Elite League | Γκίκας διετίας στον Πανιώνιο

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. ανακοινώνει ότι ο διεθνής γκαρντ, Νίκος Γκίκας, εντάσσεται στο δυναμικό της ομάδας. Η συμφωνία είναι διετούς διάρκειας.

Ο Νίκος Γκίκας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Νοεμβρίου 1990.  Έχει ύψος 1,86 μέτρα.

Η διαδρομή του άρχισε από τον Φιλαθλητικό όπου υπήρξε συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Με την ομάδα αυτή έφτασε μέχρι την Α2 Κατηγορία (νυν Elite League Ερρίκος Ντυνάν) και την περίοδο 2012-2013 αναδείχθηκε πρώτος στις ασίστ στο πρωτάθλημα.

Στο τέλος της σεζόν υπέγραψε στον Άρη όπου παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 όταν και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Λετονία και την Βέντσπιλς. Εκεί αναδείχθηκε πρώτος στις ασίστ κατά την παρουσία του στην Βαλτική Λίγκα.

Το καλοκαίρι του 2015 επέστρεψε στην Ελλάδα κι αγωνίστηκε με την ΑΕΝ Κηφισιάς στην Basket League. Στο τέλος της χρονιάς «μετακόμισε» στην Πάτρα και στον Προμηθέα για μια πρώτη θητεία που κράτησε ως το 2019.

Τη σεζόν 2018-2019 ο Γκίκας αγωνίστηκε με τον Προμηθέα στη σειρά των τελικών της Basket League κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Από το 2019 ως το 2021 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο (2020). Επέστρεψε στον Προμηθέα όπου και κατάφερε να μπει σε ιστορικές λίστες καθώς αυτή τη στιγμή είναι πρώτος σε αγώνες, ασίστ και κλεψίματα στην ομάδα της Πάτρας.

Επίσης αγωνίστηκε 10 φορές στην Εθνική Ανδρών

Τα στατιστικά του

«Ήμουν μέσα στο γκολ του Ναλιτζή»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Πανιωνίου, ο Νίκος Γκίκας θυμήθηκε την παρουσία του στον τελικό Κυπέλλου το ’98 όταν ο Ιστορικός κατέκτησε το τρόπαιο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

«Θεωρώ ότι έκανα την καλύτερη επιλογή από πάρα πολλές απόψεις. Ξέρω τι σημαίνει Πανιώνιος. Ήμουν μέσα στο γκολ του Ναλιτζή καθώς επίσης και στον αγώνα με την Λάτσιο. Βεβαίως έχω δει και πολλούς αγώνες μπάσκετ της ομάδας. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα ο Πανιώνιος κι ανυπομονώ να πετύχουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από την άνοδο. Γιατί ο Πανιώνιος αξίζει να βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία»

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr