Μεγάλη νίκη επί του Αμαρούσιου, 4Χ4 εντός για τον Χαρίλαο Τρικούπη

 

 ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης – Γ.Σ. Αμαρουσίου 74 - 68

Τεράστια σε σημασία νίκη πέτυχε σήμερα το απόγευμα στο Κλειστό Δ.Α.Κ. της πόλης μας ο Τρικούπης, που παίζοντας με πάθος και μεγάλη αγωνιστικότητα, επιβλήθηκε του ισχυρού και πολύ μαχητικού Γ.Σ. Αμαρουσίου με 74-68.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή του αγώνα απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο τους, πήραν το προβάδισμα στο σκορ και το κράτησαν ως το τέλος.

Η επικράτηση του Τρικούπη δεν ήταν εύκολη, καθώς έχτιζε κάποιες διαφορές 8, 10 ή και 12 πόντων, αλλά το Μαρούσι έβρισκε τον τρόπο να πλησιάζει ξανά στο σκορ, κυρίως με την πολύ πιεστική περιφερειακή άμυνά του, εκμεταλλευόμενο τα πολλά λάθη των παικτών του Τρικούπη (21 συνολικά) και να γίνεται έτσι απειλητικό. Όμως το πολύ άσχημο ποσοστό στα σουτ τριών πόντων (3/29), ήταν καταδικαστικό για την Αθηναϊκή ομάδα, που είχε σε καλή μέρα μόνο τον Σταυρακούκα (23π.), ενώ ξεχώρισαν και οι Θεοδώρου, Παπαγεωργόπουλος.

Η σημερινή νίκη των γηπεδούχων αποκτά μεγαλύτερη αξία, καθώς αγωνίστηκαν χωρίς τον πρώτο σκόρερ τους Χουχούμη, που ήταν τραυματίας, ενώ και ο νέος Αμερικάνος της ομάδος Αλάντε Φενέρ δεν ήταν 100% έτοιμος, έχοντας πολύ λίγες προπονήσεις με τους νέους του συμπαίκτες.

Κορυφαίος σήμερα από τον Τρικούπη ο Ερμείδης (19π.– 3/7τρ.- 4ριμπ.-4 κλεψ.), που έκανε το καλύτερο παιγνίδι του στο πρωτάθλημα.

Πολύ καλός και ο Μολφέτας (16π.- 10 ριμπ.), ενώ ξεχώρισαν και οι Κουρουπάκης (11π.- 7 ριμπ.) και Δημητρακόπουλος (10π.).

Ο νέος ξένος της ομάδας Αλάντε Φενέρ, ξεκίνησε μουδιασμένα, αλλά όσο περνούσε η ώρα έδειχνε ότι έχει τις δυνατότητες να βοηθήσει αρκετά την ομάδα, έχοντας και ένα καθοριστικό κλέψιμο στα 45΄΄πριν την λήξη του παιγνιδιού, όταν το Μαρούσι είχε μειώσει στους 3 πόντους.

Δυνατά μπήκαν οι γηπεδούχοι στο ματς και με τρίποντο του Ερμείδη έκαναν το 5-0, με το Μαρούσι να επιστρέφει και να ισοφαρίζει (7-7). Ο εξαιρετικός σήμερα Ερμείδης θα σημειώσει άλλους 6 πόντους και θα δώσει ξανά προβάδισμα στην ομάδα του (13-7) και στη συνέχεια ο Τρικούπης με τρίποντο του Δημητρακόπουλου και μία βολή του Κουρουπάκη θα φτάσει σε διψήφια διαφορά (21-11), με την 1η περίοδο να κλείνει στο +8 για τους γηπεδούχους και με ψηλό σκορ (25-17).

Στη 2η περίοδο δούλεψαν πολύ καλά οι άμυνες και τα καλάθια έμπαιναν με πολύ ιδρώτα. Οι γηπεδούχοι παρά την πίεση που δέχονταν, κατάφερναν να διατηρούν μια διαφορά μεταξύ 6 και 8 πόντων, με το σκορ να γίνεται διαδοχικά 27-21, 31-23, 33-27 και στο τέλος της περιόδου ο Σταυρακούκας με καλάθι και μία συμπληρωματική βολή να κάνει το σκορ 35-30 και το δεύτερο ημίχρονο να αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον.

Δυνατό μπάσιμο των γηπεδούχων στην 3η περίοδο, που με καλάθι και βολή του Τόλα και τρίποντο του Μολφέτα, θα φτάσουν πάλι σε διψήφια διαφορά (41-30) και λίγο αργότερα με τρίποντο του Δημητρακόπουλου στο +12 (44-32). Στη συνέχεια όμως οι παίκτες του Τρικούπη χρεώθηκαν με πολλά φάουλ και οι φιλοξενούμενοι ευστοχώντας στις βολές, θα πλησιάσουν στα μισά της περιόδου σε απόσταση ενός καλαθιού (44-42), ολοκληρώνοντας ένα σερί 10-0. Σ΄ αυτό το σημείο οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με καλάθια του Καραγεωργίου και του Ερμείδη πήγαν στο +6 (48-42), διαφορά που διατήρησαν ως την λήξη της περιόδου (54-48).

Δυνατά μπήκαν στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Τρικούπη και κατάφεραν να φτάσουν πάλι σε διψήφιες διαφορές (60-50) και λίγο μετά με τρίποντο του Ερμείδη στο +12 (67-55), με 4.37΄΄ να απομένουν.

Το Μαρούσι όμως δεν θα τα παρατήσει και θα μειώσει αρχικά στο -5 (67-62) και με καλάθι του Σταυρακούκα στο -3 (69-66), 1.15΄΄ πριν την λήξη. Στη συνέχεια το κλέψιμο του Φενέρ στα 45΄΄ και το καλάθι που θα πετύχει στον αιφνιδιασμό κάνοντας το 71-66, θα γείρουν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Τρικούπη, που θα αντέξει την πίεση των παικτών του Αμαρουσίου στα τελευταία δευτερόλεπτα και θα πάρει την πολύτιμη νίκη με σκορ 74-68.

Δεκάλεπτα: 25-17, 10-13, 19-18, 20-20.

Διαιτητές: Τζιοπάνος – Κωνσταντινίδου – Λουλουδιάδης.

ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (Μούτσιος): Διαμαντόπουλος, Στράτος, Μανιάς 2, Νάνος, Καραγεωργίου 4, Ερμείδης 19(3), Φενέρ 9, Δημητρακόπουλος 10(2), Μολφέτας 16(2), Τόλα 3, Κουρουπάκης 11.

Γ.Σ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (Σκαραφίγκας): Σταυρακούκας 23, Παπαδημητρίου, Στασινός 8, Θεοδώρου 9(1), Ξυδάς 7(1), Γκόγκας, Καμαριανός 8, Μαργέλης 2, Παπαγεωργόπουλος 6, Μιχαλούτσος 5(1), Ζορμπάς, Κουτσονικόλας.

Επιμέλεια | Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr