Το πάθος στο Μεσολόγγι ξεπερνάει τα “αγκάθια” της Basket League

Η πιο περίεργη περίοδος στην ιστορία της Basket League από ιδρύσεως της επαγγελματικής κατηγορίας μπάσκετ, βρίσκει τον Χαρίλαο Τρικούπη στην πιο περίεργη θέση που θα μπορούσε να βρεθεί. Οι ιστορικές στιγμές της ανόδου στην μεγάλη κατηγορία έχουν καλυφθεί από ένα μεγάλο πέπλο αβεβαιότητας, όχι τόσο γιατί ακόμα δεν έχει γίνει η επίσημη ανακοίνωση που είναι τυπική όσο γιατί τα νέα για τις προϋποθέσεις που θα απαιτηθούν από όλους τους συμμετέχοντες στην κατηγορία, δικαιολογούν… μούδιασμα. Μόνο που στο Μεσολόγγι είναι τέτοια η επιθυμία για να ζήσουν το όνειρο που έχουν ήδη να κινούνται μεθοδικά για να τα ξεπεράσουν όλα.

 

Το πρώτο και κύριο θέμα είναι το γηπεδικό. Ανεξάρτητα από το αν και κατά πόσο θα τηρηθεί το μίνιμουμ των 1.200 θέσεων, στο Μεσολόγγι ξέρουν ότι το υπάρχον γήπεδο θέλει μεγάλη αναβάθμιση. Οι διοικούντες δεν σκέφτονται καν το ενδεχόμενο μετακόμισης, όσο κι αν κατά καιρούς έχουν βγει στην δημοσιότητα σενάρια για Αρτα, Πάτρα, μέχρι και το…. Αγρίνιο με την έντονη τοπικιστική αντιπαλότητα. 

Ξέρουν οι άνθρωποι της ομάδας ότι για να παλέψουν να αντεπεξέλθουν στις τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις είναι απαραίτητη η τοπική κοινωνία. Χωρίς τα εισιτήρια, όσα επιτραπούν και χωρίς τις χορηγίες της τοπικής κοινωνίας το στοίχημα δεν θα έχει ελπίδες να κερδηθεί. Και αυτό που κυνηγούν δεν είναι ουτοπία, αφού από καιρό γίνονται κινήσεις που κρατήθηκαν επιμελώς μυστικές. Τα χαρτιά για την έναρξη εργασιών στο υπάρχον γήπεδο είναι σχεδόν ολοκληρωμένα. Το ίδιο και η μελέτη για αυτές τις εργασίες που θα το μεταμορφώσουν σε ένα γήπεδο ικανό να καλύψει τις απαιτήσεις της Basket League, τόσο σε χωρητικότητα όσο και στις απαραίτητες ανέσεις και εγκαταστάσεις. Θεωρούν ότι σύντομα θα πιάσουν δουλειά τα συνεργεία και το βασικό ζητούμενο θα έχει ξεπεραστεί.

Πριν καν μπουν στο τραπέζι τα απαιτούμενα για μίνιμουμ συνολικό μπάτζετ 800 χιλιάδων ευρώ και η εγγυητική των 200 (έστω και… σπαστών) χιλιάδων εξ αυτών, από τον Χαρίλαο είχαν αρχίσει την έρευνα αγοράς για να ξέρουν τι τους περιμένει. Η πρόεδρος Βασιλική Μπελέκου, επικεφαλής ουσιαστικά της ομάδας ανθρώπων που στηρίζουν το εγχείρημα αυτά τα χρόνια, είχε κάνει αρκετές επαφές με παράγοντες με εμπειρία στην μεγάλη κατηγορία για να της πουν αναλυτικά τα ποσά και τις απαιτήσεις και να τα βάλουν όλοι μαζί κάτω στο Μεσολόγγι για να δουν πώς μπορούν να αντεπεξέλθουν και να μην βρεθούν προ αξεπέραστων καταστάσεων.

Από ‘και και πέρα και έχοντας σχηματίσει μια αρκετά σαφή γνώμη για τα ποσά που θα απαιτούνταν για να… μπει το κλειδί στο μαγαζί, περιμένουν σύντομα την πρόσκληση από τον ΕΣΑΚΕ για δια ζώσης επαφή προκειμένου να τους δοθούν λεπτομερώς οδηγίες για τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Ο Χαρίλαος βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση απ’ όλους αφού πρέπει να προχωρήσει και στην σύσταση της ΚΑΕ, για την οποία απαιτούνται πλέον των 200 χιλιάδων ευρώ και γενικά χρειάζεται το πιο πολύ άμεσο “μετρητό”.

Με άγνωστα τα εγγυημένα έσοδα που μπορεί να υπάρξουν και με πολλά ακόμα ερωτηματικά, το μόνο σίγουρο είναι ένα στο Μεσολόγγι. Οτι έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τα πάντα για να ζήσουν το όνειρο, αλλά με αυστηρά όρια και χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο ομάδα και πρόσωπα. Γι’ αυτό και έχουν ξεκινήσει την κούρσα πολύ πριν ακουστεί η επίσημη “πιστολιά” του αφέτη και θεωρούν ότι όταν έρθει αυτή η ώρα θα έχουν κερδίσει πολύτιμα μέτρα που θα τους δώσουν την δυνατότητα να είναι παρόντες στην επίσημη εκκίνηση και να μην αποτελέσουν το εύκολο “θύμα” που πολλοί μπορεί και να προσδοκούν, για να μην… φορτώσει η κατηγορία.

Πηγή: basketa.gr

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr