Χ.Τρικούπης: Όταν βρίσκεται ο δρόμος, όλα μπαίνουν στη θέση τους!

Μια ιδιομορφία που υπάρχει στο πρωτάθλημα της Α2, είναι πως οι ομάδες που υποβιβάζονται από την #basketleague, δυσκολεύονται να βρουν τον εαυτό τους και παλεύουν την πρώτη τους χρονιά της επιστροφής, σε στόχους και χώρους που δεν σχετίζονται με το πρόσφατο παρελθόν τους. Φυσικά αυτό ισχύει για τις ομάδες που αποφασίζουν να αγωνιστούν στην Α2 και δεν εξαφανίζονται.

Η περίπτωση του ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης είναι μία τέτοια. Η ομάδα του Μεσολογγίου γεύτηκε πέρυσι για πρώτη φορά στην ιστορία της το... νέκταρ της συμμετοχής στο κορυφαίο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας, όμως δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην κατηγορία και επέστρεψε στην #Α2. Διατήρησε το ίδιο προπονητικό επιτελείο και προσπάθησε να χτίσει ένα ρόστερ, παρόμοιο με αυτό της ιστορικής ανόδου στην άλλοτε Α1.

Η δυσκολία της προσαρμογής στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Α2, σε συνδυασμό με τον κορωνοϊό που χτύπησε ουκ ολίγες φορές την πόρτα της ομάδας του Μεσολογγίου, έφεραν ανεπιτυχή αποτελέσματα. Η αποχώρηση του Ντίνου Καλαμπάκου, του ανθρώπου που έγραψε ιστορία με τον Χαρίλαο Τρικούπη, συνδυαστικά με την μετέπειτα αποχώρηση του εκ των κορυφαίων point guard των εθνικών πρωταθλημάτων, Φώτη Βασιλόπουλου, έφερε ερωτηματικά, αναφορικά με την πορεία που θα ακολουθήσει η ομάδα.

Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ηλία Μούτσιο, ενός ανθρώπου που γνωρίζει όσο λίγοι την ομάδα, σε συνδυασμό με την έλευση του Στεν Σοκκ, ενός παίκτη που γνωρίζει τι σημαίνει Α2 από την πρότερη θητεία του στον Iraklis BC / Ηρακλής Θεσσαλονίκης Καλαθοσφαίριση, και του Γιάννη Σαχπατζίδη έφεραν την απαιτούμενη αντίδραση.

Η νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη επί του Τρίτων Cargo Hellas Forwarding, μίας ομάδας που φαντάζει ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο, έδειξε πως η διοίκηση του συλλόγου, όχι μόνο πέτυχε το απαραίτητο... ηλεκτροσόκ, προκειμένου να βρει το δρόμο της, αλλά κάλυψε και τα όποια κενά δημιουργήθηκαν. Ο Τρικούπης μπορεί να δυσκολεύτηκε στην αρχή του πρωταθλήματος, βρήκε όμως το δρόμο του και οι επόμενες εβδομάδες θα είναι σίγουρα καλύτερες από την έναρξη της σεζόν.

Πηγή: All About Basket

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr