Έτοιμος μπροστά στη μεγάλη πρόκληση της Α1 ο Χ.Τρικούπης!

H περσινή χρονιά επεφύλαξε ένα μικρό θαύμα για το Μεσολογγίτικο μπάσκετ, καθώς ο Γ.Σ. Χαρίλαος Τρικούπης μετά από μία ξέφρενη πορεία στο πρωτάθλημα της Α2, κατέκτησε με μεγάλη άνεση την 1η θέση της βαθμολογίας και ανήλθε δικαιότατα στην Basket League, αφού παρά την πρόωρη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας, ήταν ολοφάνερο ότι η 1η θέση δεν ήταν δυνατόν να αμφισβητηθεί αγωνιστικά και όλοι παραδέχθηκαν ότι ο Χαρίλαος Τρικούπης ήταν αδιαφιλονίκητα με διαφορά η καλύτερη ομάδα της Α2.

Το περσινό επίτευγμα είναι τεράστιο, αναλογικά και με τα μπασκετικά δεδομένα του τόπου μας και αποτελεί σίγουρα την κορυφαία επιτυχία σε ολόκληρη την ιστορία του Μεσολογγίτικου αθλητισμού.

Μια επιτυχία που δυστυχώς δεν πανηγυρίστηκε ανάλογα λόγω της έκτακτης διακοπής των αγώνων και του πρωταθλήματος. Έτσι φέτος ο ιστορικός Γ.Σ. Χαρίλαος Τρικούπης ετοιμάζεται να κάνει το παρθενικό του ταξίδι στα σαλόνια της Α1, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος των μεγάλων σωματείων της χώρας (Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Άρη, ΠΑΟΚ κλπ.), γεγονός πρωτόγνωρο για την μικρή πόλη του Μεσολογγίου, που ούτε και ο πιο φανατικός του φίλαθλος δεν ήταν δυνατόν να φανταστεί πριν μερικά χρόνια.

Τα προβλήματα βέβαια είναι πολλά, καθώς βαδίζουμε προς μία αβέβαιη και μεταβατική περίοδο, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας, που επιδρά αρνητικά και στον οικονομικό τομέα.

Το πρωτάθλημα ορίστηκε να ξεκινήσει στις 10 0κτωβρίου, το πιθανότερο χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες. Η αποχώρηση του Ρεθύμνου και του Ήφαιστου Λήμνου, καθώς και η παραχώρηση ουσιαστικά μιας θέσης στον Ιωνικό Νικαίας από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, έφερε στην αφετηρία του πρωταθλήματος μόλις 13 ομάδες.

Πέντε από την Αθήνα (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Περιστέρι, Πανιώνιος, Ιωνικός), τρεις από την Θεσσαλονίκη (Άρης, ΠΑΟΚ, Ηρακλής) και πέντε από την υπόλοιπη Ελλάδα (Λαύριο, Προμηθέας Πατρών, Κολοσσός Ρόδου, Λάρισα και Χαρίλαος Τρικούπης), συνθέτουν το παζλ (για την ώρα) της φετινής Α1.

Είναι λοιπόν καταφανές το ιστορικό μέγεθος της επιτυχίας του Μεσολογγίτικου συλλόγου, που θα αγωνιστεί δίπλα σε γίγαντες του εγχώριου μπάσκετ (ως ατυχία θα πρέπει να υπολογιστεί η μη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα για τους γνωστούς λόγους), εκτοπίζοντας σπουδαία επαρχιακά σωματεία μεγάλων πόλεων με παράδοση στο άθλημα.

Την χαρά της ανόδου και της συμμετοχής στην Α1, την μετριάζει όμως και το πολύ σοβαρό γηπεδικό πρόβλημα, που βασανίζει τους διοικούντες και τους φιλάθλους του σωματείου.

Το Κλειστό ΔΑΚ Μεσολογγίου ήταν γνωστό ότι είναι ανεπαρκές για να φιλοξενήσει αγώνες της Basket League. Οι πιέσεις της διοίκησης προς τον Δήμο Μεσολογγίου για την έγκαιρη έναρξη των εργασιών ανακατασκευής του γηπέδου, ώστε αυτό να αποκτήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αγώνες της Α1, άρχισαν από πολύ νωρίς, καθώς από τον Φεβρουάριο ήταν σχεδόν σίγουρο πως η ομάδα θα πάρει το εισιτήριο της ανόδου.

Δυστυχώς όμως μέχρι και το τέλος Ιουλίου το έργο βρισκόταν ακόμα στα χαρτιά, με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου να μην μπορεί να διαβεβαιώσει τη διοίκηση της ομάδας, για τον χρόνο έναρξης και κυρίως αποπεράτωσης των εργασιών. Έτσι η ομάδα αναγκάστηκε να στραφεί σε άλλες γειτονικές πόλεις για την επίλυση του γηπεδικού προβλήματος, με τελική επιλογή το Κλειστό ΔΑΚ του Αγρινίου στο Βοϊδολίβαδο.

Μετά από επαφές και συζητήσεις των διοικούντων με τον Δήμαρχο Αγρινίου και τους καθ΄ ύλην αρμόδιους, επήλθε συμφωνία και ήδη έχουν ξεκινήσει στο ΔΑΚ Αγρινίου τα απαραίτητα έργα, ούτως ώστε το εν λόγω γήπεδο να πληροί εγκαίρως τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή αγώνων της Basket League, έργα που πιθανολογείται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί στα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Έτσι αναμένεται το ΔΑΚ Αγρινίου να δηλωθεί ως έδρα της ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, και ως δεύτερη επιλογή γήπεδο της Πάτρας. Να σημειωθεί δε, ότι μετά από αίτημα που κατέθεσε ο Χαρίλαος Τρικούπης στη συνέλευση της ΕΣΑΚΕ, με ψήφους 8-5 αποφασίστηκε λόγω της πανδημίας και της απαγόρευσης διεξαγωγής αγώνων με την παρουσία φιλάθλων, να μπορούν να διεξαχθούν αγώνες πρωταθλήματος και σε γήπεδα που έχουν χωρητικότητα κάτω των 1200 θέσεων.

Δυστυχώς όμως και σε αυτή την περίπτωση το Κλειστό ΔΑΚ του Μεσολογγίου είναι ανεπαρκές να φιλοξενήσει αγώνες της Α1, λόγω και άλλων ελλείψεων που υπάρχουν (τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων κλπ.).

Τέλος, εάν κάποια στιγμή επιτραπεί έστω και μερική είσοδος φιλάθλων στους αγώνες (κατά ένα ποσοστό επί των θέσεων), τότε υπάρχει η διαβεβαίωση από τον Δήμο Αγρινίου ότι άμεσα θα προστεθούν στην απέναντι πλευρά του γηπέδου και νέες εξέδρες, που θα ανεβάσουν τον συνολικό αριθμό των θέσεων του γηπέδου στις 1200, ούτως ώστε η ομάδα να μπορεί να διαθέσει όσο το δυνατόν περισσότερα εισιτήρια.

Παράλληλα, η απόλυτα επιτυχημένη διοίκηση της ομάδας, με πρόεδρο και πάλι την κ. Μπελέκου, προχώρησε με συνέπεια στον σχεδιασμό της ομάδας για την φετινή πολύ ιδιαίτερη και ιστορική περίοδο για τον σύλλογο.

Πρώτο της μέλημα ήταν η διατήρηση στον πάγκο της ομάδας του Ντίνου Καλαμπάκου, που με την εμπειρία του και την προσωπικότητά του αποτελεί εγγύηση για τον σύλλογο. Δίπλα του θα βρίσκονται φέτος ως άμεσοι συνεργάτες οι προπονητές Λευτέρης Καλογήρου, Ηλίας Μούτσιος και Σπύρος Δεράος.

Αμέσως άρχισε το χτίσιμο του φετινού ρόστερ, που θα είναι κατά πολύ αλλαγμένο σε σχέση με την περσινή περίοδο, καθώς τελικά στην ομάδα παρέμειναν μόνο οι Γιάννης Σαχπατζίδης και Σωκράτης Ναούμης.

Κατά τις μεταγραφές αποκτήθηκαν πέντε έγχρωμοι Αμερικανοί (οι πρώτοι στην ιστορία του συλλόγου), αφού αρχικά ματαιώθηκε η μεταγραφή του Σενεγαλέζου σέντερ Καντίμ Σο (για προσωπικούς λόγους).

Αυτοί είναι οι εξής: Άντονι Μάθις (ΗΠΑ), γκαρντ, απόφοιτος του Oregon, Τάι Κόκφιλντ (ΗΠΑ), κόμπο-γκάρντ, 1.83, απόφοιτος του Arkansas, Τσαντ Μπράουν (ΗΠΑ), σέντερ, 2.06, απόφοιτος του UCF, Ρίτσαρντ Αμάρντι (Καναδάς), φόργουρντ. 2.06, απόφοιτος του Oregon και Ντεβόντε Γκριν (ΗΠΑ), γκαρντ, απόφοιτος του Indiana.

Αποκτήθηκαν επίσης οι Έλληνες Γιάννης Χατζηνικόλας (Από ΠΑΟΚ), γκαρντ, 1.96, Σπύρος Μοτσενίγκος (Από Ελευθερούπολη), γκαρντ, 1.94, Θάνος Χονδρογιάννης (Από Καρδίτσα), γκαρντ και Δημήτρης Γράβας (Από Καρδίτσα), φόργουορντ ενώ αναμένεται σύντομα η απόκτηση ενός ακόμη Έλληνα παίκτη, με τον οποίο θα ολοκληρωθεί το φετινό ρόστερ.

Από σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 19 Αυγούστου, ξεκινά η προετοιμασία της ομάδος για τη νέα αγωνιστική περίοδο, τουλάχιστον με τη συμμετοχή των Ελλήνων παικτών, που βρίσκονται στο Μεσολόγγι από την αρχή της εβδομάδας.

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί και η άφιξη στο Μεσολόγγι των Αμερικανών παικτών του συλλόγου. Ήδη οι παίκτες και όλο το τεχνικό επιτελείο της ομάδος προέβη σε προληπτικό τεστ covid 19, σύμφωνα με τους κανόνες του νέου υγειονομικού πρωτοκόλου.

Η διοίκηση του Χαρίλαου Τρικούπη σ΄ αυτή την κορυφαία περίοδο για τον σύλλογο, αλλά και κάτω από τις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες διεξαγωγής του πρωταθλήματος, προχώρησε στην όσο το δυνατόν καλύτερη στελέχωση της ομάδος, με βάση ένα λογικό οικονομικά budget, σύμφωνα με τις δυνατότητές της.

Ο φετινός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την παραμονή στην Α1 εθνική κατηγορία, που θα αποτελεί οπωσδήποτε μεγάλη επιτυχία. Μετά τη δήλωση συμμετοχής των 13 ομάδων στο πρωτάθλημα της Basket League, αποφασίστηκε να υποβιβαστεί μόνο μία ομάδα και να ανέλθουν δύο από την Α2.

Πάντως και σε περίπτωση που τον Οκτώβριο το πρωτάθλημα ξεκινήσει με λιγότερες ομάδες (12 ή 11 κλπ.) και πάλι αποφασίστηκε ότι θα υποβιβάζεται μία ομάδα.

Στα σχέδια της διοίκησης για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου, αν δεν επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων στα γήπεδα, είναι να βγάλει προς διάθεση στους φιλάθλους μία κάρτα κάποιας αξίας (μάλλον 50 ευρώ).

Εάν αργότερα επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων στα γήπεδα, οι κάτοχοι αυτών των καρτών θα μπορούν να τις μετατρέψουν σε εισιτήρια διαρκείας, πληρώνοντας φυσικά το επιπλέον τίμημα.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr