Ήττα του Χαρίλαου Τρικούπη από την Καβαλά, με «υπογραφή» Ράπτη

 Χαρίλαος Τρικούπης – Ε.Κ. Καβάλας 67 – 72

Απογοητευμένοι έφυγαν από το ΔΑΚ του Μεσολογγίου οι φίλαθλοι του Τρικούπη, καθώς η τοπική ομάδα κάνοντας μία μετριότατη εμφάνιση, ηττήθηκε στην έδρα της από την Καβάλα με σκορ 72-67.

Το Μεσολόγγι έδειξε ότι έχει αρκετά προβλήματα σαν ομάδα και σχεδόν σε καμία χρονική περίοδο του αγώνα δεν κατάφερε να βρει αγωνιστικό ρυθμό, με τους παίκτες να χάνουν πολλές φορές τη συγκέντρωσή τους μέσα στο γήπεδο.

Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι με μεγάλη αγωνιστική διάθεση και προσήλωση στο παιγνίδι τους, έφτασαν δίκαια στη νίκη, έχοντας κορυφαίο έναν παλιό γνώριμο, τον Ράπτη, που με 8/8 δίπ. και 1/1 τρίπ. εντυπωσίασε. Αρκετά καλοί και οι Άρμστεντ, Αμπατζάς και Ζαρκαδούλας.

Οι γηπεδούχοι προβλημάτισαν με την απόδοσή τους, ήταν αρκετά άστοχοι (4/24 τρίποντα), ενώ υπέπεσαν και σε 16 λάθη. Διασώθηκαν οι Βασιλόπουλος (19π.) και Αλίχοντζιτς (14π.).

Αμφίρροπο ήταν το ξεκίνημα του παιγνιδιού, με την Καβάλα να δείχνει από την αρχή ότι δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Οι δύο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ, με την 1η περίοδο να βρίσκει τον Τρικούπη προηγούμενο οριακά με 20-19.

Έσφιξαν οι άμυνες στη 2η περίοδο, ιδίως από την πλευρά των γηπεδούχων, που κατάφεραν να εγκλωβίσουν τους παίκτες της Καβάλας στην επίθεση (2/8 δίπ. και 0/8 τρίπ.) και να δεχθούν μόλις 6 πόντους. Έτσι, με πρωταγωνιστή τον Αλίχοντζιτς σ΄ αυτό το διάστημα, που σημείωσε 8 μαζεμένους πόντους, πήγαν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με διαφορά 8 πόντων υπέρ τους (33-25), που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, αν δεν ήταν εντελώς άστοχοι στα σουτ τριών πόντων (0/7).

Στην επανάληψη η Καβάλα αντέδρασε και με 12 πόντους του φοβερού Ράπτη στη 3η περίοδο, έφερε το ματς σε απόσταση ενός σουτ στη λήξη της περιόδου (48-46). Το ματς έγινε ντέρμπυ και στη συνέχεια η ψυχωμένη και με οργάνωση στο παιγνίδι της Καβάλα, κατάφερε να αντέξει στην πίεση των παικτών του Τρικούπη, να πάρει το προβάδισμα στο σκορ με τρίποντο του Αμπατζά (52-53) και να προηγηθεί με 10 πόντους (56-66), 3.03΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι με την πλάτη πλέον στον τοίχο, προσπάθησαν να επιστρέψουν στο παιγνίδι, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν 32΄ πριν το τέλος με τρίποντο του Παπαδιονυσίου στο -3 (65-68) και τελικά να ηττώνται με σκορ 67-72.

Μία ήττα που προβληματίζει, όχι μόνο λόγω του σκορ, αλλά κυρίως λόγω της εικόνας που παρουσίασε η ομάδα.

Δεκάλεπτα: 20-19, 13-6, 15-21, 19-26.

Διαιτητές: Μαγκλογιάννης – Σκαλτσής – Τηγάνης.

Χαρίλαος Τρικουπής (Καλαμπάκος): Βλάσιος, Δημητρακόπουλος, Αγγέλου 11(1), Λιάπης, Παγούρας, Βασιλόπουλος 19(1), Στάθης 2, Χείλαρης 7(1), Παπαδιονυσίου 7(1), Ματαλιωτάκης 7, Λεγκίκας, Αλίχοντζιτς 14.

ΕΚ Καβάλας (Πενταζίδης): Άρμστεντ 13(3), Μπρουκς-Μπόγκο, Αμπατζάς 13(1), Καραγιάννης, Καψαλός 4, Πρασίνης, Ζαρκαδούλας 12(1), Ράπτης 20(1), Δρόσος 5, Αγγελάκος 5, Μπανάσας, Οκεκουόϊεν.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr