Δύσκολη η επόμενη ημέρα για τον Χαρίλαο Τρικούπη

 

Δύσκολη αναμένεται να είναι η επόμενη ήμερα για τον ΓΣ Χαρίλαο Τρικούπη με βάση όσα ακούστηκαν στην χθεσινή Γενική Συνέλευση του συλλόγου.

Δεν ξεκαθάρισε το τοπίο στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του σωματείου και η αβεβαιότητα παραμένει, σε ότι αφορά το μέλλον της Ανδρικής ομάδας μπάσκετ καθώς οι Ακαδημίες (μπάσκετ, στίβος, ενόργανη κλπ) στις οποίες αθλούνται περίπου 120 παιδιά και αναμένεται η προσθήκη τουλάχιστον ενός ακόμα προπονητή θα συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Σπύρος Διαμαντόπουλος, μαζί με αντιπροσωπεία αντιδημάρχων (Φαράντος, Μπιλάλης, Δαλαρης κλπ.).

Προηγήθηκε το απολογιστικό διαδικαστικό μέρος, κατά το οποίο η απερχόμενη πρόεδρος του συλλόγου κ.α Μπελέκου μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα, επισημοποίησε την οριστική αποχώρησή της από την προεδρεία του Χαρίλαου Τρικούπη, τονίζοντας όμως ότι θα βρίσκεται κοντά στον σύλλογο και θα στηρίξει με κάθε τρόπο, οποιαδήποτε προσπάθεια ξεκινήσει την επόμενη χρονιά ως πιστός στρατιώτης.

Κατά τον οικονομικό απολογισμό, ο οποίος εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση, αναφέρθηκε ότι τα έξοδα της περσινής περιόδου (μπάτζετ παικτών, λειτουργικά κλπ.), έφτασε τις 280.000 ευρώ περίπου, με την κ.α Μπελέκου να αναφέρει ότι επιθυμία της διοίκησης ήταν φυσικά η ομάδα να καταφέρει να παραμείνει στην Α2 κατηγορία. Ανέφερε επίσης ότι το 95% των υποχρεώσεων έχει πληρωθεί και το υπόλοιπο θα διευθετηθεί από τη διοίκηση μέσα στο καλοκαίρι, αφήνοντας έτσι την ομάδα χωρίς χρέη, όπως συνέβη και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Όσον αφορά τώρα την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ειπώθηκαν τα εξής. Κατ΄ αρχήν η κάθοδος της ομάδας στη Β΄ Εθνική, εκεί δηλαδή που ανήκει βάσει της βαθμολογικής της θέσης, θεωρήθηκε σχεδόν αδύνατη, καθώς πρόκειται για μία απαιτητική κατηγορία, με αρκετά μεγάλο οικονομικό μπάτζετ (ίσως και να φτάνει τα 200.000 ευρώ), που αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν οι παράγοντες που θα μπορούσαν αν σηκώσουν αυτό το βάρος.

Η μόνη ρεαλιστική επιλογή που τέθηκε στο τραπέζι, ήταν η περίπτωση της συμμετοχής της ομάδας στη Γ΄ Εθνική, κατηγορία που σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, θα απαιτήσει έξοδα της τάξης των 70.000 – 80.000 ευρώ. Εκτός όμως των οικονομικών υποχρεώσεων, η κ.α Μπελέκου κατέστησε σαφές ότι τα πρόσωπα που αποτελούσαν όλα αυτά τα χρόνια τη διοίκηση και έτρεχαν τα ζητήματα του συλλόγου, έχουν κουραστεί και δεν μπορούν πλέον να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Θεωρεί λοιπόν απαραίτητο να μπουν στο νέο διοικητικό σχήμα νέα άτομα με όρεξη και ενδιαφέρον.

Στο σημείο αυτό ενημερώθηκαν τα μέλη της συνέλευσης για την συνάντηση που έγινε με μέλη της διοίκησης του «Λέων Μεσολογγίου» και την συζήτηση που έγινε μεταξύ των δύο πλευρών, στην προσπάθεια να βρεθεί κοινή συνισταμένη, για πιθανή συνένωση των δύο σωματείων, με σκοπό την κάθοδο της ομάδας τουλάχιστον στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Το μόνο που συμφωνήθηκε ξεκάθαρα, ήταν ότι αν επιτευχθεί αυτή η συνένωση, η ομάδα θα κατέβει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, ως Γ.Σ. Χαρίλαος Τρικούπης. Κατά τα άλλα δεν υπήρξαν άλλες συμφωνίες, καθώς όπως αναφέρθηκε, σ΄ αυτή την πρώτη συνάντηση έγιναν «επιδερμικές» συζητήσεις, ας πούμε μια ανίχνευση προθέσεων των δύο πλευρών.

Από την πλευρά της διοίκησης των «Λεόντων» ειπώθηκε ότι μπορούν να διαθέσουν σε περίπτωση συγχώνευσης νεαρούς αθλητές του συλλόγου, καθώς και τον προπονητή της ομάδας κ. Σωτήρη Φαράντο για το αντρικό τμήμα. Η κ. Μπελέκου συμπλήρωσε ότι υπάρχουν κι άλλοι Μεσολογγίτες που μπορούν να στελεχώσουν την ομάδα και φυσικά ότι για να κατέβει η ομάδα στη Γ΄ Εθνική, θα πρέπει να αποκτηθούν στις μεταγραφές και ορισμένοι παίκτες, κυρίως ψηλοί, που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Μεσολόγγι.

Τον λόγο πήρε και ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Διαμαντόπουλος, ο οποίος μίλησε υπέρ της συνένωσης των δύο σωματείων και ευχήθηκε να ευοδωθούν οι προσπάθειες, αφήνοντας υποσχέσεις ότι ο Δήμος θα είναι φυσικά αρωγός.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα ακόμη και θα πρέπει εντός των επόμενων ημερών, να γίνει νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών και να βρεθούν λύσεις και χρυσές τομές, αφήνοντας μακριά τους εγωισμούς, όπως τόνισε αρκετές φορές η κ. Μπελέκου. Ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει σύντομα, καθώς τρέχουν οι προθεσμίες για τη δήλωση και συμμετοχή της ομάδας σε Εθνική κατηγορία και ακόμη κι αν υπάρξει συμφωνία, θα πρέπει να ξεπεραστούν εγκαίρως νομικά και διαδικαστικά θέματα.

Όσον αφορά μια άλλη πρόταση η οποία τέθηκε από το μέλος της συνέλευσης τον κ. Μουρκογιάννη, έχει να κάνει με τον σχηματισμό μίας ομάδας 20 τουλάχιστον μελών, που θα διαθέσουν άμεσα από 1.000 ευρώ ο καθένας, (όπως είπε υπάρχουν τα άτομα αυτά, αρκεί να υπάρχει η διάθεση) ώστε να δημιουργηθεί ένας κουμπαράς στην ουσία για να ξεκινήσει ο σύλλογος από μία βάση και στη συνέχεια η νέα διοίκηση να τρέξει τα θέματα της εξεύρεσης των υπόλοιπων πόρων, από χορηγίες, διαφημίσεις, εισιτήρια διαρκείας κλπ.

Οι επόμενες ημέρες αναμένονται θερμές για την τελική έκβαση των συνομιλιών.

Επιμελεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας - Μιχαήλ Δημητρίου

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr