Κυπελλούχος Αιτωλοακαρνανίας 2021-22 ο Ναυπακτιακός Αστέρας (vid)

 

Κυπελλούχος Αιτωλοακαρνανίας για την σεζόν 2021-22 αναδείχθηκε ο Ναυπακτιακός Αστέρας αντιμετωπίζοντας τον Παναγρινιακό στον 49o τελικό του θεσμού στο γήπεδο του Παναιτωλικού, κερδίζοντας τον στην διαδικασία των πέναλτι.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 1-1 με σκόρερ τους Γ. Καντάνη στο 36′ και Δ. Μαχαίρα στο 50ο λεπτό αντίστοιχα. Στην παράταση δεν άλλαξε το σκορ με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στον “ξαφνικό θάνατο”.

Eκεί η ομάδα της Ναυπάκτου ήταν πιο εύστοχη με τον Πατρώνη να διαμορφώνει το τελικό 5-4 και τον Αστέρα να κατακτά πανηγυρικά τον τίτλο.

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Ναυπακτιακό να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο της κατοχής. Στο 4ο λεπτό θα απειλήσουν οι τυπικά φιλοξενούμενοι με τον Βουκομάνοβιτς να πιάνει το σουτ το οποίο θα μπλοκάρει εύκολα ο Κοντογιάννης.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή θα έρθει στο 27‘ με τον Μαχαίρα να βγάζει τον Μπατσή απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα ο οποίος θα καταφέρει να τον “νικήσει” και να διώξει σε κόρνερ. Το γκολ θα έρθει κόντρα στη ροή του παιχνιδιού στο 36‘ με τον Παναγρινιακό να βγαίνει μπροστά με τον Βασιλόγιαννη στην πλάτη της άμυνας και να “σερβίρει” στον επερχόμενο Καντάνη ο οποίος με άψογο πλασέ θα νικήσει τον Μένιο.

Με την επίτευξη του τέρματος οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία και θα χάσουν μία καλή ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα με τον Βασιλόγιαννη να σεντράρει και τον Τσάκνη να πιάνει την κεφαλιά η οποία θα καταλήξει ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Ναυπάκτου ανέβασε στροφές και κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα με εκτέλεση πέναλτι του MVP Μαχαίρα στο 50′. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο που με την είσοδο των Καψάσκη και Σαμπατάκου έγινε πιο επικίνδυνη μεσοεπιθετικά.

Στο 66′ οι Αγρινιώτες θα χάσουν σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν εκ νέου με τον “θετικο” Βασιλόγιαννη να βγάζει την σέντρα και τον Τσάκνη να προσπαθεί από κοντινή απόσταση να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με τον Αργυρόπουλο να κάνει σωτήριο τάκλιν και να απομακρύνει.

Στο 72′ ο Νιφορόπουλος θα πιάσει ενα δυνατό σουτ με τον Κοντογιάννη να μπλοκάρει δύσκολα με διπλή προσπάθεια.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες θα χάσουν από μία ευκαιρία να πετύχουν το “χρυσό” τέρμα με τον Νιφορόπουλο και τον Τσάκνη να μην καταφέρνουν να γίνουν οι “ήρωες” του αγώνα.

Παναγρινιακός και Ναυπακτιακός οδηγήθηκαν στον έξτρα χρόνο.

Στην παράταση ο Παναγρινιακός θα καταφέρει να κερδίσει πέναλτι με τον Κάτση να “τσιμπάει” την μπάλα και τον Αργυρόπουλο να τον “γκρεμίζει” τον Κάτση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Β. Γκόλιας αλλά ο Μένιος του είπε “όχι” με σπουδαία απόκρουση. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος της παράτασης με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα πέναλτι.

Συνθέσεις ομάδων:

Παναγρινιακός: Κοντογιάννης, Καλοκαίρης, Γκόλιας, Σωτηρόπουλος, Σκιαδάς, Καντάνης, Τσάκνης, Παττήλας (87’Κούσης), Κατσής, Μήλιος, Βασιλόγιαννης (74′ Τσοπανάς).

Ναυπακτιακός Αστέρας: Μένιος, Κατσογιάννης (45′ Καψάσκης), Κοντογιάννης, Αργυρόπουλος, Ναουμίδης, Μαχαίρας, Νιφορόπουλος, Λίτσος (45′ Σαμπατάκος), Βουκομάνοβιτς, Γιαννόπουλος (74′ Πατρώνης), Μπατσής.

  

Πηγή: nafpaktianews.gr

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr