ΕΠΣ Αιτ/νιας: Στη σέντρα σήμερα οι ομάδες της Α΄κατηγορίας

Στη σέντρα σήμερα Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου οι ομάδες τις Α΄κατηγορίας της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.

Το φετινό πρωτάθλημα 2024 – 2025 θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή 10 ομάδων, ΑΕ Αγίου Δημητρίου, ΑΕ Μεσολογγίου, ΑΟ Ρηγανά, Απολλων Δοκιμίου, Αρης Λεπενούς, Ατρόμητος Αντιρρίου, Ενωσης ΑΟΚ Τρίκαρδος, Κεραυνός Γαβαλούς, Ναυπακτιακός Αστέρας και Παναγρινιακός.

Μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, τα σωματεία που θα καταλάβουν από την 1η έως και την 4η θέση, θα αγωνιστούν σε αγώνες play-offs για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Ενώσεως, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2024-2025.

Οι αγώνες των play-offs, θα γίνουν σε δύο (2) γύρους. Τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στους αγώνες play-offs, θα μεταφέρουν στους αγώνες αυτούς όλους τους βαθμούς που συγκέντρωσαν την κανονική περίοδο.

Ο πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας θα αγωνιστεί σε αγώνες μπαράζ για την άνοδό του στην Γ’ Εθνική.

Τα σωματεία που θα καταλάβουν από την 5η έως και τη 10η θέση θα αγωνιστούν σε αγώνες play-out σε ένα (1) γύρο.

Τα σωματεία αυτά θα μεταφέρουν στους αγώνες play-out όλους τους βαθμούς που συγκέντρωσαν την κανονική περίοδο και το τελευταίο σωματείο της κατάταξης των αγώνων play-out θα υποβιβαστεί στη Β’ κατηγορία, εκτός της περίπτωσης που ο πρωταθλητής μας ανέβει στη Γ’ Εθνική, οπότε δεν υποβιβάζεται κανένα σωματείο.

ΑΕ Μεσολογγίου και Παναγρινιακός λογω τιμωριών από την ΕΠΟ θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα με ποινές.

Η ομάδα του Μεσολογγίου κουβαλά από την περσινή χρονιά και το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής τιμωρία -5 για την μη κάθοδο της στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μύκονο, ενώ η ομάδα του Αγρινίου τιμωρήθηκε για την μη συμμετοχή της στο Κύπελλο Ελλάδας ως κυπελλούχος της Ένωσης με την απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα του πρωταθλήματος με 0-3 (δηλαδή με -3).

Σίγουρα αναμένεται ένα δυνατό και αμφίρροπο πρωτάθλημα, καθώς απ ότι φαίνεται και από το μεταγραφικό παζάρι όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο με ποδοσφαιριστές έμπειρους τόσο από την κατηγορία αλλά και παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Ώρα έναρξης 16:00

Απόλλων Δοκιμίου – ΑΕ Μεσολογγίου

ΑΟ Ρηγανά – Ένωση ΑΟΚ Τρίκαρδος

Άρης Λεπενούς – ΑΕ Αγίου Δημητρίου

Ναυπακτιακός Αστέρας – Κεραυνός Γαβαλούς

Παναγρινιακός – Ατρόμητος Αντιρρίου 0-3 α.α

           

           

 

Τελευταια νεα

 

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr