Λευκή ισοπαλία για τον Παναιτωλικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης»


Γκέλα για τον Άρη στο χιονισμένο «Κλ. Βικελίδης» που έπεσε πάνω σε έναν καταπληκτικό Κνετ και έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό που μετά από καιρό είδε... άσπρη μέρα.

Ο Άρης «σκόνταψε» απέναντι στον Παναιτωλικό καθώς το 0-0 στο «Κλ. Βικελίδης» κάθε άλλο ικανοποιεί τους «κίτρινους» σε αντίθεση με την ομάδα του Αγρινίου η οποία πήρε αυτό που ήθελε. Έντονα παράπονα του Άρη για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Μπρούνο Γκάμα. 

Οι πολλές αλλαγές του Άκη Μάντζιου στο αρχικό σχήμα ήταν αναμενόμενες λόγω κούρασης, τιμωριών και τραυματιών αν και η παρουσία του Ματέο Γκαρσία στοιχειοθέτησε έκπληξη δεδομένης της αρχικής εκτίμησης για απουσία του Αργεντίνου για διάστημα δέκα ημερών. Επέστρεψε στο αρχικό σχήμα και ο Ντάνιελ Μαντσίνι, ο Εργκύς Κάτσε πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού, ενώ Μπεναλουάν και Γκάνεα ήταν στην τετράδα της άμυνας. Η έκπληξη του Τραϊανού Δέλλα μάλλον ήταν η χρησιμοποίηση του Βάντερσον σε ρόλο αριστερού στόπερ. 

Στο παιχνίδι, οι παίκτες των δύο ομάδων μάλλον ήταν επιφυλακτικοί στα πρώτα λεπτά λόγω της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Ο Άρης βρήκε γκολ στο 7ο λεπτό του αγώνα με τον Μπρούνο Γκάμα αλλά αυτό ακυρώθηκε μετά από έλεγχο της φάσης στο VAR καθώς εκτιμήθηκε ότι ο Μπερτόγλιο (στην αρχή της φάσης) ήταν… χιλιοστά μπροστά από τον Τσότσαλιτς  

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΧΩΣ ΓΚΟΛ 

Μετά την αρχική πίεση ψηλά, προϊόντος του χρόνου ο Παναιτωλικός τράβηξε πιο πίσω τις γραμμές του, ο δε Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δίχως να φτάσει σε μεγάλο αριθμό τελικών προσπαθειών. Στο 20’  ο Μπερτόγλιο προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Κνετ αλλά ο Αυστριακός τερματοφύλακας έκλεισε σωστά τη γωνία του και απομάκρυνε. Ο Αργεντίνος του Άρη δεν αξιοποίησε εκπληκτική μπαλιά από τον Μπρούνο Γκάμα στο 41’ καθώς δεν έκανε καλό κοντρόλ κι έχοντας μπροστά του μόνο τον Κνετ. Στο 33’ ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα που δέχθηκε ο Μπρούνο Γκάμα εντός περιοχής, αλλά ο διαιτητής Βάτσιος θεώρησε ότι ο Πορτογάλος έκανε θέατρο και τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα. Ο Παναιτωλικός δεν φάνηκε ιδιαίτερα επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο. Η δική του στιγμή σημειώθηκε στο 43’ όταν το σουτ του Ντίαζ (εντός περιοχής) κόντραρε σε σώματα, καθώς ένα άλλο του Καρέλη, πέντε λεπτά νωρίτερα δεν απείλησε τον Κουέστα. 

ΜΕ ΣΙΛΒΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ 

Με εξαίρεση ενός σουτ του Λούκας Σάσα από το ύψος της περιοχής, ο Άρης δεν απείλησε τον Παναιτωλικό στα πρώτα 10-12 λεπτά του δεύτερου μέρους παρότι βρήκε μέτρα στο γήπεδο καθώς η ομάδα του Αγρινίου ανέβασε τις γραμμές της ψάχνοντας κι αυτή το γκολ. Έτσι ο Άκης Μάντζιος προχώρησε στις πρώτες παρεμβάσεις του στο παιχνίδι, βάζοντας τον Σάντε Σίλβα στην κορυφή της επίθεσης και τον Μπρούνο σε πιο ελεύθερο ρόλο. Μάλιστα, ο τελευταίος ανάγκασε τον Κνετ σε εντυπωσιακή απόκρουση ένα λεπτό μετά, απειλώντας με το κεφάλι, ενώ στην επαναφορά στο ψαλίδι του Σίλβα η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. 

ΠΙΕΣΕ Ο ΑΡΗΣ, ΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 

Ο Άρης προσπάθησε να βρει διαδρόμου αναζητώντας το γκολ αλλά και ο εξαιρετικά στημένος Παναιτωλικός δεν του έδωσε δικαιώματα. Έτσι κύλησαν τα λεπτά μέχρι το 80ο λεπτό καθώς με εξαίρεση ένα δυνατό σουτ του Γκάνεα (όπου απομάκρυνε ο Κνετ) δεν υπήρξε φάση. Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να δημιουργήσουν από τα άκρα με τον Σίλβα (πήγε στην αριστερή πλευρά με την είσοδο του Μήτρογλου στο 70ο λεπτό) αλλά όλες οι παράλληλες πάσες του κόπηκαν από την άμυνα του Παναιτωλικού. Οι φιλοξενούμενοι φύλαξαν τα νώτα τους αλλά δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί όταν έπαιρναν την μπάλα στα πόδια τους με αποτέλεσμα να μην φτάσουν σε σημείο δημιουργίας ευκαιρίας. Στο 89’ και πάλι ο Κνετ απέκρουσε εντυπωσιακά στο σουτ του Γκάμα. Η πίεση του Άρη στα τελευταία λεπτά δεν οδήγησε πουθενά κι έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς. 

MVP: Ο Μπρούνο Γκάμα προσπάθησε να αλλάξει τον ρου του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα του Παναιτωλικού.  

Στο ύψος του: Με εξαίρεση ένα λάθος, ο Τσότσαλιτς ήταν εξαιρετικός για τον Παναιτωλικό 

Ο «αδύναμος κρίκος»: Η επιθετική γραμμή του Παναιτωλικού πλην του Αριγίμπι.  

Η «γκάφα»: Η αντίδραση του Τσότσαλιτς στη φάση του ακυρωθέν τέρματος του Άρη καθώς έδωσε την μπάλα στον Μπρούνο Γκάμα κι έτσι ξεκίνησε η φάση. 

Το «στραγάλι»: Ο Άρης διαμαρτύρεται για τη φάση του Μπρούνο Γκάμα στο πρώτο ημίχρονο καθώς υπήρξε επαφή αλλά ο Βάτσιος εκτίμησε ότι ο Πορτογάλος έκανε θέατρο. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί οι καθυστερήσεις περιορίστηκαν στα τρία λεπτά. Στο ακυρωθέν γκολ, ο Βάτσιος εμπιστεύτηκε το VAR. 

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Άρης δεν αξιοποίησε την υπεροχή του στο παιχνίδι καθώς έψαξε το γκολ αλλά δεν το βρήκε. Ο Παναιτωλικός πήρε αυτό που ήθελε. 

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Κάτσε (78’ Σάκιτς), Σάσα, Μπερτόγλιο (57’ Σίλβα), Γκάμα, Ματέο Γκαρσία (69’ Μήτρογλου), Μαντσίνι (57’ Μπρούνο). 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Περέιρα (90+ Μεντόζα), Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Μεντίνα, Τσιγγάρσς, Ταχάρ (78’ Εντιγκά), Ντίαζ, Μπαρμπόσα (90+ Μαλής), Αριμπίγι (83’ Ντάλτσιο), Καρέλης.

Πηγή: gazzetta.gr

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr