Μεγάλη βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας νίκη για τον Χ.Τρικούπη!

 

 ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης – Πανερυθραϊκος 72 – 59

Μεγάλη νίκη βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας, σημείωσε ο Χαρίλαος Τρικούπης στο Δ.Α.Κ. του Μεσολογγίου, καθώς επιβλήθηκε πολύ άνετα και καθαρά του Πανερυθραϊκού, που δεν δικαιολόγησε καθόλου την θέση του στον βαθμολογικό πίνακα.

Η απόδοση των παικτών των φιλοξενούμενων ήταν μετριότατη, με χαμηλά ποσοστά στα σουτ και αφού σκόνταψαν πάνω στην εξαιρετική άμυνα των γηπεδούχων, έμειναν τις δύο πρώτες περιόδους του ματς, σε μονοψήφιο αριθμό πόντων (7 και 8 αντίστοιχα), με το σκορ του ημιχρόνου (29-15) και η εικόνα του αγώνα, να δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει η κατάσταση.

Πράγματι, ο Τρικούπης έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Ουάσινγκτον, που κατηύθυνε μαεστρικά την ομάδα του και με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ανεδείχθη σε κορυφαίο παίκτη του γηπέδου, συνέχισε να ανεβάζει ρυθμούς και στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας την υπέρ του διαφορά μέχρι και τους 28 πόντους (59-31 και 67-39 λίγο πριν τα μέσα της 4ης περιόδου).

Κι ενώ όλα είχαν κριθεί και όλοι περίμεναν να τελειώσει ωραία και ήσυχα το ματς, μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους φιλάθλους, καθώς οι φιλοξενούμενοι στην προσπάθειά τους να μαζέψουν όσο γίνεται τη διαφορά στο τελευταίο 5λεπτο, άρχισαν να πρεσάρουν δυναμικά σε όλο το γήπεδο, τη στιγμή που ο Τρικούπης είχε κάπως χαλαρώσει. Και όσο περνούσαν τα λεπτά, οι άμυνες των παικτών του Πανερυθραϊκού γίνονταν όλο και πιο σκληρές, με αποτέλεσμα στο τέλος το παιγνίδι να ξεφύγει από τον έλεγχο των διαιτητών, τα αντιαθλητικά φάουλ να δίνονται το ένα μετά το άλλο, χωρίς να υπάρχει λόγος.

Ακόμη και στο τελευταίο λεπτό του παιγνιδιού, που ο κόουτς Μούτσιος πέρασε στο παιγνίδι τους μικρούς, ο αντίπαλος προπονητής δεν άφησε τους παίκτες του να χαλαρώσουν καθόλου και συνεχίζοντας τις προκλητικά δυναμικές άμυνες, προκάλεσαν μεγάλο εκνευρισμό σε παίκτες, προπονητές και φιλάθλους των γηπεδούχων, που στο τέλος του αγώνα αποδοκίμασαν έντονα τους φιλοξενούμενους και κυρίως τον κόουτς Χουχουλή.

Ο Τρικούπης ήταν καλύτερος στις ασίστ (16-12) και ο Πανερυθραϊκός στα κλεψίματα (4-15), με τους γηπεδούχους να τελειώνουν 9/10 αιφνιδιασμούς. Τον Ουάσινγκτον, ακολούθησαν σε απόδοση οι Κουρουπάκης (14π.- 7ριμπ.), Χουχούμης (22π.- 3ριμπ.- 3ασίστ) και Μολφέτας (10π.-8ριμπ.), ενώ από τον Πανερυθραϊκό φάνηκαν οι Καμπουρίδης, Οικονομόπουλος.

Δυνατά μπήκε ο Τρικούπης από το ξεκίνημα του αγώνα και με δύο τρίποντα των Μολφέτα και Ουάσινγκτον, πήρε το προβάδισμα με σκορ 8-2 και λίγο μετά, έφτασε γρήγορα σε διψήφια διαφορά (12-2, με 5.48΄΄ να απομένουν). Με τους φιλοξενούμενους να είναι πολύ άστοχοι, η διαφορά παρέμεινε στους 10 πόντους (17-7), στη λήξη της 1ης περιόδου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε πολύ στη συνέχεια. Με το παιγνίδι να είναι νευρικό και τις δύο ομάδες άστοχες στα σουτ, η διαφορά παρέμεινε σ΄ αυτά τα επίπεδα μέχρι το τελευταίο 3λεπτο της περιόδου (23-13), με τον Τρικούπη να παίρνει στο τέλος 6 πόντους από τους ψηλούς του, Κουρουπάκη και Τόλα και να κλείνει το πρώτο ημίχρονο στο +14 (29-15).

Καθοριστική η 3η περίοδος για την τύχη του παιγνιδιού, καθώς ο Τρικούπης ανεβάζοντας αισθητά την επιθετική του παραγωγή, καθάρισε ουσιαστικά τον αγώνα. Με το σκορ στην αρχή στο 32-20, οι γηπεδούχοι θα τρέξουν ένα σερί 10-0 και με δύο τρίποντα των Καραγεωργίου και Χουχούμη, θα φτάσουν τη διαφορά στο +22 (42-20). Στη συνέχεια η διαφορά θα μείνει σταθερά πάνω από τους 20 πόντους, με τους παίκτες του Πανερυθραϊκού να μην μπορούν να αντιδράσουν. Με τρίποντο του Μολφέτα η διαφορά θα σκαρφαλώσει στο +27 (51-24), με 2.19΄΄ να απομένουν, με την 3η περίοδο να λήγει με σκορ 55-29 για τον Τρικούπη, που ήταν πλέον βέβαιος νικητής.

Στην τελευταία περίοδο σημειώθηκε η μέγιστη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων (+28), με σκορ 59-31 και 67-39 για τον Τρικούπη, με 5.33΄΄ να απομένουν. Ακολούθησαν όσα τραγελαφικά περιγράψαμε στην αρχή του άρθρου και η διαφορά έπεσε σταδιακά στους 18 (67-49), 1΄44΄΄ πριν τη λήξη και τελικά στους 13 πόντους (72-59), στο τέλος του παιγνιδιού.

Δεκάλεπτα: 17-7, 12-8, 26-14, 17-30.

Διαιτητές: Πουρσανίδης – Χατζημπαλίδης – Δέλλας.

ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (Μούτσιος): Στράτος, Διαμαντόπουλος, Μανιάς, Ερμείδης 5(1), Χουχούμης 22(3), Ουάσινγκτον 14(1), Δημητρακόπουλος, Νάνος, Μολφέτας 10(2), Καραγεωργίου 3(1), Τόλα 4, Κουρουπάκης 14.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Χουχουλής): Παππάς 2, Καλλιανιώτης 3(1), Παπαδημητρίου 9, Κωστόπουλος 2, Μωραΐτης 7, Καμπουρίδης 13(1), Μερμίγκης, Αρνόκουρος 2, Οικονομόπουλος 6, Σταματογιάννης 8(2), Ματαλιωτάκης 5, Ευστρατίου 2.

Επιμέλεια | Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr