Η σκιαγράφηση των ομάδων των Play-Off

Αναδημοσίευση από την σελίδα στο  facebook  Ποδόσφαιρο Αιτωλ/νίας

Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (2014-15)

H ομάδα του Μεσολογγίου τερμάτισε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική διάρκεια της φετινής Α’ κατηγορίας και εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή, έχοντας ολοκληρωθεί και η δεύτερη αγωνιστική των αγώνων μπαράζ. Διαθέτει ίσως το πιο πλούσιο ρόστερ, έχοντας παίκτες ποιοτικούς, με παραστάσεις από μεγαλύτερα πρωταθλήματα αλλά και με πολυετή διαδρομή στα δικά μας τοπικά ποδοσφαιρικά δρώμενα. Ξεκίνησε με τον Θεόδωρο Λαυράνο στον πάγκο της και συνέχισε με έναν παλιό γνώριμό της, τον Βασίλη Ξανθόπουλο.

Μεταγραφικά πέτυχε μιας και τα δύο μεγάλα αποκτήματά της, ο Κώστας Βαβάτσικος και ο Βαγγέλης Γκάτσης, είναι δύο από τους πρωταγωνιστές της φετινής της πορείας. Η επιστροφή του Δήμου Γαβρίνα έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα, η αξιοποίηση του Μιχαλόπουλου στον χώρο του κέντρου απέδωσε καρπούς και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις (Δερβίσης, Ντζιμάνης, Θεοδωρίδης, Γαρουφής, Αντωνόπουλος κ.ά) η χρονιά κύλησε ομαλά, μιας και η ομάδα απέδωσε και όμορφο ποδόσφαιρο αλλά και αποτελεσματικότητα σε ότι αφορά την βαθμολογική συγκομιδή. Ο Γιώργος Πασπαλιάρης ξαναφόρεσε την αγαπημένη του φανέλα (ύστερα από αρκετά χρόνια) και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους συντελεστές της μέχρι στιγμής επιτυχημένης σεζόν.

Ο τραυματισμός του αρχηγού της Παναγιώτη Δενδρινού, ήταν σίγουρα η πιο δυσάρεστη είδηση αλλά και ένας επιπλέον πονοκέφαλος για τον προπονητή της ομάδος, μιας και η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο είναι καθοριστική εδώ και αρκετά χρόνια. Η Α.Ε.Μ σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο (Όμηρο, Ναυπακτιακό και Φλόγα) είχε ένα σπάνιο χαρακτηριστικό, το οποίο προβλημάτισε αρκετούς φίλους της την αρχή της χρονιάς. Άλλαξε σχεδόν όλο το περσινό ρόστερ της και αυτό γέννησε πολλά ερωτηματικά γύρω από το πώς θα καταφέρει να βρει την ομοιογένεια που χρειάζονταν για να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως είναι το φετινό.

Βάση λοιπόν αποτελεσμάτων και όχι μόνο, δικαιώθηκε. Βέβαια στόχος της ομάδας του Μεσολογγίου είναι ξεκάθαρα η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδός της στην Γ’ Εθνική, αλλά μέχρι στιγμής δείχνει πως μπορεί να τα καταφέρει αν και όλα δείχνουν πως στην τελευταία αγωνιστική θα κριθούν τα πάντα!

Είδομεν …

ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (2014-15)

Πέρυσι στέφθηκε πρωταθλητής της Α’ ΕΠΣΝΑ, αλλά δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την άνοδό του στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Φέτος διεκδικεί και πάλι τον ίδιο στόχο και από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, δείχνει πως πληροί όλες τις προδιαγραφές για να τα καταφέρει.

Έχοντας τον πολύπειρο Δημήτρη Θεοδοσίου στη τεχνική ηγεσία, διατηρώντας το περσινό του ρόστερ και αποκτώντας κάποια «δυνατά χαρτιά» όπως ο Καρύμπας, ο Καβαλιέρης, ο Μπαλαούρας, ο Μεταξούλης και αρκετοί άλλοι, κάθε άλλο από έκπληξη θα φάνταζε στον καθένα από τους γνώστες του τοπικού μας ποδοσφαίρου, η φετινή του πορεία.

Ο Σταύρος Λαγός εξακολουθεί να αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της ομάδος, ο Σαμψώνας στο χώρο του κέντρου αποτελεί έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες (αφανής ήρωας), το ίδιο ο Καλύβας με την σταθερή του απόδοση, ο Ζέρβας βάση απόδοσης θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος, οι μαχητικοί Τσάμης, Αλεξόπουλος και Κάκκος με τη εμπειρία και τον δυναμισμό τους βοηθούν τα μέγιστα, οι αφοί Βαλτογιάννη αποτελούν σημαντικές λύσεις, ο ποιοτικότατος Αγγελής και ο Αποστολίδης (ο οποίος τραυματίστηκε και απέχει από την ομάδα) έβαλαν την δικιά τους πινελιά, καθώς και οι υπόλοιποι (Σεραφίγγος, Γατσώρης, Στραβοδήμος, Τσιρώνης) είναι όλοι παίκτες με αδιαμφισβήτητες ικανότητες.

Έπειτα και από το νικηφόρο αποτέλεσμα της Κυριακής (2-0) απέναντι στην Α.Ε. Μεσολογγίου, ο Όμηρος ανέτρεψε τα μέχρι πρότινος δεδομένα και παραμένει ζωντανός στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Οι επόμενες 4 αγωνιστικές μπορούν να χαρακτηριστούν ως τελικοί, αρχής γενομένης της εκτός έδρας αναμέτρησής του στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο, με τον Ναυπακτιακό Αστέρα.

Πάντως ο Όμηρος Νεοχωρίου έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως αποτελεί μια διαχρονική δύναμη για το ποδόσφαιρο του νομού μας, ένα από τα λίγα «υγιή» σωματεία και μία ομάδα που αξίζει να την δούμε και σε υψηλότερο επίπεδο ...

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (2014-15)

Η ομάδα συσπειρώθηκε το καλοκαίρι, ύστερα από γρήγορες και άμεσες ενέργειες ορισμένων ανθρώπων, με μπροστάρη τον Ντίνο Τσουκαλά. Την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Σταύρος Σταύρου, για να τον διαδεχτεί στη συνέχεια ο νυν προπονητής, Γιάννης Πανουργιάς. Το πλάνο που «καταστρώθηκε» όσον αφορά τη δημιουργία ενός αξιόμαχου και ποιοτικού συνόλου πέτυχε.

Η ομάδα στελεχώθηκε από γηγενείς παίκτες της ευρύτερης περιοχής της Ναυπάκτου, κράτησε τον περσινό κορμό της και απέκτησε ποδοσφαιριστές που στον αγωνιστικό χώρο κάνουν τη διαφορά …

Ένα έμψυχο υλικό στο οποίο αν λείπει κάτι, σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό του ταλέντου αλλά αυτό της εμπειρίας. Βέβαια οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του Ναυπακτιακού έχουν παραστάσεις από τα τοπικά μας πρωταθλήματα, άλλοι και από υψηλότερες κατηγορίες αλλά σε γενικές γραμμές λίγο η ηλικία και λίγο το μεταξύ τους «δέσιμο» δεν είναι σε καμία περίπτωση στοιχεία ολοκληρωμένα. Αυτό βέβαια είναι και το ενθαρρυντικό σε ότι αφορά την ομάδα, γιατί την φετινή χρονιά απέδειξε πως πρόκειται για ένα δυνατό σύνολο ποδοσφαιριστών, η ομάδα αυτή τη στιγμή διεκδικεί τον τίτλο και όλα προδιαγράφονται ευχάριστα.

Πραγματοποιώντας τον στόχο του πρωταθλήματος ή όχι προσωπικά θεωρώ πως η συγκεκριμένη ομάδα σε βάθος χρόνου θα μας απασχολήσει θετικά. Αρκεί βέβαια να διατηρήσει το μεγαλύτερο αν όχι όλο από το ποσοστό των παικτών της και να ενισχυθεί με ορισμένους ταλαντούχους αλλά και έμπειρους παίκτες.

Η επιστροφή του Θωμόπουλου είναι σαφώς μία απόφαση που δικαίωσε και τις δύο πλευρές. Στην επίθεση ο νεαρός Βρουσάι παρέα με τον «κανονιέρη» Πιστιόλη είναι οι παίκτες που έχουν στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω τους. Ο Θανασιός στον χώρο του κέντρου είναι ένας παίκτης βαρόμετρο, καθώς διαθέτει τόσο επιθετικά όσο και ανασταλτικά χαρίσματα. Ο Θεοχάρης είναι ίσως ο πολυτιμότερος παίκτης σε απόδοση τη φετινή χρονιά. Λείπουν τέτοιοι παίκτες από πολλές ομάδες. Παίζει για τη φανέλα, καταθέτοντας σώμα και ψυχή. Ο Καραγιάννης είναι ένα πολυεργαλείο που μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο. Έχει το ταλέντο, έχει όλα τα προσόντα για να δημιουργήσει μαζί με τους υπόλοιπους Ναυπάκτιους μία ομάδα για την οποία αρκετοί θα τρίβουν τα μάτια τους. Ο Καζανάς μία σταθερή δύναμη, ο Μιχάλης Βρουσάι το ίδιο, ο Ανδρεόπουλος κάτω από τα δοκάρια σταθερότατος, ο Ζαχαρόπουλος μαζί με τον Ψυχογιό , τον Δημόπουλο, τον Καλαβρουζιώτη, τον Πετσίνη, τον Αδραχτά και τους υπόλοιπους, απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας.

Όλοι οι παίκτες μηδενός εξαιρουμένου, έχουν ήδη βοηθήσει αρκετά και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να αισθάνονται υπερήφανοι και ικανοποιημένοι αυτοί που «επένδυσαν» πάνω τους … Με ανάλογη συνέχεια και σκληρή «δουλειά», γιατί όχι να ξαναδούμε τον Ναυπακτιακό Αστέρα που δοξάσαμε στο παρελθόν …

ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ (2014-15)

Διανύει την πιο επιτυχημένη της πορεία από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Κατέκτησε το κύπελλο ΕΠΣΝΑ για πρώτη φορά στην ιστορία της και τερμάτισε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας.

Με αυτή την αξιοθαύμαστη παρουσία της κέρδισε την είσοδό της στην διαδικασία των αγώνων μπαράζ που οδηγούν στον φετινό πρωταθλητή και παρόλο το -6 της διαφοράς της από την πρωτοπόρο Α.Ε.Μ δείχνει να μην πτοείται και να «παλεύει» όλα τα ματς.

Η ομάδα ξεκίνησε με προπονητή τον Aνδρέα Κονδύλη , αργότερα ανέλαβε τα «ηνία» ο Νίκος Μιμιγιάννης και εδώ και λίγο καιρό συνεχίζει με τον Θωμά Καρτσακλή στο πάγκο της. Διαθέτει ένα καταπληκτικό ρόστερ με παίκτες αναγνωρισμένης αξίας όπως ο Κόκκαλης, ο Κοντοπάνος, ο Καντάνης, ο Μούτσα, ο Νούλας, ο Καλοκαίρης, ο Ρόκκος και όλοι οι υπόλοιποι εξίσου σπουδαίοι παίκτες της.

Ο πρόεδρός της κ. Κουτσομπίνας θέλησε να δημιουργήσει μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα και δικαιώθηκε βάση εικόνας και αποτελεσμάτων. Έχουμε δει την αφετηρία του «τρένου» που ονομάζεται Φλόγα Παλαιομάνινας, ο επόμενος σταθμός του; Αυτό δεν μένει για να το μάθουμε παρά μονάχα 4 αγωνιστικές. Το σίγουρο είναι πως αν η ομάδα αυτή συνεχίσει με αυτό τον τρόπο, τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστεί στην κατηγορία.

Το μέλλον λοιπόν της ανήκει …

Ποδόσφαιρο Αιτωλ/νίας

 

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr