Κύπελλο Ελλάδος 30 Χρόνια πριν.. ΑΕ Μεσολογγίου – ΟΦΗ 1-0

 

 

AE ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΟΦΗ 1-0 (31 Αυγούστου 1994)

Σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια, γράφτηκε άλλη μία από τις χρυσές σελίδες στην ιστορία της μεγάλης Α.Ε.Μ. Την περίοδο 1994-95, η Ένωση με πρόεδρο τον Χρήστο Πέτρου και προπονητή τον Σέρβο Ζλάτκο Γκρίμποτιτς, αγωνίζεται ξανά στη Γ΄ Εθνική και στο Κύπελλο Ελλάδος κληρώνεται σε όμιλο με αντιπάλους τον Ο.Φ.Η., τη Δόξα Βύρωνος και τη Νάουσα.

Τη δεύτερη αγωνιστική αγωνίζεται στο Μεσολόγγι με την περίφημη Κρητική ομάδα που το όνομά της λειτουργεί σαν κράχτης για τους φιλάθλους της περιοχής και στο γήπεδο επικρατεί το αδιαχώρητο. Η Α.Ε.Μ. παρατάσσεται με 4 μεγάλες απουσίες, Ζαπαντιώτης (τιμωρημένος), Μπακογιάννης (τραυματίας), Μπιτσικώκος (αρθροσκόπηση), Ταράσης (πρόβλημα με το δελτίο). Στο πρώτο ημίχρονο ο Ο.Φ.Η. με τον αέρα της μεγάλης ομάδας πιέζει και έχει ευκαιρίες για γκολ, αλλά ο εκπληκτικός Δάβουλος σε τρείς περιπτώσεις αφήνει άφωνους τους θεατές με τις αποκρούσεις του. Στην επανάληψη όμως η Α.Ε.Μ. αντιδρά και στο 60΄ ο Γκάϊτς με αριστοτεχνικό κτύπημα φάουλ πετυχαίνει το ιστορικό γκολ του θριάμβου.

Στη συνέχεια η Ένωση είναι θαυμάσια με πρωταγωνιστές τους νεαρούς Χαντζή, Λάϊο, Καρτσακλή και μεγάλο άτυχο τον Ζαρκαβέλη και στο τελευταίο δεκάλεπτο χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες να αυξήσει το σκορ. Αντίθετα ο Ο.Φ.Η. προσπάθησε να σκοράρει κυρίως από στημένες φάσεις με τον Φρατζέσκο, ενώ τα ατού του Μαχλάς, Βέλιτς και Τζουγκάνοβιτς εξουδετερώθηκαν από τους ενθουσιώδεις αμυντικούς της Α.Ε.Μ.

Έτσι σημειώθηκε μία από τις μεγάλες εκπλήξεις του θεσμού, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φιλάθλους του Μεσολογγίου, με τους παίκτες του Ο.Φ.Η. να φεύγουν από τον αγωνιστικό χώρο με σκυμμένο το κεφάλι και τον Γκέραρντ να εκφράζεται με κολακευτικά σχόλια για την απόδοση της Μεσολογγίτικης ομάδος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων :

ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δάβουλος, Μαρίνος, Λάϊος, Ζευγίτης (31΄Χαντζής), Φράγκος, Ασπρογιάννης, (16΄ Φονταλής), Ζαρκαβέλης, Παπαδήμας, Γκάϊτς, Κοντιζάς, Καρτσακλής.

Ο.Φ.Η. : Χανιωτάκης, Κωνσταντινίδης, Παπαδόπουλος, Κιάσσος, (60΄ Αθανασιάδης), Παυλόπουλος, Πουρσανίδης, Τζιώκας, Βέλιτς, Μαχλάς, Φρατζέσκος, Τζουγκάνοβιτς,( 46΄Θωμαΐδης).

*(Φωτογραφία του Κ. Χαντζή, από την περίοδο 1994-95)

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

 

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr