Σπύρος Σπανός: «Περήφανοι που ανήκουμε σε αυτό το σύλλογο, οι καλύτερες αθλήτριες που θα μπορούσα να έχω»

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης, με αφορμή το τέλος των φετινών επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων που είχε σαν επιστέγασμα την εξασφάλιση της παραμονής και τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής της γυναίκειας ομάδας Βόλλευ του Χαρίλαου Τρικούπη, παραχώρησε στο aitosports.gr ο προπονητής ομάδας Σπύρος Σπανός.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την συνέντευξη:

Τέλος οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για την ομάδα σας, πως βιώσατε σαν πρωτοεμφανιζόμενοι στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής την συμμετοχή σας.

Ήταν μια διαφορετική χρονιά για εμάς σε σχέση με την περσινή. Το πρωτάθλημα ήταν απαιτητικό σε σχέση με πέρυσι, καθώς κάθε αγωνιστική είχαμε να αντιμετωπίσουμε δυσκολότερους αντιπάλους. Θα χωρίσω την φετινή μας χρονιά σε δυο κομμάτια.

Στο αγωνιστικό στο οποίο δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, καθώς τα κορίτσια σε πολλά σημεία αδίκησαν τους εαυτούς τους και την αξία τους. Νομίζω θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, αν και σε ένα σημείο δικαιολογείτε από την αγωνιστική μας απειρία. Για αυτό είχαμε πολλές αυξομειώσεις στην απόδοση μας, ακόμα και μέσα στα ίδια παιχνίδια.

Το δεύτερο κομμάτι είναι το προπονητικό, από το οποίο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Τα κορίτσια έδειξαν συνέπεια στις προπονήσεις, τεράστια διάθεση και η εικόνα μας στις προπονήσεις θα πρέπει να μεταφερθεί του χρόνου και στο αγωνιστικό κομμάτι. Τα κορίτσια είναι άξια θαυμασμού για την εικόνα τους στις προπονήσεις, καθώς υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες για την καθεμία και τις ξεπέρασαν όλες ώστε να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Ποιο θεωρείται ότι ήταν το μειονέκτημα της ομάδας σας την φετινή χρόνια.

Θα χρησιμοποιήσω μια απάντηση που έδωσε ο προπονητής του συλλόγου μας της ομάδας μπάσκετ, κ. Καλαμπάκος σε ερώτηση σου για έναν προσεχές αντίπαλο. Είχε πει πως η ομάδα αυτή είναι «κωλοπετσομένη» στην κατηγορία. Νομίζω πως αυτό έλειπε από την δικιά μας ομάδα.

Δεν ήμασταν αρκετά σκληρή ομάδα ψυχολογικά για τις απαιτήσεις της κατηγορίας. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να δουλέψουμε αρκετά του χρόνου, αν θέλουμε να εμφανιστούμε καλύτεροι. Θα πρέπει να δουλέψω αρκετά πάνω στο ψυχολογικό κομμάτι, καθώς ο προπονητής είναι υπεύθυνος να μπορέσει να δώσει τα στοιχεία αυτά στις αθλήτριες, ώστε να εμφανιστούν ψυχικά έτοιμες σε κάθε παιχνίδι.

Αν και αρκετά νωρίς, ποιες είναι οι σκέψεις σας για την νέα χρονιά.

Θα στηριχτούμε σε γενικές γραμμές στις ίδιες αθλήτριες, καθώς οι επιλογές μας για ενίσχυση είναι περιορισμένες. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποια αθλήτρια από τις γύρω περιοχές στις θέσεις που έχουμε εντοπίσει πως έχουμε πρόβλημα. Έτσι και αλλιώς η φιλοσοφία της ομάδας είναι να στηρίζεται στις υπάρχουσες αθλήτριες, οι οποίες έχουν κάνει πολλές θυσίες για αυτή.

Ο βασικός μας στόχος είναι να είμαστε αγωνιστικά καλύτεροι του χρόνου, να εμφανιστούμε περισσότερο ανταγωνιστικοί και να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις αθλήτριες που έχουμε, ώστε με υπομονή κάθε χρονιά να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω.

Τέλος μέσα από το βήμα αυτό, θα θέλατε να ευχαριστήσετε κάποιους για την αγωνιστική περίοδο που μας πέρασε.

Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αποστόλη Μαργαρίτη, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ανέλαβε αφιλοκερδώς το κομμάτι της φυσικής κατάστασης της ομάδας. Νομίζω έχουμε μια άριστη συνεργασία και ελπίζω να μας βοηθήσει και του χρόνου.

Στη συνέχεια θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κύρα Παπανικολάου, η οποία ανέλαβε την προβολή της ομάδας στο διαδίκτυο, θυσιάζοντας αρκετό από τον προσωπικό της χρόνο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Παντελή Σακκαρέλη και Πέτρο Διαμαντόπουλο, οι οποίοι τρέχουν τα θέματα του τμήματος για την εμπιστοσύνη τους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Την πρόεδρο του συλλόγου μας κ. Βασιλική Μπελέκου και τα μέλη του συλλόγου για την στήριξη τους όλη τη χρονιά.

Τους φιλάθλους που βρέθηκαν σε όλους τους αγώνες μας για την στήριξη τους στις αθλήτριες μας, εσένα προσωπικά Μιχάλη και το aitosports.gr για την προβολή της ομάδας μας μέσα από την ιστοσελίδα σου.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τις αθλήτριες της ομάδας, οι οποίες με εμπιστεύτηκαν να τις οδηγήσω στο ταξίδι αυτό της Β΄ Εθνικής, θέλω να ζητήσω συγγνώμη σε όσες στενοχώρησα και να τους πω, πως είναι οι καλύτερες αθλήτριες που θα μπορούσα να έχω.

Είμαστε περήφανοι που ανήκουμε σε αυτό το σύλλογο πρότυπο και αποτελούμε κομμάτι της ιστορίας του. Ελπίζουμε να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την μεγαλύτερη επιτυχία ομάδας του νομού μας, την άνοδο του ανδρικού τμήματος μπάσκετ στην A1 Basket League.

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr