Ήττα με τρίποντο μαχαιριά από τον Ηρακλή

Άτυχο το Μεσολόγγι, που πάλεψε στα ίσα το ματς με τον πιο έμπειρο Ηρακλή και ηττήθηκε τελικά με σκορ 71-68, χάρη σε ένα τρίποντο του Χάνλαν στην εκπνοή του αγώνα.

 

Ο αγώνας στο μεγαλύτερο διάστημά του είχε χαρακτήρα ντέρμπυ και στο τέλος είχε δραματική εξέλιξη, με τις δύο ομάδες να έχουν σήμερα από μία σημαντική απώλεια, καθώς από το Μεσολόγγι δεν αγωνίστηκε ο Γκριν, ενώ από τον Ηρακλή έλειψε ο τραυματίας Καββαδάς.

Έγινε ένα δυνατό παιγνίδι με πείσμα και αρκετά λάθη, χωρίς κάποια ομάδα να μπορεί να ξεφύγει αισθητά στο σκορ. Ο Ηρακλής είχε για περισσότερη ώρα το προβάδισμα, φτάνοντας προσωρινά και σε διψήφια διαφορά (στο +11 η μεγαλύτερη υπέρ του, 13-24 στην αρχή της 2ης περιόδου).

Οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν γρήγορα, ισορρόπησαν το παιγνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν με 33-32 και 47-45 προς την λήξη της 3ης περιόδου.

Την τελευταία περίοδο ο Ηρακλής πήρε ξανά τα ηνία, πέρασε μπροστά δύο φορές με 7 πόντους (49-56 και 57-64), όμως και πάλι το Μεσολόγγι δεν κατέθεσε τα όπλα και 53΄΄ πριν το τέλος ανέτρεψε την κατάσταση και βρέθηκε να προηγείται με 65-64 μετά από μπάσιμο και καλάθι του Χατζηνικόλα. Το μάτς τελικά έγινε θρίλερ και κρίθηκε με το καθοριστικό τρίποντο του Χάνλαν στην εκπνοή.

Το Μεσολόγγι ελλείψει του Καββαδά πήρε τα ριμπάουντ (39-30), όμως μόνο στην 4η περίοδο μπόρεσε να εκμεταλλευτεί επιθετικά τον Μπράουν που ήταν πρώτος του σκόρερ με 15 πόντους, ενώ μάζεψε και 16 ριμπάουντ και ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του, μαζί με τον Χατζηνικόλα που με τις προσωπικές του ενέργειες ήταν ο κύριος υπαίτιος της επιστροφής των γηπεδούχων στη διεκδίκηση της νίκης, έχοντας 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 5 ασίστ.

Στους διακριθέντες ανήκουν και οι Αμάρντι και Μοτσενίγος με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα. Αντίθετα σήμερα υστέρησαν ο Φέργκιουσον που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και ο Αγραβάνης, που φάνηκε να μην έχει πολλές δυνάμεις μετά την παρουσία του στους αγώνες της Εθνικής.

Ένα ακόμη σημείο που οπωσδήποτε βάρυνε τους γηπεδούχους στην προσπάθειά τους να πάρουν τη νίκη, ήταν οι 11 συνολικά χαμένες βολές (12/23). Κορυφαίος από τον Ηρακλή ήταν ο Χάνλαν που πέτυχε 14 πόντους και φυσικά το τρίποντο που έκρινε τον αγώνα και τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Σαγκς, Τσαϊρέλης και Βεργίνης.

Αμφίρροπο το ξεκίνημα του αγώνα, με τον Ηρακλή όμως να έχει καλύτερη επιθετική λειτουργία και να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ (5-10 και 8-12 στο 4.30΄΄). Το Μεσολόγγι αν και είχε κακές επιλογές στην επίθεση, κατάφερε να μειώσει στον πόντο με τρίποντο του Μάθις (11-12) και 1.40΄΄ πριν την λήξη σε 13-14 με τον Σαχπατζίδη, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης επιτυγχάνοντας τρίποντο έκλεισε την 1η περίοδο προηγούμενη με σκορ 13-17.

Εγκλωβισμένοι οι γηπεδούχοι στην αρχή της 2ης περιόδου, δεν μπορούσαν με τίποτε να βρουν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και ο Ηρακλής με δύο τρίποντα των Χάτσερ και Γκιουζέλη, έφτασε γρήγορα σε διψήφια διαφορά (13-24), ολοκληρώνοντας ένα σερί 10-0. Σε αυτό το σημείο οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και χάρη σε τρίποντα των Λάνγκφορντ και Μοτσενίγου (2) κατάφεραν με σερί 13-2 να φτάσουν στην ισοφάριση (28-28), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 33-35 για τον Ηρακλή.

Στην 3η περίοδο έγινε μάχη, με δυνατές άμυνες, αρκετά λάθη και χαμηλό σκορ. Το Μεσολόγγι με 6 συνεχόμενους πόντους του Αγραβάνη (1 τρίποντο και 3/3 βολές), πέρασε μπροστά με 39-35 και είχε ένα διάστημα που κράτησε, έστω και οριακά, την πρωτοπορία στο σκορ, με τον Χατζηνικόλα να κάνει μετά από κλέψιμο το 44-40 και λίγο μετά το 46-43. Στα τελευταία όμως δευτερόλεπτα, ένα λάθος του Ναούμη που υπέπεσε συγχρόνως και σε αντιαθλητικό φάουλ, έφερε το ματς ισόπαλο 47-47 στη λήξη της 3ης περιόδου.

Στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου το Μεσολόγγι χωρίς καθαρό μυαλό και κάνοντας και πάλι λάθη, επέτρεψε στον Ηρακλή να ξεφύγει με 7 πόντους (49-56 στο 3λεπτο). Το τάιμ-άουτ που πήρε ο Καλαμπάκος αφύπνησε την ομάδα, η μπάλα πήγε αρκετές φορές κάτω από το καλάθι στον Μπράουν, που σημείωσε 8 συνεχόμενους πόντους. Όμως ο Βεργίνης με 3 απανωτά τρίποντα έφερε και πάλι τον Ηρακλή στο +7 (57-64, 4΄ λεπτά πριν τη λήξη). Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι αύξησαν σημαντικά την πίεση στην κυκλοφορία της μπάλας, έκλεισαν τους διαδρόμους στην άμυνα και αρχικά μείωσαν σε 61-64 και με πρωταγωνιστή τον Χατζηνικόλα, που σημείωσε 2/2 βολές και αμέσως μετά άλλους δύο πόντους με δυναμικό μπάσιμο, κατάφεραν να προηγηθούν με 65-64 στα 53΄΄ πριν τη λήξη. Όμως ο Χάνλαν με 2/2 βολές έκανε το 65-66 στα 37΄΄, κατόπιν ο Μοτσενίγος έκανε λάθος στα 28΄΄και ο Χάνλαν πάλι με 2/2 βολές στα 19΄΄έκανε το 65-68 για τον Ηρακλή. Στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων ο Χατζηνικόλας κέρδισε φάουλ, πέτυχε την πρώτη βολή κάνοντας το σκορ 66-68 και μάλλον αστόχησε εσκεμμένα στην δεύτερη. Οι γηπεδούχοι πήραν το ριμπάουντ, ο Λάνγκφορντ κέρδισε φάουλ στα 11΄΄ και ευστοχώντας και στις δύο βολές, έφερε το ματς στα ίσα (68-68). Στο τέλος όμως ο ζεστός Χάνλαν κατάφερε παρά την πίεση του Αμάρντι να ευστοχήσει στο πιο κρίσιμο σουτ του αγώνα και με τρίποντο στην εκπνοή να χαρίσει μία πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του με σκορ 71-68.

Το Μεσολόγγι πάλεψε και έφτασε πολύ κοντά στη νίκη απέναντι σε έναν αρκετά δυνατό αντίπαλο, χάνοντας τελικά το ματς στις λεπτομέρειες.

Δεκάλεπτα: 13-17, 20-18, 14-12, 21-24.

Διαιτητές: Σχινάς – Τσαρούχα – Ζακεστίδης.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΒΑΧΙ (Καλαμπάκος): Φέργκιουσον 2, Αγραβάνης 6(1), Αμάρντι 11(3), Μπράουν 15, Λάνγκφορντ 6(1), Χονδρογιάννης , Σαχπατζίδης 2, Μοτσενίγος 10(2) , Χατζηνικόλας 13, Γράβας , Ναούμης, Mάθις 3(1).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: (Ζιάγκος): Σχίζας 5(1), Μπόουλιν 3(1), Χάτσερ 6(1), Μουρ 3(1), Χάνλαν 14(2), Σαγκς 10(2), Τσαϊρέλης 10, Φίλλιος, Βεργίνης 9(3), Ντάνιελ 2, Γκιουζέλης 9(1), Γεωργαλάς.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr