Α2 Ανδρών : Τέσσερις υποψήφιοι "βασιλιάδες" αναζητούν "παλάτι"!

 

Το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΣ Καρδίτσας βρίσκεται πλέον στην Basket League, αλλά πέρα από την άνοδο του διαθέτει όλες τις προδιαγραφές να αγωνιστεί σε αυτή, με το νέο κλειστό γυμναστήριο να είναι υπερσύγχρονο και να αποτελεί "στολίδι" όχι μόνο για τον συγκεκριμένο νομό της Θεσσαλίας, αλλά και για το Ελληνικό μπάσκετ.

Ωστόσο, και γνωρίζοντας τις τέσσερις ομάδες των πλέι οφς, και ρίχνοντας μια ματιά στα κλειστά γυμναστήρια στα οποία αγωνίζονται, διαπιστώνουμε πως κανένα δεν πληρεί τους όρους για να διοργανώσει παιχνίδια της μεγάλης κατηγορίας.

Ξεκινάμε με τον Χαρίλαο Τρικούπη, ο οποίος φαίνεται πως δεν έχει κάνει κανένα βήμα ώστε να βελτιώσει το κλειστό του Μεσολογγίου, το οποίο με χωρητικότητα 600 θεατών δεν κρίθηκε ικανό να αποτελέσει έδρα για την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας ούτε στην περσινή της θητεία στην Α1, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί στο γειτονικό Αγρίνιο. Αν το συγκρότημα του Ηλία Μούτσιου ξανά πάρει την άνοδο θα πρέπει να βρει τρόπο να βελτιώσει το γήπεδο του, αν δεν θέλει να ξανά βρεθεί στην ίδια κατάσταση.

Το Κλειστό Γυμναστήριο Ψυχικού σίγουρα δεν δύναται να φιλοξενήσει παιχνίδι της Α1. Δεν είναι μόνο η μικρή χωρητικότητα (300 θεατές), αλλά και  συνολική κατασκευή του κλειστού της ΑΕΨ, το οποίο δεν διαθέτει καμία περγαμηνή για τέτοια διεξαγωγή τέτοιων αγώνων.

Το ίδιο και το κλειστό του Στρέφη (επίσης 300 θεατές) στο οποίο αγωνίζεται ο Τρίτωνας. Κλειστό μιας άλλης εποχής, με μέτριες εγκαταστάσεις, και με πρόβλημα στην οροφή λόγω νεροποντής.

Τέλος, το ίδιο πρόβλημα έχει και η Ελευθερούπολη, η οποία διαθέτει ένα πολύ μικρό κλειστό (χωρητικότητα 300 θεατές), και αν βρεθεί στην Α1 θα αγωνίζεται στο κλειστό της Καβάλας που έχει φιλοξενήσει στο παρλεθόν ακόμη και ευρωπαϊκά παιχνίδια της Ένωσης.

Όπως γίνεται αντιληπτό, καμία εκ των τεσσάρων ομάδων δεν δύναται να διεξάγει παιχνίδια της Α1 Ανδρών στην φυσική της έδρα!

Πηγή: basketa.gr

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr