Φώτης Τσιλιγιάννης: «Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις»

Σε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση-συνέντευξη παραχώρησε πριν λίγες ώρες στο  Aitosports.gr  και τον Μιχάλη Δημητρίου ο πρόεδρος της ομάδας του Αλικυρναϊκού Αγίου Θωμά κ. Φώτης Τσιλιγιάννης, μιλώντας για τα τρία χρόνια που ηγείται της προσπάθειας του συλλόγου, τα μυστικά της επιτυχίας με αποκορύφωνα την φετινή άνοδο στην Α κατηγορία, αλλά και τους στόχους για την νέας χρονιάς.

EΡ. Πρόεδρε καλησπέρα, αφού σας συγχαρούμε για την άνοδο της ομάδα σας στην Α΄ κατηγορία, θα θέλαμε να μας πείτε τι πιστεύετε ότι ήταν αυτό που έδωσε στον Αλικυρναϊκό την άνοδο;

AΠ. Με τη σειρά μου και εγώ να καλησπερίσω εσένα προσωπικά, τους συντελεστές της ιστοσελίδας για τη φιλοξενία και το φίλαθλο κοινό που μας παρακολουθεί. Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της ομάδας του Αλικυρναϊκού, αποφασίσαμε πως θα έπρεπε να στηρίξουμε την προσπάθειά μας – τόσο εντός όσο και εκτός των γηπέδων – σε τρείς άξονες. Στη σοβαρότητα, στην αξιοπρεπή παρουσία σε όλα τα επίπεδα αλλά και στη συνεχή προσπάθεια για νικηφόρα αποτελέσματα. Άλλωστε θεωρούμε πως ο πρωταρχικός στόχος κάθε Σωματείου, τόσο της Διοίκησης όσο και των ποδοσφαιριστών, θα πρέπει να είναι η προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού και όχι η αποκλειστικά το κυνήγι κάποιου τίτλου. Κάνοντας τον απολογισμό μας στο τέλος της σεζόν, νιώθουμε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας στα τρία πεδία που προανέφερα. Επιστέγασμα της προσπάθειας ήταν η άνοδος στην Α΄ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος, αλλά ακόμα και αν το τελικό αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό και πάλι θα χαρακτηρίζαμε της παρουσία μας ως επιτυχημένη.

EΡ. Πριν τρια χρόνια μαζί με μια ομάδα νέων ανθρώπων από το χωριό μπήκατε μπροστά ώστε η ομάδα να ξανά κατέβει εκ νέου στο πρωτάθλημα, τι ήταν αυτό που σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

AΠ. Αγαπάμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές όπως και με τα μέλη της Διοίκησης έχουμε μεγαλώσει παρέα και μας συνδέουν κοινές μνήμες. Πρώτα υπήρξαμε φίλοι και μετά γίναμε ομάδα. Όπως θα γνωρίζετε, ο Αλικυρναϊκός είναι ένα ιστορικό σωματείο που όμως τα τελευταία χρόνια είχε από μικρή έως ανύπαρκτη παρουσία στο τοπικό πρωτάθλημα. Και αυτό αποτελούσε πλήγμα για όλους εμάς που μεγαλώσαμε με την εικόνα της ομάδας να αγωνίζεται. Έτσι πήραμε την απόφαση να ξαναδημιουργήσουμε ένα κομμάτι της ζωής μας που είχε χαθεί. Επιμένω πάντως στο καλό κλίμα που υπήρχε από την αρχή μεταξύ μας και στο πως αυτό μεταφέρεται και στα νεότερα μέλη του Σωματείου που αποφασίζουν να ενταχθούν στο δυναμικό μας.

ΕΡ. Τρία χρόνια ως πρόεδρος στο Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά, δυο ανόδους μετράει ο σύλλογος, ήταν κάτι που το πιστεύατε ότι μπορεί να έρθει τόσο γρήγορα; .

ΑΠ. Όπως προανέφερα, ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν η αναγέννηση της ομάδας και η εξασφάλιση της λειτουργίας της σε ένα πλαίσιο υγιούς ανταγωνισμού. Παλέψαμε για τη νίκη σε κάθε αγώνα, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε πως τα αποτελέσματα των ομάδων συχνά δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των διοικήσεων. Νομίζω πως το μυστικό βρίσκεται στο ότι πιστέψαμε στους ποδοσφαιριστές μας, πιστέψαμε στους τεχνικούς με τους οποίους συνεργαστήκαμε και στο ότι πραγματικά προσπαθήσαμε να μην παρεκκλίνουμε από τους στόχους μας. Το γεγονός της γρήγορης ανόδου επιβεβαιώνει τις προσδοκίες μας και μάς δίνει δύναμη ώστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας.

ΕΡ. Νέα κατηγορία περισσότερες ανάγκες της ομάδας την νέα χρονιά, είναι σε θέση πιστεύετε να μπορέσει να ανταπεξέλθει ο Αλικυρναϊκός σε αυτήν την μεγάλη πρόκληση;

ΑΠ. Είναι αλήθεια πως από τα πρώτα μας βήματα οι ανάγκες ήταν αυξημένες αφού ουσιαστικά ξεκινήσαμε από το μηδέν. Πολλές από αυτές ήταν οικονομικής φύσεως (π.χ. μετακινήσεις, εξοπλισμός κ.λπ.) ενώ άλλες είχαν να κάνουν με την προσπάθεια μας να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά σε έναν χώρο πρωτόγνωρο για εμάς στο οργανωτικό του επίπεδο. Με τη δική μας συνεισφορά αλλά και με τη στήριξη των φίλων της ομάδας μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές απαιτήσεις και επιπλέον έχουμε αποκτήσει μία σχετική εμπειρία σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι του πρωταθλήματος. Ωστόσο, όπως πολύ σωστά τοποθετηθήκατε στην ερώτησή σας, με τη νέα αγωνιστική σεζόν οι οικονομικές ανάγκες της ομάδας θα είναι αυξημένες. Στο σημείο αυτό και εκμεταλλευόμενος το βήμα που μου προσφέρετε θα ήθελα να ζητήσω τη στήριξή όσων πιστεύουν στην προσπάθειά μας.

ΕΡ. Είδαμε την φετινή χρονιά να εμπιστεύεστε έναν νέο και αξιόλογο προπονητή (Σταμάτης Σαρρής), που σε συνδυασμό με τον ερχομό και νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών να δημιουργείτε ένα πολύ δυνατό σύνολο, αυτό είναι το μοντέλο και για την νέα χρονιά; .

ΑΠ. Υπάρχει ένα ρητό που ακούγεται συχνά στα γήπεδα και το οποίο λέει πως «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις». Ξεκινώντας λοιπόν από τον προπονητή, θέλω να εκφράσω και δημόσια την απόλυτη ικανοποίηση της ομάδας από τη συνεργασία μας κατά την προηγούμενη σεζόν. Όπως είπατε και εσείς είναι ένας νέος άνθρωπος με πολλές γνώσεις και με όραμα που συμβαδίζει με τις δικές μας προσδοκίες. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα συμπαθής τόσο στους ποδοσφαιριστές όσο και στους φίλους της ομάδας, γεγονός ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία μας. Έτσι, από κοινού αποφασίσαμε την ανανέωση της συνεργασίας μας για τη νέα σεζόν και ευελπιστούμε σε μία επιτυχημένη πορεία. Τώρα, όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές… Η ομάδα θα συνεχίζει στο ίδιο αγωνιστικό μοτίβο κρατώντας το βασικό κορμό της, ενώ παράλληλα θα επιδιώξουμε την ενίσχυσή της σε ορισμένους τομείς (με την προσθήκη ποιοτικών παικτών στα μέτρα του δυνατού) πάντα σε συνεννόηση με τον προπονητή. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω πως όλοι οι ποδοσφαιριστές του Αλικυρναϊκού αγωνίζονται αφιλοκερδώς. Η διοίκηση προσπαθεί για την κάλυψη των αναγκών σε μετακινήσεις και εξοπλισμό, και θεωρούμε πως μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει. Αλλά, όλα αυτά έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Μέσα στο γήπεδο, τα παιδιά που αγωνίστηκαν, εκτός από τα συγχαρητήρια για την επιτυχία τους, αξίζουν και τις ευχαριστίες μας για το χρόνο και τον ιδρώτα τους.

ΕΡ. Την φετινή χρονιά λόγω της ακαταλληλότητας του γηπέδου του χωριού αναγκαστήκατε να αγωνιστείτε στο ενωσιακό γήπεδο στο Μεσολόγγι, και από την στιγμή που ήρθε και η άνοδος αυτό θα γίνει και την νέα χρονιά, είναι κάτι που σαν διοίκηση σας προβληματίζει που δεν μπορείτε να αγωνιστείτε στην φυσική έδρα σας;

ΑΠ. Κατ’ αρχάς θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ενωσιακού γηπέδου Μεσολογγίου για τη φιλοξενία που μας πρόσφερε στον προηγούμενη σεζόν. Επιτρέψτε μου όμως στο σημείο αυτό να εκφράσω μία ιδέα που πάντα υπήρχε στη σκέψη μας. Όταν ξεκινήσαμε την Ομάδα ονειρευτήκαμε να γίνει το σύμβολο του χωριού μας. Ένα σύμβολο που θα ενώνει όλους εμάς, αλλά και τις νεότερες γενιές που έρχονται. Υπάρχει λοιπόν από το προφανές επιχείρημα, πως κάθε ομάδα αγωνίζεται καλύτερα στην έδρα της, σε ένα αγωνιστικό χώρο του τον ξέρει καλά και έχοντας και τη συμπαράσταση των οπαδών της. Και ταυτόχρονα υπάρχει και το όνειρο της δημιουργίας ενός χώρου ο οποίος εκτός του να μπορεί να καλύψει τις προπονητικές και αγωνιστικές μας ανάγκες , παράλληλα να αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο για την ομάδα μας, όσο και για τον Άγιο Θωμά. Έχουμε πολλές ιδέες για το πώς θα μπορούσε να επιτευχτεί κάτι τέτοιο, έχουμε έλθει σε επαφή με το Δήμο Μεσολογγίου, έχουμε δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά μας, αλλά ακόμα γήπεδο δεν έχουμε. Και από ότι φαίνεται και τη νέα σεζόν θα μας φιλοξενεί το ενωσιακό γήπεδο του Μεσολογγίου, γεγονός που θα επιβαρύνει σημαντικά τη λειτουργία της Ομάδας σε μία χρονιά με αυξημένες απαιτήσεις λόγω της ανόδου μας στην Α΄ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος. Για μία ακόμα φορά θα παρακαλέσω τους αρμόδιους φορείς να επιληφθούν του θέματος.

ΕΡ. Βρεθηκαμε σε όλα τα εντος έδρας παιχνίδια που έδωσε η ομάδα σας και μου έκανε μεγάλη εντύπωση το οικογενειακό κλίμα της ομάδας, αλλά και η συμπαράσταση του φίλαθλου κόσμου οργανωμένων και μη, μήπως είναι αυτό το μυστικό της επιτυχίας; .

ΑΠ. Όπως ανέφερα και σε προηγούμενη ερώτησή σας, με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της Ομάδας, με τα μέλη της διοίκησης αλλά και με τους φιλάθλους, μάς συνδέουν κοινές μνήμες. Οι μεταξύ μας δεσμοί έχουν στηριχθεί σε μακροχρόνιες φιλίες και όπως γνωρίζουμε οι φίλοι είναι οι συγγενείς που επιλέγεις να έχεις. Αυτό λοιπόν που χαρακτηρίζεται ως οικογενειακό κλίμα, για εμάς είναι κάτι αυτονόητο. Και επειδή αυτή η νοοτροπία αποτελεί έναν από τους βασικούς μακροπρόθεσμους στόχους της Διοίκησης, προσπαθούμε ώστε κάθε νέο μέλος του Σωματείου να νοιώσει μέλος της μεγάλης οικογένειας που ονομάζεται Αλικυρναϊκός. Σίγουρα θεωρούμε πως αυτή η νοοτροπία αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της αγωνιστικής επιτυχίας, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και στάση ζωής για όλους εμάς.

ΕΡ. Τι να περιμένει να δει την νέα χρονιά από την ομάδα του Αλικυρναϊκού ο φίλαθλος κόσμος; Κοιτάξτε, ό,τι και να πούμε εμείς εδώ, σημασία έχουν αυτά που θα ειπωθούν από την Ομάδα μέσα στο γήπεδο. Γι’ αυτό επιτρέψτε μου να μην πω περισσότερα, παρά μόνο αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που το αγαπάμε και μέσα από την παρουσία μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να το αναδείξουμε. Οι βασικοί μας στόχοι παραμένουν το αγωνιστικό ήθος, οι ποιοτικές εμφανίσεις στο γήπεδο και το πάθος για τη νίκη.

ΑΠ. Κλείνοντας και μιας και σας δίνεται η ευκαιρία μέσα από την συνέντευξη αυτή, θα θέλατε να ευχαριστήσετε κάποιους ανθρώπους που ήταν κοντά σας αυτά τα τρία χρόνια, δίνοντας σας την δύναμη να συνεχίζεται με περισσότερο ζήλο σε αυτό που κάνετε;

Αν και θεωρώ πως οι ευχαριστίες έχουν περισσότερη αξία όταν εκφράζονται με πράξεις και όχι με λόγια, θα εκμεταλλευτώ την ευκαιρία που μου δίνετε. Ευχαριστώ λοιπόν τους φιλάθλους που δίνουν ιδιαίτερο χρώμα σε κάθε αγωνιστική μας προσπάθεια. Τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους γυμναστές και τους φυσικοθεραπευτές με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί τα χρόνια αυτά, για την πολύτιμη συνεισφορά τους. Και τέλος, όλους τους φίλους της Ομάδας που έχουν συνδράμει με κάθε τρόπο, όχι με γνώμονα το κέρδος αλλά με πρόθεση να υποστηρίξουν την προσπάθειά μας.

Ευχή όλων μας για το μέλλον είναι να είμαστε καλά με τη βοήθεια του Θεού και αυτά που ζούμε μέσα σε αυτή την Ομάδα να μην τελειώσουν ποτέ !

Επιμέλεια:Μιχάλης Δημητρίου

 

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr