Ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό για το Μεσολόγγι Baxi

Ο Παναθηναϊκός πάτησε το «γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο και συνέτριψε με «κατοστάρα» (102-68) το Μεσολόγγι σε ένα αποτέλεσμα απολύτως λογικό με βάση τη δυναμικότητα των δύο ομάδων, με τους «πράσινους» να αντιδρούν για την ήττα από την Εφές και να κάνουν τους παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου να… πληρώσουν το μάρμαρο για την προ 48 ωρών εμφάνιση.

Ο Κάτας προτίμησε… ελληνικές λύσεις από κάθε πλευρά, με τους Μποχωρίδη και Μήτογλου να δείχνουν διάθεση και να φέρνουν τη διαφορά πολύ γρήγορα σε διψήφιο νούμερο (17-7). Ο αγώνας είχε πάρει έναν αρκετά γρήγορο ρυθμό, που μεταξύ άλλων ευνόησε κι ένα επιβλητικό κάρφωμα του Χεζόνια, με τους ξένους του Μεσολογγίου να επιχειρούν να ακολουθήσουν και να εκθέτουν την αντίπαλη άμυνα κυρίως από την περιφέρεια (29-21).

Το μοτίβο του ξεκάθαρου «πράσινου» προβαδίσματος συνεχίστηκε για σχεδόν 3.5 λεπτά αγώνα στη δεύτερη περίοδο με ένα καλάθι του Μπέντιλ για το 35-24, αλλά έσε εκείνο το σημείο μάλλον υπήρξε χαλάρωση των γηπεδούχων. Ένα σερί 0-6 των Αιτωλοακαρνανών άρχισε να φέρνει προβληματισμό, με τον Λάιονς ειδικά να τραβά κουπί για το σύνολο του Καλαμπάκου, αλλά η αποφασιστικότητα του Όγκαστ και τα μακρινά σουτ κράτησαν σε απόσταση τους παίκτες του Κάτας (48-39).

Μετά από ένα τρίποντο του Γκότσερ για το 48-42 αμέσως μετά την ανάπαυλα, ένα πρώτο σερί 8-0 του Παναθηναϊκού άρχισε να τον απομακρύνει (56-42 στο 24′). Το πόδι, όμως, έμεινε στο «γκάζι» αυτή την φορά και με τον Παπαγιάννη να κερδίζει «μάχες» χαμηλά, η διαφορά έφτασε γρήγορα και πάνω από τους 20 πόντους (65-44 στο 27′). Ο Έλληνας ψηλός έδινε ρεσιτάλ με τη βοήθεια των Μπέντιλ και Χεζόνια και η κατάσταση είχε πια ξεκαθαρίσει στην πάροδο 30 λεπτών (74-50).

 τελευταία περίοδος, φυσικά, ήταν απόλυτα διαδικαστική. Οι δύο προπονητές βρήκαν ευκαιρία να μοιράσουν χρόνο και να κάνουν συντήρηση δυνάμεων, με μόνη απορία να είναι το ύψος του δείκτη του σκορ, καταλήγοντας στο +34 με «κατοστάρα» για το «τριφύλλι» (102-68).

Δεκάλεπτα: 29-21, 48-39, 74-50, 102-68

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ: Έχουν ακουστεί πολλά σχετικά με το ρόλο του Λευτέρη Μποχωρίδη και το κατά πόσο πρέπει να παίζει. Το βέβαιο είναι, όμως, ότι λύσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μπορεί να δώσει σε μεγάλα ματς, ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί και κάτι παραπάνω, κάτι που απέδειξαν οι 16 του πόντοι με οκτώ ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ απέναντι στο Μεσολόγγι.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο ομάδες είχαν μια σαφή διαφορά στα σουτ εντός παιδιάς, με 59% για τον Παναθηναϊκό και επιμέρους 67% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα, έναντι 36% για το Μεσολόγγι με επιμέρους 41% και 29% αντίστοιχα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Πηγη: basketa.gr

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr