Στην Elite League και τη νέα χρονιά ο Χαριλαος Τρικούπης! (vid)

 

 Χαρίλαος Τρικούπης – Αίας Ευόσμου 64-56

Στην Elite League και του χρόνου ο Χαριλαος Τρικούπης!

Ο Χ. Τρικούπης έχοντας ως κύρια συστατικά την τρομερή του άμυνα και την καυτή του έδρα, ήταν ανώτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα, με συνέπεια να επικρατήσει επί του Αίαντα Ευόσμου (64-56), να κάνει το 3-2 στην σειρά και να επισφραγίσει την παραμονή του στην Elite League για τρίτη σερί χρονιά και πέμπτη συνολικά. Στην αντίπερα όχθη οι “ερυθρόλευκοι” έγιναν η τέταρτη ομάδα που υποβιβάζεται στην Β’ Εθνική μετά από την Καβάλα, το Αγρίνιο , ΦΕΑ κι επέστρεψαν στην τρίτη εθνική κατηγορία μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Oι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή τα δόντια τους και πήραν πλεονέκτημα έξι πόντων (10-4), το οποίο διεύρυναν περαιτέρω (20-8) στα επόμενα λεπτά. Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα στην συνέχεια και οι γηπεδούχοι έκλεισαν το εκπληκτικό τους πρώτο δεκάλεπτο στο +11 (25-14), χάρις στην τρομερή τους ευστοχία από τα δίποντα (7/8). Οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν να αντιδράσουν (34-24) από το μουδιασμένο τους ξεκίνημα, αλλά οι Μεσολογγίτες έσφιξαν ακόμη περισσότερο και όχι μόνο δεν τους επέτρεψαν να γίνουν απειλητικοί, αλλά οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα στο +15 (41-26).

O ρυθμός είχε πέσει αρκετά, αλλά το συγκρότημα του Μούτσιου ευτύχησε να πάρει προβάδισμα 17 πόντων (51-34) που ήταν και το μεγαλύτερο στο παιχνίδι. Πάντως η ομάδα του Λίβανου έβγαλε σφυγμό και περιόρισε ελαφρώς την ζημιά, πηγαίνοντας στην τελική ευθεία του αγώνα στο -12 (53-41). Η λειτουργία του Χ. Τρικούπη στα μετόπισθεν παρέμενε υποδειγματική, με αποτέλεσμα να ξεφύγει πάλι με 15 πόντους (58-43), όμως ο Αίας Ευόσμου μπήκε ξανά στο παιχνίδι χάρις σε ένα μικρό προσωπικό ξέσπασμα του Κωνσταντινίδη. Βέβαια ο οργανισμός της Αιτωλοακαρνανίας έφερε εκ νέου το παιχνίδι στα μέτρα του κι έφτασε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην επικράτηση, που του έφερε την πολυπόθητη σωτηρία.

Από την πλευρά των νικητών την διαφορά έκανε ο αρχηγός Γιάννης Μολφέτας με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ από την άλλη πλευρά προσπάθησα κυρίως οι συνήθεις ύποπτοι Καραγιαννίδης (13 πόντοι, εννιά ριμπάουντ) και Walker (12 πόντοι, έξι ριμπάουντ). Τέλος το Μεσολόγγι κυριάρχησε στους αιθέρες (46-33), ήταν λίγο καλύτερο δημιουργικά (16/7 -13/10) και δεν επηρεάστηκε από το οριακά υψηλότερο ποσοστό του Ευόσμου στα σουτ εντός πεδιάς (22/62 – 23/65).

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 41-26, 53-41, 64-56

Χαρίλαος Τρικούπης (Μούτσιος): Χουχούμης 11 (1), Γουάσινγκτον 12 (1), Μανιάς 3 (1), Τόλα 3, Ερμείδης 6, Μολφέτας 21 (2), Κουρουπάκης 6, Καραγεωργίου 2, Νάνος.

Αίας Ευόσμου (Λίβανος): Τζέφερσον 13, Γουόκερ 12 (1), Παπαδόπουλος, Ναούμης, Πετράκης, Κωνσταντινίδης 10 (2), Πετανίδης 6, Δεληγεώργης 2, Καραγιαννίδης 13 (1).

Επιμέλεια | Σταύρος Κιούσης

Πηγή | basketblog.gr

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr