Α2 Ανδρών | Τα σενάρια για τα Play – out

Η 10η θέση που θα καθοριστεί την Τετάρτη και η ευκαιρία του Παγκρατίου

Tα πράγματα στα play-out φαντάζουν σε κάποιο βαθμό ξεκάθαρα, αλλά υπάρχει ακόμη μία εκκρεμότητα που έχει να κάνει με την ομάδα που θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη ψυχοφθόρο διαδικασία. Πάμε για αρχή να δούμε ποιες ομάδες ξέρουν τον αντίπαλό τους το επόμενο Σάββατο όταν και ξεκινούν τα play -out.

Η 11η και η 12η θέση του πρωταθλήματος είναι κατειλημμένες από το Αγρίνιο και το Φίλιππο Βέροιας αντίστοιχα, κάτι που σημαίνει ότι οι Αιτωλοακαρνάνες θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας στη συγκεκριμένη διαδικασία με τις νίκες των δύο ομάδων να είναι 1-1. Το σύνολο του Παπαδόπουλου έχει μία νίκη παραπάνω από το αντίστοιχο του Καλαμπάκου, ενώ υπερτερεί στην ισοβαθμία εξαιτίας του καλύτερου +/- στα μεταξύ τους παιχνίδια. Θυμίζουμε ότι οι Αγρινιώτες είχαν εξασφαλίσει σχεδόν το αβαντάζ έδρας μετά τη νίκη απέναντι στην Ελευθερούπολη, την στιγμή που χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τη 10η θέση έπειτα από την ήττα και την απώλεια της διαφοράς από την Καβάλα.

To Μαρούσι που βρίσκεται με το ένα πόδι στα πλέι άουτ και η τελευταία ευκαιρία του Παγκρατίου

Το Μαρούσι ηττήθηκε σήμερα από τον Τρίτωνα, με αποτέλεσμα να είναι το φαβορί για να βρεθεί στη φάση των play-out. Συγκεκριμένα η ομάδα του Σκαραφίγκα έχει ρεκόρ 13-14 και την τελευταία αγωνιστική παίζει στο Ναύπλιο απέναντι στον Οίακα, τον οποίο πιθανότατα θα νικήσει και θα ανέβει στο 14-14. Eπίσης η Καβάλα έχει το ίδιο ρεκόρ με τους Μαρουσιώτες, αλλά έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία, άρα με νίκη στην τελευταία αγωνιστική θα πάρει την προνομιούχο 9η θέση και θα φύγει νωρίτερα για διακοπές.

Οι Μακεδόνες υποδέχονται το Παγκράτι, που όπως φαίνεται έχει την τελευταία ευκαιρία να αποφύγει τον υποβιβασμό όσο πρόωρο κι αν ακούγεται αυτό. Σε περίπτωση νίκη της ομάδας του Γιαννόπουλου στο κλειστό της Καλαμίτσας τότε οι δύο ομάδες θα έχουν 1-1 νίκες, οπότε η αθηναϊκή ομάδα που εδώ και καιρό έχει "εξασφαλίσει" τη 13η θέση θα παλέψει με καλύτερες συνθήκες για την παραμονή. Σε περίπτωση ήττας τους οι "ροσονέρι" θα τεθούν αντιμέτωποι με το Μαρούσι, με το οποίο έχουν το εις βάρος τους 2-0 και το μειονέκτημα έδρας, άρα η σωτηρία μοιάζει ακατόρθωτη.

Τέλος υπάρχει και ένα ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας μεταξύ Αμύντα, Καβάλας και Αμαρουσίου. Για να γίνει πραγματικότητα αυτό το σενάριο θα πρέπει ο σύλλογος του Υμηττού να ηττηθεί εντός έδρας από το αδιάφορο Αγρίνιο και παράλληλα Καβάλα και Μαρούσι να πάρουν το ροζ φύλλο. Ακόμη και σε μία τέτοια περίπτωση οι "πορτοκαλί" έχουν το κεφάλι τους ήσυχοι, καθότι στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν τρεις νίκες με την Καβάλα να ακολουθεί με δύο και την ομάδα των Βορείων Προαστίων με μία. Εν κατακλείδι το Μαρούσι υστερεί σε όλες τις ισοβαθμίες, άρα δεν του αρκεί δική του νίκη και θέλει και διπλό του Παγκρατίου.

Τα πιθανότερα ζευγάρια με τα τωρινά δεδομένα:

Μαρούσι - Παγκράτι 2-0

Αγρίνιο - Φίλιππος Βέροιας 1-1 (σίγουρο)

Επιμέλεια | Σταύρος Κιούσης

Πηγή | basketblog.gr

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr