Elite League: Τα δεδομένα στην μάχη της παραμονής

Το πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Elite League μπαίνει στην τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας του και τα πάντα είναι ανοικτά τόσο για την κορυφή όσο και στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό και από τον τίτλο, το άρθρο θα καταπιαστεί με τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή στην δεύτερη τη τάξει Εθνική Κατηγορία, καθότι αυτό το Σαββατοκύριακο υπήρξαν δύο ντέρμπι παραμονής (Αγρίνιο – Αίας Ευόσμου, Αμύντας – ΦΕΑ), από τα οποία βγήκαν κάποια συμπεράσματα.

Η μέχρι τώρα βαθμολογική κατάσταση δείχνει ότι οι τέσσερις επικρατέστερες ομάδες, για να συμμετάσχουν στα πλέι άουτ είναι το Αγρίνιο, ο Αίας Ευόσμου, ο Αμύντας και ο Χ. Τρικούπης, την στιγμή που η Μεγαρίδα δείχνει ότι εύκολα ή δύσκολα δεν θα μπλέξει σε τέτοια σενάρια κι η ΦΕΑ έχει μείνει αρκετά πίσω έπειτα από το ανεπιτυχές αποτέλεσμα και την απώλεια της διαφοράς από τους “πορτοκαλί” και η Καβάλα περιμένει την μαθηματική επικύρωση του υποβιβασμού τους. Υπό αυτό το πρίσμα πάμε να δούμε τι ισχύει για κάθε μία ομάδα από αυτές που προσπαθούν να σώσουν την παρτίδα.

11.Αγρίνιο (9-13)

Το Αγρίνιο λίγο πριν την διακοπή των γιορτών και μετά την πολύ κακή εντός έδρας ήττα από την ΦΕΑ βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση αναφορικά με την παραμονή του στην κατηγορία. Παρόλα αυτά οι Αιτωλοακαρνάνες πέτυχαν ορισμένες μεγάλες νίκες, επικράτησαν επί των αντιπάλων που έπρεπε και με οδηγό την έδρα τους πλέον βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο αναφορικά με την επίτευξη του στόχου τους. Μάλιστα καθοριστικό ρόλο στην καλή θέση που βρίσκεται το σύνολο του Κεραμιδά έπαιξε και η προχθεσινή νίκη επί του Αίαντα Ευόσμου, αφού καλύφθηκε και η διαφορά των έξι πόντων.

Από εκεί κι έπειτα ο ΑΟΑ θέλει να υπερασπιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο την έδρα του μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος, έτσι ώστε να φτάσει στο μαξιλαράκι των 13-14 νικών που δίνουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ, την ώρα που έχει στοχεύσει και στο εκτός έδρας της προτελευταίας αγωνιστικής με τον Αμύντα, έτσι ώστε να κάνει το 2-0 μαζί του και στην συνέχεια να προσπαθήσει να τον πετύχει στα πλέι άουτ.

Τι έχει κάνει με τους συνδιεκδικητές της παραμονής: 1-1 με Εύοσμο (+5), 1-1 με Χ. Τρικούπη (0, αλλά έχει πολύ καλύτερο goal average), 1-0 με Αμύντα (+7), 0-1 με ΦΕΑ (-5)

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Ερμής Σχηματαρίου (εκτός), Ελευθερούπολη (εντός), ΦΕΑ (εκτός), Παπάγος (εντός), Μαρούσι (εκτός), Ηρακλής (εντός), Αμύντας (εκτός)

12.Αίας Ευόσμου (8-14)

Η πρόσληψη του Γιώργου Ζαφειρούδη στον πάγκο του Αίαντα Ευόσμου έχει δώσει άλλον αέρα στους Θεσσαλονικείς, που είναι πολύ ανταγωνιστικοί στην συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών τους και παράλληλα έχουν πάρει ορισμένες πολύ μεγάλες νίκες όπως με το Μαρούσι και με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο. Από εκεί κι έπειτα οι “ερυθρόλευκοι” ευτύχησαν να επικρατήσουν επί του Χ. Τρικούπη στην έδρα τους με το πολύ ευρύ +35, αλλά υπάρχουν κάποιες ήττες που σίγουρα δεν θα ήθελαν να έχουν κάνει. Μία από αυτές είναι στο τέλος του πρώτου γύρου κόντρα στην ΦΕΑ, όταν κι οι νεοφώτιστοι έχασαν ένα σπουδαίο ροζ φύλλο μέσα από τα χέρια τους, ενώ πληγώθηκαν σε μεγάλο βαθμό και από την εντός έδρας απώλεια από τον Αμύντα.

Μάλιστα η συνάντηση με τους “πορτοκαλί” ήταν ειδικών συνθηκών, αφού κι οι δύο πλευρές είχαν πολύ σημαντικές απουσίες, ενώ κρίθηκε με ένα τεράστιο τρίποντο του Johnson στο τέλος. Ακόμη η απώλεια της διαφοράς από το Αγρίνιο αποτελεί ένα σημαντικό θέμα στην προσπάθεια που κάνει ο Αίας για το πλεονέκτημα, όμως οι Θεσσαλονικείς παλεύουν με αρκετές πιθανότητες γι’ αυτόν τον στόχο, ενώ σημαντικό ρόλο στις βλέψεις τους θα παίξει το πόσες νίκες θα κάνουν στην πολύ δύσκολη τριάδα αγώνων που ακολουθεί.

Τι έχει κάνει με τους συνδιεκδικητές της παραμονής: 1-1 με Αγρίνιο (-5), 1-0 με Χ. Τρικούπη (+35), 1-1 με Αμύντα (0, αλλά έχει καλύτερο goal average), 0-1 με ΦΕΑ (-3).

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Ψυχικό (εντός), Τρίτων (εκτός), Πανερυθραϊκός (εντός), Μεγαρίδα (εκτός), Χ. Τρικούπης (εκτός), Ερμής Σχηματαρίου (εντός), Ελευθερούπολη (εκτός), ΦΕΑ (εντός)

13.Αμύντας (8-14)

Στο τέλος του πρώτου γύρου το συγκρότημα του Δημήτρη Λιόγα βρισκόταν κατά κάποιον τρόπο με την πλάτη στον τοίχο και μόνη ακτίδα φωτός γι’ αυτό ήταν η τεράστια νίκη στο Μεσολόγγι, η οποία μάλιστα είχε σημειολογικό ενδιαφέρον, διότι οι “πορτοκαλί” έγιναν η πρώτη ομάδα που πέρασαν νικηφόρα από την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας. Μετά από την έναρξη του δευτέρου γύρου έχουν αλλάξει πολλά, διότι oι Υμηττιώτες μετρούν τέσσερις νίκες σε επτά παιχνίδια και την ίδια ώρα έκαναν το 1-1 απέναντι στον Αίαντα Ευόσμου και την ΦΕΑ, ενώ κόντρα στην δεύτερη κατάφεραν να καλύψουν και την εις βάρος τους διαφορά.

Έτσι ο οργανισμός της Αθήνας δείχνει να αφήνει για τα καλά το ενδεχόμενο του απευθείας υποβιβασμού (ολοκλήρωσε προτελευταίος τον πρώτο γύρο) και βάζει για τα καλά πλώρη για το πλεονέκτημα έδρας στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πλέι άουτ. Βέβαια κομβικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία του Αμύντα θα παίξουν τα δύο εντός έδρας παιχνίδια με τις δύο ομάδες της Αιτωλοακαρνανίας, αφού με τον μεν Μεσολόγγι θέλει να κάνει το υπερπολύτιμο  2-0 και με το Αγρίνιο να φέρει το ματς απ στα ίσα κι αν είναι δυνατόν να υπερκαλύψει και το -7 του πρώτου γύρου.

Τι έχει κάνει με τους συνδιεκδικητές της παραμονής: 1-0 με Μεσολόγγι (+4), 1-1 με Αίαντα Ευόσμου (0, αλλά έχει χειρότερο gola average), 0-1 με Αγρίνιο (-7), 1-1 με ΦΕΑ (+1)

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Παπάγος (εκτός), Μαρούσι (εντός), Ηρακλής (εκτός), Χ. Τρικούπης (εντός), Κόροιβος Αμαλιάδας (εντός), Καβάλα (εκτός), Αγρίνιο (εντός), Ψυχικό (εκτός)

14.Χαριλαος Τρικούπης (9-12)

Αυτήν την στιγμή που μιλάμε ο Χ. Τρικούπης έχει ένα παιχνίδι λιγότερο από όλες τις υπόλοιπες ομάδες που μάχονται για την παραμονή, ωστόσο η εκκρεμότητά του είναι η πολύ δύσκολη αναμέτρηση με το Μαρούσι και μάλιστα εκτός έδρας. Το συγκρότημα του Μούτσιου έδειχνε πως βρισκόταν σε καλό δρόμο μετά το πέρας του πρώτου γύρου, αφού είχε ρεκόρ 8-7, αλλά από εκεί κι έπειτα έχει χαμογελάσει μόλις μία φορά στο εντός έδρας παιχνίδι με το Ψυχικό. Οι Αιτωλοακαρνάνες έχουν γνωρίσει δύο ήττες στην έδρα τους , ενώ εξακολουθούν να μην αποτελεσματικοί μακριά από την έδρα τους, αν και έχουν βελτιώσει κατακόρυφα την απόδοσή τους.

Την ίδια στιγμή τα πράγματα γίνονται χειρότερα για τους Μεσολογγίτες, καθότι την ώρα που μιλάμε υστερούν σε σχέση με τους συλλόγους που φιγουράρουν στην ζώνη των πλέι άουτ. Βέβαια το θετικό για το Μεσολόγγι είναι το γεγονός ότι τελευταία αγωνιστική θα πάει να αντιμετωπίσει την Καβάλα, που λογικά θα έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει την δυναμική να κάνει το απόλυτο στην έδρα του μέχρι τέλους. Σε αυτό το σενάριο πιθανότατα θα πιάσει τον αριθμό των νικών που θέλει για να τερματίσει στις θέσεις 11-12, αλλά υπάρχει ο αστερίσκος της διασταύρωσης με τον Αμύντα που ενδέχεται να είναι καταστροφικός αν φυσικά γίνει το 2-0 στην Πυρκάλ.

Τι έχει κάνει με τους συνδιεκδικητές της παραμονής: 0-1 με Αίαντα Ευόσμου (-35), 0-1 με Αμύντα (-4), 1-1 με Αγρίνιο (0, έχει χειρότερο γκολ average), 1-1 με ΦΕΑ (+2)

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Μαρούσι (εκτός), Πανερυθραϊκός (εντός), Ηρακλής (εκτός), Μεγαρίδα (εντός), Αμύντας (εκτός), Αίας Ευόσμου (εντός), Κόροιβος Αμαλιάδας (εκτός), Ερμής Σχηματαρίου (εντός), Καβάλα (εκτός)

15.ΦΕΑ (6-16)

Η ΦΕΑ μετά την ήττα και την απώλεια της διαφοράς από τον Αμύντα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο κι αποτελεί το μεγάλο φαβορί για να αποχαιρετήσει απευθείας την κατηγορία, αφού απέχει δύο νίκες από τις από πάνω ομάδες. Για να καταφέρει το σύνολο του Καρατζά να πετύχει ακόμη μία υπέρβαση μέσα στην σεζόν θα πρέπει να κάνει περίπου τόσες νίκες όσες έχει κάνει μέχρι τώρα και παράλληλα να επικρατήσει επί των ομάδων που κυνηγά (Αίας Ευόσμου και Αγρίνιο).

Το μόνο θετικό για τους “κυανέρυθρους” είναι το 1-0 με το Αγρίνιο, αφού υπάρχει η δυνατότητα να γίνει το 2-0 στην Νέα Φιλαδέλφεια, ένα στοιχείο βέβαια που θα είναι χρήσιμο μόνο σε ενδεχόμενη πιθανή συνάντηση των δύο ομάδων στα πλέι άουτ. Βέβαια αυτό δεν φαντάζει και το πιο πιθανό σενάριο προς ώρας, εκτός κι αν η ΦΕΑ κάνει πάλι όσες μεγάλες υπερβάσεις πραγματοποίησε τα προηγούμενα χρόνια στις μικρότερες κατηγορίες.

Τι έχει κάνει με τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές: 1-0 με Αγρίνιο (+5), 1-0 με Αίαντα Ευόσμου (+3), 1-1 με Χ. Τρικούπη (-2), 1-1 με Αμύντα (-1)

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Κόροιβος Αμαλιάδας (εντός), Καβάλα (εκτός), Αγρίνιο (εντός), Ψυχικό (εκτός), Τρίτων (εντός), Πανερυθραϊκός (εκτός), Μεγαρίδα (εντός), Αίας Ευόσμου (εκτός)

Επιμέλεια | Σταύρος Κιούσης

Πηγή | basketblog.gr

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr