Ανακοίνωση του ΣΥ.Κ.ΚΑ.ΒΔ.Ε.

Ανακοίνωση

Βασική αρχή του ΣΥ.Κ.ΚΑ.ΒΔ.Ε. και των μέλη του από το 2019 ,είναι να στεκόμαστε αρωγοί της διοργανώτριας αρχής ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και τις προκηρύξεις της.

Επίσης σεβόμενοι τις ομάδες και τους αθλητές, ο Σύνδεσμός μας διοργανώνει κάθε χρόνο συνεχείς επιμορφωτικά σεμινάρια, καθώς και σχολές για την ανεύρεση νέων κριτών ώστε να καλύπτουμε την κάθε περιοχή.

Με αφορμή την έναρξη των Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων και το πέρας των δυο πρώτων αγωνιστικών, ο ΣΥ.Κ.ΚΑ.ΒΔ.Ε. θέλει να ενημερώσει,

Κάθε χρονιά ακολουθούμε την πανελλαδική οδηγία της Ε.Ο.Κ., η οποία κοινοποιείτε με προκήρυξη σε όλες τις ομάδες της Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε.. Για την αγωνιστική περίοδο 2022-23 αναφέρει ότι στους αγώνες Παμπαίδων Παγκορασίδων και Μίνι Αγοριών U-13 θα υπάρχει ένας κριτής και στους αγώνες Εφήβων , Παίδων, Νεανίδων και Κορασίδων θα υπάρχουν δυο κριτές αντί τριών που ήταν την προηγούμενη χρόνια.

Οι αρμοδιότητες και η θέση του κάθε κριτή στο τραπέζι της γραμματείας ,ορίζονται από τους επίσημους κανονισμούς πεδιάς της FIBA. Επίσης ο ρόλος μας σε έναν αγώνα, είναι η από κοινού με τους διαιτητές εφαρμογή των κανονισμών, η προστασία των διαγωνιζόμενων σωματείων από τυχόν λάθη ή παραλείψεις και βέβαια η βοήθειά μας ώστε να τελειώσει ομαλά ο αγώνας, σε όποια κατηγορία και αν συμμετέχουμε.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIBA , το χρονόμετρο του αγώνα και το χρονόμετρο της επίθεσης δεν πρέπει να χειρίζεται από το ίδιο άτομο , καθώς είναι και ανθρωπίνως αδύνατο ένας κριτής να παίζει ταυτόχρονα χρονόμετρο αγώνα, πίνακα και χρονόμετρο των 24΄΄.

Με το αίσθημα της ευθύνης που μας διακατέχει καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να λειτουργούμε και το 24αρι με χρονόμετρο χειρός όπως γίνεται αυτή τη στιγμή και σε άλλες Ενώσεις. Επίσης δεν είναι σύννομο με την προκήρυξη να καθίσει στο τραπέζι της γραμματείας άτομο που δεν είναι επίσημος κριτής και να εκτελεί μια από τις τρεις θέσεις ιδιαίτερα όταν πρόκειται για συνοδό, φίλαθλο, μαθητή .

Ο Σύνδεσμος μας όπως οφείλει, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν κατά την πρεμιέρα ακολουθώντας πιστά όμως την προκήρυξη των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων

ΥΓ. Όσο για τους διάφορους «ειδήμονες» που με ελαφρά την καρδία ασκούν κριτική στον Σύνδεσμο μας θα τους παρακαλούσαμε να ενημερωθούν για τους κανονισμούς και τις προκηρύξεις που ισχύουν πριν προχωρήσουν στον καταλογισμό ευθυνών. Κάθε καλοπροαίρετη κριτική γίνεται δεκτή από τον Σύνδεσμο μας φτάνει να βασίζεται στα δεδομένα που ισχύουν και όχι σε προσωπικές εκτιμήσεις.

«Να το πούμε μπασκετικά χρειάζονται όλοι να βρουν τα πατήματα τους άμεσα».

Το ΔΣ

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr