Επιστροφή στις νίκες με πολύ πειστικό τρόπο για τον Χαρίλαο Τρικούπη!

 ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης – Κοροιβος Αμαλιάδας 79 - 64

Ένας εξαιρετικός Τρικούπης, που πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, επέστρεψε με πολύ πειστικό τρόπο στις νίκες, επικρατώντας καθαρά και άνετα του Κοροίβου με σκορ 79-64, έχοντας κορυφαίο σήμερα και πρώτο σκόρερ τον Χουχούμη, που πυροβολούσε συνεχώς και αδίστακτα το αντίπαλο καλάθι. Μια διαφορά 15 πόντων, κολακευτική για την ομάδα της Αμαλιάδας, αφού το σκορ είχε φτάσει και στο +26 για τον Τρικούπη, 6΄ λεπτά πριν το τέλος.

Ήταν μία νίκη πολύ σημαντική για τους γηπεδούχους, που ειδικά με τον τρόπο που ήρθε, τόνωσε το ηθικό και την ψυχολογία παικτών και φιλάθλων για τη συνέχεια.

Ο Κόροιβος ήρθε στο Μεσολόγγι με στόχο τη νίκη, μπήκε πιο δυνατά στο παιγνίδι και αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, αφού προηγήθηκε στα πρώτα 3΄30΄ λεπτά με σκορ 1-9, με τους παίκτες του Τρικούπη να έχουν κολλήσει στην επίθεση. Όμως, βασιζόμενοι στη συνέχεια στην πολύ καλή τους άμυνα, θα ανακάμψουν σιγά σιγά και 3΄ λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου, θα ισοφαρίσουν το σκορ σε 10-10, με δύο βολές του Χουχούμη, με την 1η περίοδο να κλείνει με ισόπαλο σκορ (16-16), χωρίς καμία ομάδα να έχει ευστοχήσει σε τρίποντο.

Στην αρχή της 2ης περιόδου, ο Τρικούπης πήρε τα ηνία του αγώνα χάρη στον πολύ καλό σήμερα Δημητρακόπουλο, που με 8 συνεχόμενους πόντους που πέτυχε, έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα με 24-18 και στη συνέχεια, με την άμυνα να δίνει και πάλι το παρόν, με τρίποντο του Ερμείδη, βολή του Χουχούμη και καλάθι του Τόλα, η διαφορά σκαρφάλωσε στο +12 (30-18), λίγο μετά τα μέσα της περιόδου.

Αρκετά καλός ο Τρικούπης και στη συνέχεια, δεν σταμάτησε να κυριαρχεί στο παρκέ και έφτασε στη λήξη του ημιχρόνου στο +16 (43-27). Έτσι, έκλεισε μία καταπληκτική 2η περίοδο με επιμέρους σκορ 27-11, που του έδωσε το ψυχολογικό, αλλά και το ουσιαστικό προβάδισμα για τη νίκη.

Εξαιρετικός ο Τρικούπης και στο πρώτο 5λεπτο της 3ης περιόδου, αύξησε κι άλλο την υπέρ του διαφορά στο 49-30 και με 5 πόντους του Φενέρ, θα φτάσει για πρώτη φορά στο +24 (54-30), δείχνοντας να καθαρίζει το παιγνίδι. Στη συνέχεια το ματς ισορρόπησε και η 3η περίοδος έκλεισε με σκορ 65-43.

Στο πρώτο 4λεπτο της τελευταίας περιόδου, η διαφορά έφτασε τη μέγιστη τιμή της, στο +26 (73-47) κι ενώ όλα είχαν κριθεί, μια μικρή αμυντική χαλάρωση των γηπεδούχων, επέτρεψε στον Κόροιβο να μειώσει στο τελικό 79-64.

Ήταν μία μεγάλης σημασίας νίκη, δίκαιη και πεντακάθαρη, επί ενός ισχυρού αντιπάλου, με τους νικητές να χειροκροτούνται θερμά στο τέλος από τους φιλάθλους.

Το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής νίκης, οφείλεται στην καταπληκτική άμυνα που έπαιξαν οι γηπεδούχοι για 34΄ λεπτά και στο πάθος που έβγαλαν μέσα στο παρκέ, καθώς η νίκη ήταν μονόδρομος.

Κορυφαίος σήμερα από τον Τρικούπη ο Χουχούμης (24π., με 4/9τρ., 5ριμπ., 3ασίστ) και πολύ καλός ο Δημητρακόπουλος (15π., με 2/2τρ., 4ριμπ., 2ασίστ).

Την καλύτερή του φετινή εμφάνιση έκανε και ο Τόλα, έχοντας 7 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 κοψίματα.

Από τον μέτριο σήμερα Κόροιβο, ξεχώρισαν ο Βύρλας και ο Μαστόρος.

Δεκάλεπτα: 16-16, 27-11, 22-16, 14-21.

Διαιτητές: Λουλουδιάδης – Δέλλας – Τσάνταλη.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (Μούτσιος): Στράτος, Μανιάς, Ερμείδης 6(1), Χουχούμης 24(4), Νάνος 1, Τόλα 7, Δημητρακόπουλος 15(2), Αλλάντε 5, Μολφέτας 10(2), Καραγεωργίου 2, Κουρουπάκης 9.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Δελέγκος): Λιούις 2, Νοέας 4, Καμάρας 9(1), Ερμείδης 7, Σιδηροηλίας 7, Ιατρίδης 5(1), Μαστόρος 12(3), Κοντόπουλος, Ρουμελιώτης 4(1), Μίτροβιτς, Βύρλας 14.

Επιμέλεια | Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr