''Πέταξε'' η ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού ΔΑΚ Μεσολογγίου

Ρεπορτάζ του messolonghinews.gr

«Όνειρο θερινής νυχτός» θα αποτελέσει η ενεργειακή αναβάθμιση δηλαδή η «εκ βάθρων» συντήρηση του «κλειστού» στο ΔΑΚ Μεσολογγίου, αφού το αρμόδιο υπουργείο ανακάλεσε την εγκεκριμένη πίστωση,  ύψους 1,02 εκ.€  από το 2018!!! προς το δήμο Μεσολογγίου.

Η ανάκληση έγινε, διότι έως το τέλος του 2023 δεν είχε γίνει η δημοπράτηση του έργου και η αντίστοιχη σύμβαση με τον όποιο ανάδοχο προέκυπτε.

Είναι προφανές ότι η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα δυσμενής για τις αθλητικές υποδομές του δήμου Μεσολογγίου και καταδεικνύει την προχειρότητα με την οποία είχε αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο ζήτημα από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Με λίγα λόγια από το 2019, υπήρχε εγκεκριμένη πίστωση, αλλά λόγω των «πίσω μπρος» της προηγούμενης δημοτικής αρχής, στη λήψη αποφάσεων, δεν κατέστη εφικτή η δημοπράτηση του έργου, με αποτέλεσμα την ανάκληση της χρηματοδότησης.

Σε κάθε περίπτωση θύματα αυτής της εξέλιξης είναι νέοι της περιοχής και όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό…

Μετά την εξέλιξη αυτή, δηλαδή τα υπουργεία να “παίρνουν” πίσω χρήματα που είχαν εγκριθεί για το δήμο Μεσολογγίου – διότι για πέντε και πλέον χρόνια ήταν “παρκαρισμένα” –  εξαιτίας της μη ωρίμανσης, των έργων για τα οποία διατέθηκαν, κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν στους πολίτες.

Και αυτοί οι κάποιοι, είναι όσοι σε αυτό το διάστημα, από την έγκριση της χρηματοδότησης το 2018 έως και τα τέλη του 2023, άσκησαν διοίκηση.

Απλά είναι τα πράγματα…

Υ.Γ. Ανάλογες ανακλήσεις έγιναν και για άλλους δήμους της χώρας. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ

 

           

           

 

Τελευταια νεα

 

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr