Ήττα για την ΑΕ Παλαιοπαναγιάς στο τοπικό ντέρμπι από τον ΑΟ Λυγιας

 ΑΕ Παλαιοπαναγιάς – ΑΟ Λυγιάς 0-2

Για την 12η αγωνιστική του 1ου Ομίλου της Β’ ΕΠΣΑ, η ΑΕ Παλαιοπαναγιάς ηττήθηκε στο τοπικό ντέρμπι της Ναυπακτίας από τον ΑΟ Λυγιά με σκορ 0-2.

Δυνατό παιχνίδι από τις δύο ομάδες, ανώτεροι οι τυπικά φιλοξενούμενοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Στα αξιοσημείωτα είναι ότι στις κερκίδες του Δημοτικού Γηπέδου Λυγιά βρέθηκε αρκετός κόσμος, κάτι που είναι ενθαρρυντικό για το μέλλον του τοπικού ποδοσφαίρου.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά την αναμέτρηση και πίεσαν από τα πρώτα λεπτά, με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΠ να ψάχνουν να βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στον Λυγιά, όταν ένα σουτ του Σφήκα στο 20’ πέρασε λίγο άουτ. Το πρώτο «σοκ» για τους τυπικά γηπεδούχους ήταν στο 27’ της αναμέτρησης, όταν ο τερματοφύλακας Ζυγουρίτσας τραυματίστηκε σοβαρά και αντικαταστάθηκε από τον Μαρκόπουλο, μη μπορώντας να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Οι παίκτες του Λυγιά συνέχιζαν να πιέζουν και στο 37’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν το σουτ του Γκόγκα από το ύψος της μικρής περιοχής είχε κατεύθυνση προς το τέρμα, αλλά ο δυνατός αέρας που φυσούσε «γύρισε» την μπάλα προς τα έξω και δεν κατέληξε στα δίχτυα του Μαρκόπουλου. Άλλη μια ευκαιρία στο 43’ με το σουτ του Καλτσή που έδιωξε σε κόρνερ ο Μαρκόπουλος, η οποία ήταν και η τελευταία του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΠ προσπάθησαν να μπουν πιο δυνατά και να πιέσουν για το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα, όμως οι παίκτες του Λυγιά δεν άφηναν περιθώρια για ευκαιρίες. Ένα σουτ του Γιαννόπουλου στο 52’ που πέρασε άουτ και άλλο ένα του Σανιδά στο 57’ που μπλόκαρε ο Καραγεώργος ήταν οι καλύτερες φάσεις μέχρι το 60’ του αγώνα. Σε εκείνο το σημείο σε αντεπίθεση των παικτών του Λυγιά βγήκε η σέντρα από δεξιά από τον Καλτσή, υπήρξε σύγχυση στην άμυνα και από κοντά ο Γκόγκα με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μαρκόπουλου για το 0-1.

Στη συνέχεια υπήρξαν κάποια σκληρά μαρκαρίσματα στις φάσεις και «βγήκαν» κίτρινες κάρτες από τον κ. Κουτρομάνο, χωρίς ευτυχώς να «ξεφύγει» η κατάσταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Ένα πολύ καλό σουτ στο 67’ του Σανιδά μπλόκαρε δύσκολα με διπλή προσπάθεια ο Καραγεώργος και στο 81’ το γυριστό σουτ του Σταυρόπουλου πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του νεαρού γκολκίπερ. Στο 83’ ξανά σε αντεπίθεση των παικτών του Λυγιά ο Σφήκας από αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο νεοεισελθών Ζησιμόπουλος από κοντά με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μαρκόπουλου για το 0-2. Από εκεί και πέρα δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση από τις δύο ομάδες, εκτός από ένα μακρινό σουτ στο 88’ του Ντζουμάνη που πέρασε άουτ.

Διαιτητής: Κουτρομάνος

Βοηθοί διαιτητή: Κεφαλής, Θώδης

Το επόμενο Σαββατοκύριακο (25-26/2) δεν θα υπάρξει αγωνιστική δραστηριότητα για την Β’ Κατηγορία, λόγω των απόκρεων. Επόμενος αγώνας για την ΑΕ Παλαιοπαναγιάς θα είναι εκτός έδρας με αντίπαλο τον πρωτοπόρο ΑΟ Ζευγαρακίου.

ΑΕ Παλαιοπαναγιάς (Σωτήρης Λαουρδέκης): Ζυγουρίτσας (27’ λ.τ. Μαρκόπουλος), Κυρίτσης (75’ Σταυρόπουλος), Ντζουμάνης, Μιχαλόπουλος, Ντότσικας, Λαουρδέκης Β. (27’ Καποδίστριας), Γιαννόπουλος, Ρισβάς, Καραγιάννης (60’ Χριστοδούλου), Σανιδάς, Βαβάτσικος.

ΑΟ Λυγιάς (Φώτης Δημητρόπουλος): Καραγεώργος, Δημητρόπουλος Ι. (82’ Τσιριμώκος), Βασιλόπουλος, Κατσώνης (87’ Θωμόπουλος), Ζαρκαδούλας, Ζαμπάρας, Καλτσής, Κατσάμπας, Σφήκας, Γκόγκα (82’ Βλάσι), Ντερβίσι (71’ Πετσίνης Χ.).

Η ΑΕ Παλαιοπαναγιάς εύχεται ταχεία ανάρρωση στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Πάνο Ζυγουρίτσα, καθώς επίσης και στον ποδοσφαιριστή του ΑΟ Λυγιά, Βασίλη Δημητρόπουλο, για τους τραυματισμούς που είχαν αμφότεροι. Γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα!

Πηγή: ΑΕΠ FC / Αθλητική Ένωση Παλαιοπαναγιάς (Facebook)

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr