Παπαχρήστος, Τσιγαρίδας, Καψάλης, Τσόλκας, Τσιφλίδης, Νάσιος (43΄ Τσούμαλης), Κυριάκης (61΄ Καπέλος), Νταλάκας Α., Μήτσιος, Νταλάκας Γ., Τσίρος (67΄ Αντωνίου).

Αχέρων Καναλακίου (Νίκος Βέκιος): Καραπιπέρης, Κώστας, Νόνας, Μπάκας, Μήτσης, Τσουγκάρης (68΄ Τζίμας Θ.), Νταής (80΄ Παππάς), Τζίμας Ι., Σιώρος, Λουκούμης, Βασιλείου (88΄ Μιρτάι).

Πηγή

 

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr