ΕΣΑΚΕ: Οι αριθμοί για το παιχνίδι Μεσολόγγι Baxi - Περιστέρι BC

Το σερί των εννιά ηττών σταμάτησε με την επικράτηση επί του Κολοσσού H Hotels και το Μεσολόγγι Baxi πήγε στη διακοπή του Πρωταθλήματος μετά από την εκτός έδρας ήττα από τον Ιωνικό Hellenic Coin. Περιμένει το Σάββατο (27/2, 20:00), εκεί όπου σημείωσε τις τρεις από τις τέσσερις νίκες του, το Περιστέρι. Οι «κυανοκίτρινοι» προέρχονται από τη δεύτερη αλλαγή προπονητή στη σεζόν και θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο στον πάγκο. Πριν τη διακοπή υποχρεώθηκαν στη βαριά ήττα (91-59) από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. 

Η ιστορία

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, που ήταν και το πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων, το Περιστέρι έφτασε στην εντός έδρας νίκη με 84-72 έχοντας ως καλύτερους τον Μάρβιν Τζόουνς (19π, 8/10δ, 8ρ.) και τον Γιάννη Αθηναίου (17π, 5/5τρ, 5ρ, 6ασ.). Από την πλευρά του Μεσολογγίου ο Ντεβόντε Γκριν είχε 16 και ο Τζαζμάρ Φέργκιουσον 15 πόντους.

Υπάρχει ένα γεγονός που συνδέει τους δύο αγώνες, εκείνον που έγινε στις 15 Νοεμβρίου κι αυτού που θα γίνει το Σάββατο. Πριν από αυτούς το Περιστέρι προχώρησε σε αλλαγή προπονητή και όπως στο ματς του πρώτου γύρου έκανε ντεμπούτο -στην τέταρτη θητεία του- ο Αργύρης Πεδουλάκης, έτσι στον μεθαυριανό θα κάνει ντεμπούτο ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Το παιχνίδι που έγινε για την 4η αγωνιστική, χαρακτηρίστηκε από δύο ακόμη αξιοσημείωτα στοιχεία. Ο Γιάννης Αθηναίου με τα 5/5 τρίποντα του σημείωσε την κορυφαία επίδοση των τελευταίων 369 αγώνων της Stoiximan Basket League ενώ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μπήκε στο «κλαμπ» των παικτών που σημείωσαν 2.500 πόντους στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Οι αριθμοί

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ BAXI

* Με δύο ασίστ ο Γιουτζίν Λόρενς θα φτάσει τις 100, στο 21ο μόλις παιχνίδι του στη Stoiximan Basket League. Είχε 56 σε 13 αγώνες (4,31 μ.ό.) με τον Ιωνικό Hellenic Coin στην περσινή σεζόν και 42 σε επτά ματς με το Μεσολόγγι Baxi φέτος (6 μ.ό.).

+ Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου έχει μέσο όρο μεγαλύτερο κατά 3,3 ριμπάουντ όταν αγωνίζεται εντός έδρας (34,9 έναντι των 31,6 που έχει ως φιλοξενούμενη).

- Στα ματς στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι Baxi εκτελεί με μικρότερη αποτελεσματικότητα από εκείνη που έχει μακριά από αυτό. Έχει ποσοστό χειρότερο κατά 5% (30,8% έναντι 35,8%) ενώ έχει και σχεδόν δύο λιγότερα εύστοχα σουτ (7 έναντι 8,9).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

* Ο Χρήστος Σαλούστρος θα συμπληρώσει 200 συμμετοχές στη Stoiximan Basket League. Είχε κάνει ντεμπούτο στις 13 Οκτωβρίου 2013 (Πανελευσινιακός-Πανιώνιος 72-74).

+ Το Περιστέρι έχει σημαντική πτώση στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες από τα εντός στα εκτός έδρας παιχνίδια του. Καλύτερους αριθμούς έχει μόνο στις βολές (+2,4%) και τα ριμπάουντ (+2,5).

- Οι «κυανοκίτρινοι» εκτελούν στα παιχνίδια μακριά από το Περιστέρι με ποσοστό μικρότερο κατά 12,2% στα τρίποντα σε σχέση με εκείνα που δίνουν ως γηπεδούχοι (24,1% έναντι 36,3%).

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr