Συστάθηκε η νέα Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Με στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων, την εξάλειψη των διακρίσεων και την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, συστάθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η νέα νέα Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα, με την υπ. αριθμ. 50/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, (Δ.ΕΠ.ΙΣ) κατ’ εφαρμογή του άρθρου 6 του ν.4604/2019 η οποία αποτελείται από τα εξής μέλη:

1.Πρόεδρος: η Δημοτική Σύμβουλος κ. Αγγέλη Καλλιρρόη

2.Μέλος-Εκπρόσωπος των λοιπών παρατάξεων: ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραπάνος Νικόλαος του Κων/νου

3.Μέλος-Υπάλληλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας: η κ. Αλεφάντη Δήμητρα με αναπληρώτρια την κ. Δερβίση Θεοδώρα

4.Μέλος-Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου: κ. Κοταντάκη Ελένη

5.Μέλος-Εκπρόσωπος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου: κ. Πλαστήρα Μαρία με αναπληρωτή τον κ. Ρήγα Νικόλαο

6.Μέλος-Εκπρόσωπος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Επαρχ. Μεσολογγίου: «Η ΘΥΣΙΑ» κ. Μπακή – Φανουργάκη Σοφία με αναπληρώτρια την κ. Λίγγα Αναστασία.

7.Μέλη-Εμπειρογνώμονες δημότες με ισότιμη εκπροσώπηση των φύλων: η κ. Μακρυκώστα Μαρία και ο κ. Γερασίμου Γεράσιμος.

Η Επιτροπή, βάσει του νόμου, έχει τις εξής αρμοδιότητες:

  • τη διασφάλιση και προώθηση της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων μέσα από δράσεις επικοινωνίας – ευαισθητοποίησης,
  • την υποβολή προτάσεων για την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε όλες τις δραστηριότητες του Δήμου,
  • τη συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία για την εκπόνηση Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων σε τοπικό επίπεδο,
  • την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υλοποίηση δράσεων σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία και την συμμετοχή εθελοντικών ομάδων,
  • τον εντοπισμό και την προσπάθεια εξεύρεσης και προώθησης λύσεων των προβλημάτων που προκύπτουν σε τοπικό επίπεδο από κρίσεις που γίνονται σε βάρος του ενός φύλου,
  • την επιδίωξη μόνιμης και στενής συνεργασίας, με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας, (ΠΕΠΙΣ) τις τοπικές συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές οργανώσεις και τους μαζικούς φορείς, που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της προώθησης θεμάτων ισότητας των φύλων και δικαιωμάτων των γυναικών σε τοπικό επίπεδο,
  • συνεργάζεται με τις δομές «του Δικτύου της ΓΓΟΠΙΦ» για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, με τα Συμβουλευτικά Κέντρα, τους Ξενώνες Φιλοξενίας και την πανελλαδική τηλεφωνική γραμμή SOS15900, καθώς και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 οργανώνεται γύρω από τέσσερις θεματικούς Άξονες Προτεραιότητας, καθένας εκ των οποίων επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη διάσταση των πολιτικών ισότητας των φύλων.

Οι τέσσερις Άξονες Προτεραιότητας είναι:

1.Πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας για την προστασία των γυναικών από την άσκηση κάθε μορφής βίας και τη σημασία της ευαισθητοποίησης των φορέων και των πολιτών.

2.Ισότιμη συμμετοχή γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων/ηγετικούς ρόλους με σκοπό την ενεργοποίηση των γυναικών και των κοριτσιών για τη συμμετοχή τους στα κοινά και την προετοιμασία κάλυψης θέσεων ευθύνης.

3.Ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας για την ενίσχυση της γυναικείας εργασίας και επιχειρηματικότητας και την εναρμόνιση της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής.

4.Ενσωμάτωση διάστασης φύλου σε τομεακές πολιτικές, προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη της για όλους τους εμπλεκόμενους, την κοινωνία, την οικονομία και την ανάπτυξη.

Εmail Επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tηλέφωνο Επικοινωνίας: 2631024660 κ. Αλεφάντη Δήμητρα και 2631363434 κ. Δερβίση Θεοδώρα

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr