Ήττα για το Μεσολόγγι Baxi στο Λαυριό

 ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΒΑΧΙ 87 – 70

Δεν τα κατάφερε το Μεσολόγγι στον εκτός έδρας αγώνα του στο Λαύριο, καθώς γνώρισε την 4η συνεχόμενη ήττα του στην Basket League με σκορ 87-70.

Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου προσπάθησε για το καλύτερο, απέναντι σε μία πιο έμπειρη και φορμαρισμένη ομάδα, που προερχόταν από δύο μεγάλες νίκες, αλλά τα προβλήματα ήταν αρκετά.

Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν χωρίς τον Μάθις ο οποιος αναμενεται να αποτελεσει παρελθον, αλλά απρόοπτα και χωρίς τον δυναμικό Αγραβάνη, που υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, ενώ παράλληλα δεν έπιασαν καλή απόδοση οι Αμερικανοί Αμάρντι και Φέργκιουσον. Καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα ήταν και η αποβολή του Γκριν με 2ο αντιαθλητικό φάουλ λίγο πριν την λήξη της 3ης περιόδου.

Ο Γκριν στην επιστροφή του στο γήπεδο ήταν πάλι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 19 πόντους, ενώ οι ευχάριστες σημερινές εκπλήξεις ήταν ο Σαχπατζίδης (16π. – 7ριμπ.) και ο Λάνγκφορντ (13π. – 6ριμπ.). Μεγάλο μερίδιο στην ήττα έχουν και τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων (20 συνολικά).

Καλύτεροι από τους γηπεδούχους οι Ντέιβις (23π. - 3) και Έβανς (15π.). Νευρικό ήταν το ξεκίνημα του παιγνιδιού, με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες στα μακρινά σουτ.

Το Μεσολόγγι έκανε 4 λάθη στην 1η περίοδο, αλλά το Λαύριο με 1/6 τρίποντα δεν το εκμεταλλεύτηκε πλήρως. Έτσι το σκορ έμεινε χαμηλά στο 5λεπτο (9-7 για το Λαύριο), με τους γηπεδούχους στη συνέχεια να φτάνουν στο +5 (15-10) και λίγο μετά με +6 (20-14). Όμως το Μεσολόγγι, που είχε σε καλή κατάσταση τον Γκριν στο ξεκίνημα (12π. στην 1η περίοδο), αντέδρασε και με τρίποντα των Χατζηνικόλα και Γκριν, έκανε ένα σερί 8-0 και έκλεισε την περίοδο μπροστά στο σκορ με 20-22.

Στη 2η περίοδο για 7΄ περίπου λεπτά περίπου έγινε μάχη, με τις δύο ομάδες να είναι πολύ κοντά στο σκορ (26-26 και 30-30), με τον Σαχπατζίδη να έχει 6 συνεχόμενους πόντους στην αρχή της περιόδου. Με κάρφωμα του Μπράουν το Μεσολόγγι θα προηγηθεί 32-33, 4΄λεπτά πριν τη λήξη, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους φιλοξενούμενους, που δεν είχαν σε καλή μέρα τους Φέργκιουσον και Αμάρντι, ενώ και ο Γκριν είχε σιγήσει για αρκετή ώρα. Έτσι το Λαύριο με σερί 7-0 θα προηγηθεί με 39-33, οδηγώντας τον Καλαμπάκο σε τάιμ-άουτ και στην επιστροφή στο παρκέ περνώντας συνεχώς την μπάλα κοντά στο καλάθι, θα φτάσει στη λήξη του ημιχρόνου σε διαφορά 9 πόντων (47-38).

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι κόλλησαν επιθετικά και το Λαύριο με νέο σερί 9-3 στο πρώτο 5λεπτο, θα φτάσει για πρώτη φορά στον αγώνα σε διαφορά 15 πόντων (56-41) και θα γίνει το αφεντικό του παιγνιδιού. Στη συνέχεια το Μεσολόγγι θα πλησιάσει ξανά στο σκορ καθώς με 8/8 συνεχόμενες βολές του Γκριν και ένα καλάθι του Σαχπατζίδη, θα μειώσει στους 6 πόντους (56-50), 2΄ λεπτά πριν τη λήξη και θα ανακτήσει τις ελπίδες του για την νίκη. Θα ακολουθήσουν όμως λάθη και ένα καθοριστικό αντιαθλητικό φάουλ του Γκριν και το Λαύριο θα φτάσει στη λήξη της περιόδου στο +12 (62-50), ενώ ταυτόχρονα ο Γκριν θα αποβληθεί από την συνέχεια του αγώνα με δύο αντιαθλητικά φάουλ.

Στην τελευταία περίοδο, μετά και την απώλεια του Γκριν, το Μεσολόγγι δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στο παιγνίδι, με την διαφορά να μην πέφτει ποτέ κάτω από τους 12 πόντους και προς το τέλος να αυξάνεται λίγο και οι γηπεδούχοι να φτάνουν σε μία δίκαιη και καθαρή νίκη με σκορ 87-70.

Δεκάλεπτα: 20-22, 27-16, 15-12, 25-20.

Διαιτητές: Πουρσανίδης Γ. – Πουρσανίδης Κ. – Αναστόπουλος.

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Μουράτος 9(2), Ντιαλό 9, Ντέιβις 23(3), Γερομιχαλός 7(1), Κόζι 8(2), Ερμείδης, Σταματογιάννης, Βουλγαρόπουλος, Κάρτερ 9(1), Σάβατζ 3(1), Έβανς 15, Μαστρογιαννόπουλος 4.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (Καλαμπάκος): Φέργκιουσον 3(1), Γκρην 19(2), Αμάρντι 2, Μπράουν 6, Λάνγκφορντ 13, Χονδρογιάννης, Σαχπατζίδης 16, Μοτσενίγος, Χατζηνικόλας 8(2), Γράβας, Ναούμης 3(1).

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr