Παρίσι 2024: Xάλκινο μετάλλιο ο Τσελίδης, το πρώτο για την Ελλάδα

Ο Θοδωρής Τσελίδης χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και το τρίτο για τη χώρα στο τζούντο.

Στον τελικό των ρεπεσάζ στα -90κ. ο Τσελίδης νίκησε τον πολιτογραφημένο Ισπανό (έχει καταγωγή από την Γεωργία) Τριστάνι Μοσαχλισβίλι.

Το μετάλλιο του Τσελίδη στο Παρίσι είναι το τρίτο της χώρας στο άθλημα, σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα δύο προηγούμενα είχε πανηγυρίσει ο Ηλίας Ηλιάδης, στην Αθήνα το 2004, όταν είχε κατακτήσει το χρυσό στα -81κ. και στο Λονδίνο το 2012, όταν φόρεσε το χάλκινο στα -90κ.

Την απονομή στον Θόδωρο Τσελίδη έκανε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Αντιθέτως δεν τα κατάφερε η Ελισάβετ Τελτσίδου στους «16» της κατηγορίας -70κ. γυναικών στο Ολυμπιακό τουρνουά Τζούντο. Η έβδομη Ολυμπιονίκης του Τόκιο ηττήθηκε με Ippon από την βελγίδα Γκαμπριέλα Βίλεμς και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. 

Τρεις τελικοί για την κωπηλασία

Από τα τέσσερα συνολικά ελληνικά πληρώματα που βρίσκονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, τα τρία εξασφάλισαν την πρόκριση στους τελικούς των αγωνισμάτων.
Πρώτες χρονικά εξασφάλισαν την παρουσία στον τελικό της δικώπου γυναικών οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου. Προκρίθηκαν ως 3ες της 1ης ημιτελικής σειράς με χρόνο 7:18.28. Ακολούθησε η πρόκριση στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών των Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρου Γκαϊδατζή. Οι Έλληνες κωπηλάτες προκρίθηκαν ως 2οι της 2ης ημιτελικής σειράς με χρόνο 6:23.36. Οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού έγιναν το τρίτο ελληνικό πλήρωμα που εξασφάλισε τη συμμετοχή στον τελικό του αγωνίσματός του στην κωπηλασία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Τερμάτισαν δεύτερες στη 2η ημιτελική σειρά που μετείχαν, με χρόνο 6:57.90 και θα είναι παρούσες στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών την ερχόμενη Παρασκευή (2/8)μαζί με τα άλλα δύο πληρώματα.

Κόντρα στον Τζόκοβιτς ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ισοπέδωσε τον Σεμπάστιαν Μπαέζ με 2-0 σετ (7-5, 6-1) και πήρε άνετα το εισιτήριο για τα προημιτελικά του ταμπλό των ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκεί, θα συναντήσει την Πέμπτη τον θρυλικό Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον οποίο θα δώσει μεγάλη μάχη για την είσοδο στη ζώνη των μεταλλίων.

Ο Χρήστου στον τελικό των 200μ. ύπτιο

Την πρόκριση σε δεύτερο τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού πανηγύρισε ο Απόστολος Χρήστου.

Μετά τα 100μ. ύπτιο, όπου έχασε για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου το χάλκινο μετάλλιο, ο Ελληνας κολυμβητής κατάφερε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση και να πλασαριστεί στην οκτάδα των 200μ. ύπτιο, καθώς στους ημιτελικούς σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 1:56.33 και κατέλαβε στο σύνολο την τέταρτη θέση.

Αντίθετα, ο 19χρονος Απόστολος Σίσκος με 1:57.77 κατετάγη 14ος και αποκλείστηκε στα ημιτελικά.

Με μία αξιοπρεπέστατη εμφάνιση ολοκλήρωσε η Γεωργία Δαμασιώτη την παρουσία της στα 200μ. πεταλούδα. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια σημείωσε χρόνο 2:10.25 στους ημιτελικούς και κατετάγη 15η στο σύνολο του αγωνίσματος, έχοντας σημειώσει στον πρωινό προκριματικό πανελλήνιο ρεκόρ με 2:09.55.

Στην 21η θέση ο Κοκκαλάνης
Με την 17η θέση στην δέκατη ιστιοδρομία ολοκλήρωσε ο Βύρων Κοκκαλάνης τις προσπάθειές του στο Windsurfing στην κατηγορία σκαφών IQFoil της ιστιοπλοΐας. Μετά το αποτέλεσμα αυτό ο Έλληνας πρωταθλητής παραμένει στην 21η θέση της γενικής κατάταξης με 125 βαθμούς ποινής. Στις σημερινές κούρσες ο Κοκκαλάνης ακυρώθηκε στην έβδομη και την ένατη ιστιοδρομία, ενώ κατέλαβε την 19η θέση στην όγδοη.

Αποκλεισμός για Γκιώνη

Στη φάση των «32» σταμάτησε η πορεία του Παναγιώτη Γκιώνη στο μονό Ανδρών του πινγκ πονγκ. Ο 44χρονος Έλληνας πρωταθλητής, στην έκτη παρουσία του στους Αγώνες, πάλεψε πολύ δυνατά αλλά ηττήθηκε με 4-2 από τον Αμερικανό Κανάκ Τζα.

Ηττα για την Εθνική πόλο γυναικών

Η Εθνική πόλο των γυναικών ήταν σαφώς βελτιωμένη στο δεύτερο παιχνίδι της, σε σχέση με την πρεμιέρα απέναντι στις ΗΠΑ, αλλά δεν κατάφερε κόντρα στην Ισπανία να αποφύγει τη δεύτερη ήττα και έχασε 10-8 από τις φιναλίστ του Τόκιο.

           

           

 

Τελευταια νεα

 

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr